reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dada masz 23szt 8.65 1 biedronka
Lidl 9zl lupilu
Pampers chyba 12.50 1. A 2 wiadomo juz droższe sa ja mam z dady na początku alw potem bede te z Lidla brala bo sa najlpesze
O mleku to nawet nie pomyślałam [emoji33][emoji23] Z tymi pieluchami to tak sobie myślałam jak paczka 26szt. kosztuje koło 15zł, a przynajmniej na początku z 10x dziennie trzeba małego przewijać, to taka paczka na niespełna 3 dni, ale później pewnie większe paczki będziemy kupować jak już ogarniemy, w który rozmiar zainwestować w danej chwili albo przerzucimy się na jakieś pieluchy marketowe, pewnie są tańsze :)

reklama
Mój się rozbrykał teraz, że aż mnie raz nawet zabolało 😯 powiedziałam mu, że wiem, że ma mało miejsca, ale ma się trochę poruszać, żeby spalić jedzonko, bo jak nie będzie się ruszał to już w ogóle nie będzie miał tam miejsca 😂 Ale co ciekawe na jedzenie nie reaguje zbytnio ostatnio, bardziej jak do niego mówię właśnie 😊
Moja teraz tez sie obudziła! Cały brzuch mi rozpycha. Kamień z serca 😄 już wolę tak niż jak jest za spokojna cały dzień 😄

U mnie z om 10 luty a z usg 3 luty wychodziło. Potem znow byla mowa ze 10 luty. Takze nawet nie wiem którym terminem się kierować ale wszyscy mówią że 10. Skurcze juz się pierwsze pojawiły 2 tyg temu ale bylam na wizycie i doktor mowila ze sie nic nie dzieje. Teraz od 3 dni znowu tylko mocniej i krócej jak wcześniej.
Najpewniejsza data z USG to jest ta z pierwszego. Kolejnymi nie ma się co sugerować podobno. U mnie z OM termin na 17 lutego a z pierwszego USG na 21. 😌 ale wolałabym żeby trochę przed tym 17 się urodziła, żeby stresu nie było że przenoszona 😏

Najpewniejsza data z USG to jest ta z pierwszego. Kolejnymi nie ma się co sugerować podobno. U mnie z OM termin na 17 lutego a z pierwszego USG na 21. 😌 ale wolałabym żeby trochę przed tym 17 się urodziła, żeby stresu nie było że przenoszona 😏
Ja właśnie tez bym bardzo chciala urodzić wcześniej. Po pierwsze to jestem juz mocno poirytowana tym stanem w 9 miesiacu a po drugie nie mogę się doczekać małej. Juz z nią dyskretnie rozmawiam ze jakby mamie zrobila niespodziankę to w sumie mogłaby wyjsc na koniec stycznia ;D

Ja mam termin ale na 8 luty, czyli początek drugiego. I póki co żadnych oznak [emoji846] brzuch się ciągle napina, ale nie boli. Czuje dyskomfort przy chodzeniu często, ale pewnie mały jest już nisko i to dlatego [emoji846]
A sa tu jakies mamusie które mają termin na pierwszy tydzień lutego? Jak u Was z oznakami zbliżającego się porodu ?

Ja mam termin ale na 8 luty, czyli początek drugiego. I póki co żadnych oznak [emoji846] brzuch się ciągle napina, ale nie boli. Czuje dyskomfort przy chodzeniu często, ale pewnie mały jest już nisko i to dlatego [emoji846]
To tez zistalo ci tylko dwa tygodnie!;) jeszcze trochę i będziemy się rozpakowywać po kolei :D

Ja to w te daty w ogole nie wierzę 😂 to taka data orientacyjna dlatego jedna ciaza moze trwac 37 a druga 42 tygodni. Wiem jedno ja kolo 1 lutego chce juz rodzic 😂 nie dlatego, ze mi ciężko bo nie jest tak źle 😂 poprostu doczekać się nie mogę malej istoty. Pewnie jak urodze to bede mówić, ze mogla jeszcze posiedzieć tydzien w brzuchu😂 maz jak dowiedział sie, ze ciaza,, oficjalnie,, donoszona to na amory go wzięło 😂

Ja mam tylko jedną datę, wg USG, nie mam daty wg OM. Ale na usg ostatnimi czasy cały czas wychodzi między 27.01 a 02.02 [emoji1][emoji1] miło by było urodzić wcześniej, boję się tego przenoszenia, jak to wszystko miałoby wtedy wyglądać [emoji846]
Ja to w te daty w ogole nie wierzę [emoji23] to taka data orientacyjna dlatego jedna ciaza moze trwac 37 a druga 42 tygodni. Wiem jedno ja kolo 1 lutego chce juz rodzic [emoji23] nie dlatego, ze mi ciężko bo nie jest tak źle [emoji23] poprostu doczekać się nie mogę malej istoty. Pewnie jak urodze to bede mówić, ze mogla jeszcze posiedzieć tydzien w brzuchu[emoji23] maz jak dowiedział sie, ze ciaza,, oficjalnie,, donoszona to na amory go wzięło [emoji23]

reklama
Ja to w te daty w ogole nie wierzę 😂 to taka data orientacyjna dlatego jedna ciaza moze trwac 37 a druga 42 tygodni. Wiem jedno ja kolo 1 lutego chce juz rodzic 😂 nie dlatego, ze mi ciężko bo nie jest tak źle 😂 poprostu doczekać się nie mogę malej istoty. Pewnie jak urodze to bede mówić, ze mogla jeszcze posiedzieć tydzien w brzuchu😂 maz jak dowiedział sie, ze ciaza,, oficjalnie,, donoszona to na amory go wzięło 😂
Moj tez stwierdzil ze jakby czlowiek podzialal to może by mala byla szybciej na świecie;D takze chyba i oni już maja dosc ;p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry