reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny czy wasze dzieci chętnie leżą ma brzuszku i podnoszą główkę? Ja do tej pory nie dawałam na brzuszek (no może dałam 2 razy zanim się dowiedziałam od położnej że nie powinnam bo kikut nie odpadł). We wtorek odpadł w końcu po 6 tyg ten kikut, ale mały nie chce leżeć na brzuszku... cały się czerwieni, pręży i złości... od początku przy dawaniu do odbicia kładłam się bardziej płaski i mały tak lubi, podnosi główke itd ale całkiem płaski nie ma szans...
Chętnie nie leży, ale leży dla zdrowia i cwiczen 😁 wkurza się na maksa. Ale wczoraj siostra była ze swoim mlodym i ona go malo kladla na brzuchu bo sie darł a teraz ma plaska glowke i to bardzo. Dzis idzie z nim do lekarza zobaczy co dalej.

reklama
Dziewczyny czy Wasze dzieci też płaczą i są niespokojne przy gazach?
Mój mały od dwóch nocy w pewnym momencie sie budzi, zaczyna puszczać bączki, jest przy tym niespokojny, płacze i nie moze spac, po okolo 2-3 godzinach mija i do rana juz przesypia znowu od karmienia do karmienia.
Czy to moze być kolka czy poprostu tak jest przy gazach? W dzień nie ma tego problemu...mały jest karmiony mm.
Dziewczyna z sali w szpitalu miala to samo. Pomagala kapiel malego. On akurat chciala kapac codziennie i zaraz po kapieli karmila malutkiego przesypial noc spokojnie z przerwamy na 1 lub 2karmienia.

Dziewczyny czy wasze dzieci chętnie leżą ma brzuszku i podnoszą główkę? Ja do tej pory nie dawałam na brzuszek (no może dałam 2 razy zanim się dowiedziałam od położnej że nie powinnam bo kikut nie odpadł). We wtorek odpadł w końcu po 6 tyg ten kikut, ale mały nie chce leżeć na brzuszku... cały się czerwieni, pręży i złości... od początku przy dawaniu do odbicia kładłam się bardziej płaski i mały tak lubi, podnosi główke itd ale całkiem płaski nie ma szans...
Ja na swoj brzuch klade do odbicia

[emoji33] to też będę go na siłę dawać, nie ma zmiłuj
Chętnie nie leży, ale leży dla zdrowia i cwiczen [emoji16] wkurza się na maksa. Ale wczoraj siostra była ze swoim mlodym i ona go malo kladla na brzuchu bo sie darł a teraz ma plaska glowke i to bardzo. Dzis idzie z nim do lekarza zobaczy co dalej.

Hej dziewczyny my się ogarniamy w domu ale jest nam mega viezko. Za dwa dni mala kończy miesiąc. J megaa przemeczona i jeszcze przeziebiona, mam wrażenie że mala więcej teraz nie spi niz spi. Po karmieniu godzina usypuania żeby pospala 1.5 godziny ;/ jje mleko modyfikowane co 3h około 90ml. Zdarza się ze ulewa. Kupy raz twarde żółte raz biegunkowe. Nie wiem czy to związek z rota jeszcze. Wieczorami jest placz i krzyk jakby ze skóry obdzieral. I ciagle szukanie cyca którego nie dostaje a smoka nie chce. Juz nie wiem co robić. W łóżeczku wogole nie spi tylko wózek.
Zapytam jeszcze raz;
Dziewczyny które wyłącznie karmia mlekiem modyfikowanym ile zjadają wasze maluchy średnio i co ile godzin ? Czy tez maja taki odruch ssania i szukania cycka ? Czy tak ciezko je uśpić i tez tak krótko śpią? Jak sobie z tym radzicie ? Ja mam wrażenie że nie daje rady z własnym dzieckiem.

reklama
Zapytam jeszcze raz;
Dziewczyny które wyłącznie karmia mlekiem modyfikowanym ile zjadają wasze maluchy średnio i co ile godzin ? Czy tez maja taki odruch ssania i szukania cycka ? Czy tak ciezko je uśpić i tez tak krótko śpią? Jak sobie z tym radzicie ? Ja mam wrażenie że nie daje rady z własnym dzieckiem.
Ja sporadycznie dokarmiam mm, jak mam wrażenie, że mała jest dalej głodna, więc nie jestem w stanie pomóc. U mnie dokarmianie zazwyczaj kończy się to niepowodzeniem. Z butelki mała nie chce ciągnąć i koniec końców wraca do ssania piersi i dopiero tak uspokaja się i zasypia. Smoczek też stanowczo odrzuca.
Nawet wczoraj po takich próbach z butelką myślałam o Tobie, że musi być ciężko nagle malucha od piersi odstawić i przestawić tylko na butelkę

Do góry