reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Nie chce straszyć, ale kiedyś czytałam wypowiedź mamy, że zostawiła na chwilę dziecko samo z tą zabawką, a jak wróciła to dziecko miało całą tą białą nóżkę wepchnieta do buzi 😨 Dlatego ja się nie zdecydowałam na ten gryzaczek 😏
Gdybym miała w ten sposób patrzeć na zabawki to żadnej bym mu nie dała bo tak naprawdę większość może w ten sposób wepchnac jak się uprze. Ja ostatnio czytałam, że matka zostawila dziecko na macie na podłodze i tynk z sufitu odpadł i spadł dziecku na czoło i teraz ten dziec już jest dorosły i ma wciąż po tym Blizne. Wiadomo, nie powstrzyma mnie to przed zostawianiem młodego na podłodze 🤣

reklama
Ciągnięcie słomki jest super do ćwiczenia języka. Takze słomka to najmniejsze zło 😀moja 5 latka ma ćwiczenia że słomka nawet
Chyba nie tylko języka, ale tez mięśni twarzy i wokół ust bo pamiętam że jak byłam mała i miałam aparat na zęby to właśnie ortodonci mi mówili, żeby jak najwięcej pić ze słomki 😁 bo silne mięśnie twarzy zmniejszają ryzyko krzywych zębów

Gdybym miała w ten sposób patrzeć na zabawki to żadnej bym mu nie dała bo tak naprawdę większość może w ten sposób wepchnac jak się uprze. Ja ostatnio czytałam, że matka zostawila dziecko na macie na podłodze i tynk z sufitu odpadł i spadł dziecku na czoło i teraz ten dziec już jest dorosły i ma wciąż po tym Blizne. Wiadomo, nie powstrzyma mnie to przed zostawianiem młodego na podłodze 🤣
Moja starsza zjadla kocią karmę u babci 😀takze luzik! 😀 Ja mam luźne podejście,, świata się uczy,, 😀

Chyba nie tylko języka, ale tez mięśni twarzy i wokół ust bo pamiętam że jak byłam mała i miałam aparat na zęby to właśnie ortodonci mi mówili, żeby jak najwięcej pić ze słomki 😁 bo silne mięśnie twarzy zmniejszają ryzyko krzywych zębów
No tak tak całej twarzy. Moje dziecię będzie pic z bidonu ze słomka. Później jak będzie bardziej świadome to że szklanek normalnych. Dostanie porcelanę i niech pije 😂

Ciągnięcie słomki jest super do ćwiczenia języka. Takze słomka to najmniejsze zło 😀moja 5 latka ma ćwiczenia że słomka nawet
No to super, bo moja starsza dosyć dużo używała bidon, dlatego nie myślałam, że otwarty kubek jest taki ważny. :) Dopiero logopeda mnie oświeciła 😂 a z czym chodzisz z Basią do logopedy? Co ćwiczycie?

Mi logopeda mówiła, żeby uczyć z otwartego kubka, bidon tylko na spacery. Co było dla mnie nowością, bo myślałam, zwłaszcza bidon jest taki wow
Ja tam już kuźwa nie wiem w naszej poradni neantologicznej w IMID polecali bidony albo kubki typu doidy cup albo baby cup albo zwykły kubek
natomiast odradzali niekapek podobno takie zalecenia ale każdy robi jak uważa ja czytałam dużo o bidonach i są polecane i przez logopedów i stomatologlogów

reklama
No to super, bo moja starsza dosyć dużo używała bidon, dlatego nie myślałam, że otwarty kubek jest taki ważny. :) Dopiero logopeda mnie oświeciła 😂 a z czym chodzisz z Basią do logopedy? Co ćwiczycie?
Teraz jesteśmy na etapie,, R,, . Wcześniej było sz, cz. Mówi, szybko i czasami jej nie można zrozumieć 😂

Do góry