reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Z doświadczenia mwoie ze gorsze są górne zęby
U nas chyba idą górne... Ciągle marudzi i pojawił się suchy kaszelek a żadnej infekcji nie ma. Chociaż jak będzie mi jutro tak kaszlał co jakiś czas to chyba pójdę w pt żeby go jeszcze raz osłuchała jakaś doktorka. No ale wszystkie znaki na ziemi mówią, że to jednak zęby 🙃

Dawno nie miałam czasu, żeby więcej napisać. Bo zwariowany czas. Próbujemy ruszyć ze swoją firmą. Do tego w sierpniu i wakacje i Chrzest, więc w skrócie Wam opiszę [emoji3]

Chrzest, tak jak wspominałam już mocne odwzorowanie Wesela. Julek grzeczny w kościele, podczas Chrztu złapał księdza za rękaw i nie chciał puści. Fajny ksiądz się trafił, że żartował później z tego. Na sali też ok., Trochę spał, trochę zabawiał gości

Dwa dni później ruszyliśmy nad morze (nawigacja pokazywała nam 8h) dojechaliśmy. z postojami w niecałe 9 [emoji3] Zatrzymaliśmy Się raz na dłużej w McDonald's i później tylko jeszcze raz w łasku. Na miejscu wszystko super. Julek bawił się (i jadł. A przynajmniej podejmował próby) w piasku, miał chrzest w morzu, dużo chodziliśmy. Na wyjeździe nauczył się raczkować i przekręcać w gondoli tak, że praktycznie gdyby mógł to by z niej wyszedł. Więc po przyjeździe od razu zmiana na spacerówkę. Powrót podobnie jak jazda w tamtą stronę, a tu się bardzo baliśmy bo jednak wyjeżdżaliśmy z Mielna o 14, a nie w środku nocy, ale było super. Więc my możemy stwierdzić, że z dzieckiem można odpocząć na wakacjach! Ale teraz to się armagedon jak zaczął raczkować i wszystko jest ciekawe.
W-Po%C5%BCoFoto_Mielno-46.jpeg
W-Po%C5%BCoFoto_Mielno-06.jpeg
IMG_20210813_152059.jpeg

U nas dolne, jedna przebiła się, druga idzie...
U nas chyba idą górne... Ciągle marudzi i pojawił się suchy kaszelek a żadnej infekcji nie ma. Chociaż jak będzie mi jutro tak kaszlał co jakiś czas to chyba pójdę w pt żeby go jeszcze raz osłuchała jakaś doktorka. No ale wszystkie znaki na ziemi mówią, że to jednak zęby [emoji854]

Super. Ja bym chętnie w siebie zainwestowała, ale z czego... Rzęsy bym zrobiła nawet, ale boje się że jak ja często potrafię zmyć makijaż na odczep, to by mi się ten brud zbieral gdzieś tam i potem zapalenie

Spodobał mi się zabieg na brzuch kriopiloza to się okazuje, że przy problemach z tarczyca odpada...
Nie patrzec bo to już w łóżeczku [emoji23][emoji23]

Super. Ja bym chętnie w siebie zainwestowała, ale z czego... Rzęsy bym zrobiła nawet, ale boje się że jak ja często potrafię zmyć makijaż na odczep, to by mi się ten brud zbieral gdzieś tam i potem zapalenie

Spodobał mi się zabieg na brzuch kriopiloza to się okazuje, że przy problemach z tarczyca odpada...
Czytalam o tym zabiegu, podobno super jest ale i sprzęt musi być naprawdę dobry... A co do brwi, to sobie ciulalam kase, odkładałam już długo bo chciałam bardzo od dłuższego czasu, ale taki wydatek trochę duży jak na raz dla mnie. Dlatego odkładałam i wkoncu moglam sobie zrobić. A co do rzęs ja też mam problem ze zmywaniem oczu😂😂 ale jak rzęsy mam to ide podd prysznic i normalnie woda leje (niby nie można) bo jak oczami wyobrazni widzę tam male robaki 😂😂

reklama
No ma bo przecież dajesz dziecku jedzenie i lepiej trochę przybiera jak takie małe było
Nie. W tym okresie najbardziej kaloryczne jest mleko w porównaniu z jedzeniem, dlatego u dzieci, które słabo przybierają nie wolno szybciej rozszerzać diety.
Ale każdy robi jak chce.

A malujesz się czymś więcej niż tuszem ? Ja w ciąży nosiłam rzęsy, ale nie malowałam się, więc nie miałam problemu ze zmywaniem makijażu 💁
Niestety, zdecydowanie zbyt żal mi jest moich rzęs i zrezygnowałam, bo strasznie mi się niszczyły.

Do góry