Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli boisz się faktycznie jakichś obciążeń genetycznych z racji wieku to może warto udać się nie do położnika na te badania prenatalne tylko do genetyka? Ja jade do dr Dudarewicza w Łodzi, chociaż do Łodzi mam kawał drogi. To jest lekarz, który jako jeden z pierwszych zaczął wykonywać te badania w Polsce i poza tym że jest ginekologiem i położnikiem to jeszcze jest genetykiem i pracuje w Matce Polce więc naprawdę ma doświadczenie. Do niego zawsze są kierowane najcięższe przypadki, ma świetny sprzęt a badanie trwa godzinę. To nie jest takie zwykłe badanie prenatalne, on ocenia dosłownie każdy jeden narząd dziecka pod kątem budowy. Do tego robi od razu wczesne echo serca. To takie prenatalne tylko jeszcze dodatkowo pogłębione. W każdym razie jeśli on obejrzy Ci dziecko i nic nie znajdzie niepokojącego, to naprawdę będziesz mogła być spokojna. Byłam u niego w poprzedniej ciąży i jest to naprawdę wybitny lekarz, a cena tych badań wcale nie jest większa u innych lekarzy prywatnie.