reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny! :happy2:

Myyszaaa - wyśpij się w poniedziałek za dwoje! :cool::yes:
Najka - badania chcę zrobić dla własnego spokoju. USG genetyczne od zwykłego badania ultrasonograficznego różni się tym, że wykonuje się je na bardzo czułym sprzęcie przez doświadczonego specjalistę. Trwa do godziny. Dzięki niemu można dokładnie zbadać-w zależności od wieku ciąży- pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, grubość fałdu karkowego, kości nosowe, zarys i wymiary poszczególnych organów płodu oraz pracę jego serca, długość kości udowych, a także łożysko, pępowinę i płyn owodniowy.
Pozwala stwierdzić niektóre choroby genetyczne u dziecka, m.in. zespół Dawna, Edwarda, lub Tarnera oraz wady wrodzone, np. serca, bezmózgowie, wodogłowie, rozszczep wargi lub kręgosłupa, karłowatość. Źródło: babyboom.pl (strona główna-zdrowie)
Aha... Najka, mamy wspólną znajomną na BB! Znam się z Antilą :-D
agawa1 - co tam u Ciebie?:confused: Masz chwilę by odpocząć?:confused: Mam nadzieję, że Cię Twój mały nie wykańcza :wink:

Pozdrawiam

reklama
anna ajrana całe szczęście mam mamę i pomaga mi z młodym.
A tak poważnie to pada brzydka pogoda i młody mnie wykańcza bo ma 3 bajki i wciąż musze mu nie czytac a opowiadać co na obrazkach jest namalowane. wkoło macieju ale dziś się nauczył jak robi sowa :-):rofl2::eek::crazy::happy::biggrin2::yes:. A tak poza tym to jak uda mi się zwiać na 15 minut to robię krótką drzemkę. Nie jest najgorzej. Dzięki za pytanie mam nadzieje że wy też się dobrze czujecie i odpoczywacie. JA to się boje bo od pn rusza mi budowa chałupy mam nadzieje że sie nie będę denerwowała. Całuski kochane.:rofl::wink:

no ja wczoraj nawet nie zauwazylam i padlam. obudzilam sie po jakis 40 minutach. wiktor w tym czasie mogl niezle napsocic w mieszkaniu, ale na szczescie wgramolil sie na lozko i poszedl spac ze mna :)

Hej kumpela zaproponowała by zrobić wątek prywatny na babyboom na naszym głównym wątku :-) na takie nasze zaklęte smutki i nowości :-) czy ktoś wie może jak to zrobić :-)

Dobry wieczór dziewczynki ,zdrzemnęłam się od 15 do 19 i jak wstałam to miałam nie miłą niespodziankę:KRWAWIENIE.:szok::-(
Mój w trasie,ja przerażona,ale na szczęście mam niedaleko szpital.
Wyleciałam z domu jak z procy.
Lekarz mnie przyjął,zbadał i na szczęście pocieszył.:tak:
Popękały mi jakieś naczynka i nie ma obawy.Na wszelki wypadek mam brać luteinę tym razem 3 razy dziennie i leżeć ile będę mogła.
Brzusio na szczęście nie boli i krwawienie małe.
Jak przez weekend nie minie albo się powiększy to na izbę przyjęć,ale jestem dobrej myśli.Szyjka nadal wysoko,macica powiększona i co najważniejsze:
FASOLKA NA EKRANIKU PODCZAS USG.:-D:-D:-D
Jednak młodsza,termin:25 luty-ale zawsze luty:-D.

Co do zmiany lekarza,to zrobię to czym prędzej.Chciałam się umówić prywatnie,więc zadzwoniłam do prywatnej przychodni,okazało się,ze tam na fundusz też przyjmują i umówiłam się już na wtorek!!!:-D Nie przelewa mi się i jak bardzo miła Pani w rejestracji mi powiedziała,że na fundusz może mnie zapisać tak szybko to się baaardzo ucieszyłam.

Ania31 , Kropecka , Myyszaaa , lka_s , anna_ajra , Najka , agawa :
dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie.Jesteście wspaniałe,a,że ja teraz baaardzo płaczliwa jestem,to już się rozkleiłam.:happy2::happy2::happy2:
Aha ,mi wyszedł chłopczyk na tym programie do ustalania płci:-D.
Fajnie.:-D:-D:-D

ladna.ex.panna ,na naszym głównym wątku podałam te wyniki,ale nie wiem która to strona jest.;-)
Powodzenia jutro na wizycie u ginka-wszystko będzie i jest na pewno w jak najlepszym porządku:tak::-).

anna_ajra ,dziękuję.Palić-nie palę,choć ciągnie niemiłosiernie,ale jakoś daję radę.
Co do lekarza to wyżej napisałam:-D.3mam kciuki za to specjalistyczne USG we wtorek (ja idę też 10 na wizytę u tej nowej lekarki).:-D

Myyszaaa ,na pewno zobaczysz swoją fasolinkę.Trzymam kciukasy za wizytę:-D.
Mam nadzieję,że dadzą Ci szybko termin.:tak:
Co do naszego przyszłego prywatnego wątku to też o tym myślałam.Ataata z grudniówek by nam pomogła,ale teraz nie ma jej na BB,bo nie ma dostępu do neta.
Wiem tylko tyle,że trzeba pisać do moderatorki Aletki,ona na pewno pomoże:tak:.
Pokombinujemy coś.Fajna sprawa by była;-).

Szczęśliwa przyszła mamo ,co prawda młodziutka jesteś;-).Ja mam 20 lat i widzę,że już nie jestem najmłodsza na naszym wątku.;-):-DWitam Cię i gratuluję fasolki.
Dbaj o siebie i brzusio.My się cieszymy Twoim szczęściem.2 trymestr zaczyna się ok.13 tygodnia.Ja z moim M. rozpoczęłam związek jak miałam 15 lat,co prawda on jest ode mnie starszy o 5 lat,ale jesteśmy nadal razem i jest coraz lepiej.Wierzę,że w Twoim przypadku także tak będzie.Dbajcie o swoją miłość.:tak::-D;-):-)

agawa ,buziaki ślę.Pogłaskaj brzusio ode mnie:-) i ucałuj maluszka.:tak:

Najka ,odpocznij sobie na maksiora w poniedziałek.W końcu Ci się należy :tak::-D.

Kropecka ,widzę,że masz wspaniałe dzieciątko i drugie też na pewno takie będzie:tak:.Buziaczki dla fasolki i malucha.:-D

Cloe ,cio tam u Ciebie?Jak samopoczucie???:-);-)

lka_s ,macham do Ciebie i pozdrawiam!!!:-D

Dobra dziewczyny ,ale sie rozpisałam... :happy2:

Buziaki dla wszystkich bez wyjątku!!! :tak::-D;-):-)

Kiniusia - no to teraz musisz szczególnie dbać o siebie. I wypoczywaj bardzo dużo. Ja w porzedniej ciąży chodziłam do pracy nawet z krwawieniem, bo myślałam, że jak biorę duphaston to mi przejdzie, a jak się to skończyło, to już pisałam. Najważniejsze, że z Twoją Krusią wszystko w porządku. No to pewnie będziemy miały podobny termin. Czy u Ciebie już widać Maleńkie serduszko na USG?

anna_ajra - i ja także zdążyłam pozać Antilkę. Napierw w szczęśliwszych okolicznościach na Mamusiach październikowych, a potem na naszym wcześniejszym wątku, gdzie jeszcze ciągle zaglądam.

Jak mnie się dzisiaj nie chce wstawać. Wciągnęłam sobie laptop do łóżka i leżę. No, ale już nie długo, bo w poniedziałek wracam do pracy. Internista nie dał mi zwolnienia, a ginekolog twierdzi, że skoro nic się nie dzieje, to nie ma potrzeby siedzieć w domu. Trochę się boję, bo mamy dużo roboty, biegania, stresu, no ale może będzie dobrze.
Dzisiaj też odbieram badania, to później wam napiszę jak to u mnie wygląda.
Chyba trzeba założyć jakiś sweter i kurtkę na to dzisiejsze wyjście z domu.
Pozdrowionka.

Cześć dziewczyny:-)
Pogoda pod psem nic się nie chce. Julcia nudzi sie niesamowicie i wymyśla niestworzone rzeczy by jakoś urozmaicić sobie czas Wylewanie soczku dziś się znudziło ( na szczęście ) za to teraz pije sok i pluje nim tak jak pluje się wodą przy myciu zębów:crazy: ale mam na to sposób im mniej reaguję tym zabawa szybciej przestaje być fajna To i tak lepsze jak wchodzenie na stół w jadalni i skakanie po nim:baffled:
Kropecka czy wiktor też miewa takie pomysły?
Tak więc drogie lutóweczki mniej więcej wiecie już co was czeka:baffled:
Moja fasolka dziś nie daje mi się we znaki choć najchętniej wskoczyłabym do łóżeczka na małą drzemkę:happy2:
Kiniusia dbaj o siebie szkoda by było gdyby coś się stało ....tfu tfu tfu ...odukałam w niemalowane
Gratuluję synusia :tak: Swoją drogą to szybko zobaczyli płeć:eek:

kiniusia ani mi się waż wstawać dziewczyno. Odpoczywaj ile wlezie. Wstawaj tylko do wc. to rozkaz.!!!! Co do palenia ja przy Kamilu też rzuciłam i uwież nie żałuję. Co prawda dalej są momenty w których tak dla relaxu zaciągnęłabhym się ale jak pomyśle że Kmail a teraz fasolka miałaby to wdychhać to aż mi się coś robi. NIe wiele paliłam przy Kamilu na poczatku a i tak po urodzeniu łożyska było widać że paliłam. A paliłam tak około do 2go miesiąca ciąży.JAk mnie położne zapytały czy paliłam bo widać to było mi tak wstyd że chholera jasna. Nigdy więcej i stałam się okropnym wrogiem palenia. :-)

cloe ta płeć to z programu do przewdywania płci a nie z usg dopiero po 12 tygodniu różnicują się gruczoły płciowe. Ale to to z pewnością wiesz :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry