reklama

Lutóweczki 2014

Katia :wink: U nas dobrze:) Przedwczoraj byłam u gina z wynikami i żelazo w dolnej normie i czas zacząć coś z tym robić. Poza tym, szyjka niby trzyma na USG jest wszystko super, maluszek ma już ponad 10cm I wierzga mocno:) Ku zdziwieniu oczywistemu lekarza, ruchy czuję już codziennie i wiem że z maluchem jest wszystko ok. Dzisiaj obudziłam się niemal w torsjach, śniło mi się, że urodziłam martwe dziecko :angry: Nikomu, nikomu nie życzę takich snów, tak realnych...na szczęście z rana poczułam fikołki malucha i od razu się uspokoiłam... Pisałyście o kości ogonowej. Mi bardzo dokucza. Przy siedzeniu dłuzszym ciężko wstać bo boli bardzo. W ogóle muszę zmieniać pozycje, bo moje stawy bardzo cierpią przy dłuższym bezruchu w jakiejkolwiek pozycji. Waga u mnie niestety rosnie, już mam +1 ale przy moich 14kg na plusie to każdy kilogram będę odchorowywać :no: Miedzy poprzednimi ciążami zrzuciłam te 14kg i ciążę drugą zaczynałam z 60kg, teraz z 74 a już mam 75. Porażka, przy wzroscie 160cm. Dziś zrobiłam kawał roboty i padam. Sama rozłożyłam dla dzieciaków basen z tych stelażowych, 3metrowy w pełnym słońcu, ale dumna jestem, dzieciaki sie pluskają :happy: Niestety mój mąż zaczął wyjeżdżać i teraz będzie wracał tylko na weekend co oznacza, że zostaję sama praktycznie z dwójką dzieci i moim lenistwem ogromnym. No i trochę mi się dołki zaczynaja, choć wiem, ze dam radę, no muszę przecież heh :)

reklama
truskawka bardzo mi przykro, tule,
mnie od paru dni glowa pobolewa z prawj str, już dostake do glowy, chyba z upalu, ale ciśnienie tez za wysokiego nie mam 102/56,
nikusia gratki, ale szybko się udało, to na pewno ciaza, super:tak:
sylwia bidoku zmuliło, może przez te upaly, mnie tak dawno glowa nie bolała a tu masz, chodze już po suficie i co tu wziąć, mój ukochany ibuprom max odpada.

Tak sobie mysle o tym PAPPA, kolo 17 mam mieć wynik i znowu myslenie i ...same wiecie, ale po tym badanbiu będzie już wszystko wiadomo, mój dzidzi jest długie ma 7, 8 cm, to jak na 13 tc dużo, no i mam dwa nowe terminy porodu 6 lub 8 luty, oby nie 7 lutego, bo wtedy była mojego m ma urodziny:no:, oby nie 13 lutego bo mój były ma urodziny:no:, oby nie 15 lutego bo wtedy znienawidzona przez mnie osoba ma urodziny:no:, oby nie 17 lutego, bo wtedy była bratowa ma urodziny:no:wiec widzicie mało dni mi pozostaje :-D

dziewczyny udanego wypoczynku zycze, żeby pogoda wam sprzyjala :tak:
moj bąbel miał 7cm w 12+3 dni

Truskawa....strasznie mi przykro :( no ale następnym razem się uda...tak jak u mnie (mam nadzieję)
Nikusia ale suuuper...wyniki rewelacja- sama zresztą wiesz bo wtedy wyniki miałaś niższe!
To Ci się szybko udało Kochana:-) Ja uważam że tak najlepiej, jak się da to jak najszybciej, mniejszy ból po stracie. Informuj nas na bieżąco!
myg u mnie ciśnienie 100/60 to jest normalne teraz w ciąży miewam jeszcze niższe np. 90/58. Już się przyzwyczaiłam do wirówek w głowie jak wstaję heh,

też bym się nad jeziorkiem wyleżała bo już morza mam po dziurki w nosie:-D jutro jedziemy na chrzciny, mój M jest ojcem chrzestnym więc raczej siedzenie przy stole nas czeka;-)

Tak wogóle jak u was z wagą? Ja się wczoraj ważyłam i dalej nic nie przybrałam..
u mnie od poczatku nadal 1kg tylko wiecej

Katia :wink: U nas dobrze:) Przedwczoraj byłam u gina z wynikami i żelazo w dolnej normie i czas zacząć coś z tym robić. Poza tym, szyjka niby trzyma na USG jest wszystko super, maluszek ma już ponad 10cm I wierzga mocno:) Ku zdziwieniu oczywistemu lekarza, ruchy czuję już codziennie i wiem że z maluchem jest wszystko ok. Dzisiaj obudziłam się niemal w torsjach, śniło mi się, że urodziłam martwe dziecko :angry: Nikomu, nikomu nie życzę takich snów, tak realnych...na szczęście z rana poczułam fikołki malucha i od razu się uspokoiłam... Pisałyście o kości ogonowej. Mi bardzo dokucza. Przy siedzeniu dłuzszym ciężko wstać bo boli bardzo. W ogóle muszę zmieniać pozycje, bo moje stawy bardzo cierpią przy dłuższym bezruchu w jakiejkolwiek pozycji. Waga u mnie niestety rosnie, już mam +1 ale przy moich 14kg na plusie to każdy kilogram będę odchorowywać :no: Miedzy poprzednimi ciążami zrzuciłam te 14kg i ciążę drugą zaczynałam z 60kg, teraz z 74 a już mam 75. Porażka, przy wzroscie 160cm. Dziś zrobiłam kawał roboty i padam. Sama rozłożyłam dla dzieciaków basen z tych stelażowych, 3metrowy w pełnym słońcu, ale dumna jestem, dzieciaki sie pluskają :happy: Niestety mój mąż zaczął wyjeżdżać i teraz będzie wracał tylko na weekend co oznacza, że zostaję sama praktycznie z dwójką dzieci i moim lenistwem ogromnym. No i trochę mi się dołki zaczynaja, choć wiem, ze dam radę, no muszę przecież heh :)
to wazymy tak samo ja zaczełam od 75kg a teraz mam 76kg przy wzroscie 160cm

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kerna a czemu lekarz zdziwiony że czujesz już ruchy? ja w drugiej i trzeciej ciąży czułam już bardzo wyraźne kopniaki w 16tc. W pierwszej ciąży zaczęły się w 18-tym. A teraz zobaczymy...ale czekam niecierpliwie bo to dla mnie najfajniejszy moment całej ciąży kiedy pierwszy raz czuję dziecko.

hej ...napisałam rano posta i taki młyn się zaczął, że już nie miałam czasu pisać...
katia dzięki dzień minął bardzo szybko bo było co robić :-p
happymama i paola udanego wypoczynku
nikusia ale super!!!! gratulacje jeszcze raz
kerna na pewno ze wszystkim sobie super poradzisz.. co do bólu kości ogonowej to u mnie nie ma znaczenia w jakiej pozycji jestem bo akurat przeszło mi po całym dniu siedzenia w pracy .... u mnie chyba trzeba było to ścierpieć i tyle. Dowiedziałam się, że ponoć w miejskim szpitalu w Rzeszowie na Rycerskiej był niedawno remont i są bardzo fajne warunki :tak:jak się coś więcej dowiem to napiszę.
widzę, że nowy wątek porodowy dodałyście :) idę poczytać

ufff wreszcie słonko zaszło , ale duzo to nie daje bo i tak goraco jak cholerka:-p

ja dzis z nudow obejrzałam cały pierwszy i drugi sezon Idealnej niani i powiem wam ze niektore akcje tych babek sa poprostu masakryczne ....

ja w pierwszej ciazy pierwsze ruchy poczułam w 18 tyg dokładnie w dniu kobiet taki mi synus prezent zrobił :-) teraz czekam z niecierpliwoscia na pierwszy odczuwalny dla mnie ruch maluszka :-)

Kerna a czemu lekarz zdziwiony że czujesz już ruchy? ja w drugiej i trzeciej ciąży czułam już bardzo wyraźne kopniaki w 16tc. W pierwszej ciąży zaczęły się w 18-tym. A teraz zobaczymy...ale czekam niecierpliwie bo to dla mnie najfajniejszy moment całej ciąży kiedy pierwszy raz czuję dziecko.
a temu, że wg OM to 13tc :happy: no i o ruchach mówiłam mu ponad tydzień temu. Hehe ale wg niego moje odczucia zaprzeczają temu, żeby z OM termin był prawidłowy. Jeśli tak, to pierwsze ruchy czułam coś w okolicach 10tc...co jest bardzo mało prawdopodobne przecież o ile w ogóle możliwe.
kerna na pewno ze wszystkim sobie super poradzisz.. co do bólu kości ogonowej to u mnie nie ma znaczenia w jakiej pozycji jestem bo akurat przeszło mi po całym dniu siedzenia w pracy .... u mnie chyba trzeba było to ścierpieć i tyle. Dowiedziałam się, że ponoć w miejskim szpitalu w Rzeszowie na Rycerskiej był niedawno remont i są bardzo fajne warunki :tak:jak się coś więcej dowiem to napiszę.
o dzięki!!!!!!!!

Dziewczyny tak piszecie o tej kości ogonowej i miednicy, jak was to boli?
Mi z kolei doskwiera od jakiegoś czasu ból w lewym udzie przy wstawaniu itd, tak od kości u góry w dół ;/ To jest to samo?

reklama
u mnie jest tak że boli jak to ja nazywam w samym dole krzyża czyli kość ogonowa i promieniuje mi z kolei w prawym udzie czasami nawet jak sobie stoje...

kierna zazdroszczę też już bym chciała czuć ruchy dzidziucha i piszesz że według OM jestes w 13tc a na suwaczku widzę ze 16 tc i dzidziuś mierzy już 10cm więc co się ten lekarz dziwi chyba w 13tc to maluch by miał dużo mniej...

a ja dzisiaj słodkie lenistwo za to jutro nadrabiam ogarnięciem porządnie domu i zrobieniem leczo :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry