Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Grzechotko ja staram się nie wychodzić przed 12 na ryneczek na moim osiedlu. Mieszkam na osiedlu "starszych ludzi" i wbrew pozorom staruszkowie nieźle potrafią pokazać się ze złej strony. Jest dużo chamstwa, niezrozumienia, przepychania. A tak po 12 starsi ludzi wracają już do domu, a ja wtedy wychodzę. Najbardziej nei lubię chodzić na pocztę. Tam zawsze jakaś babcia, albo dziadek robi awanturę biednej kobiecie zza okienka.
To niezły musiał być ten sen, skoro pamiętasz go tyle lat Może warto akcję przenieść na jawę
Sylwia9 ustawowo jest tak jak Ci mówiłam. Za pierwsze 33 dni zwolnienia płaci pracodawca, czyli w Twoim wypadku, jeżeli masz powiedzmy wypłatę 10 dnia każdego miesiąca to:
- za 6 dni zwolnienia z lipca (24.07 - 31.07) dostaniesz od pracodawcy z wypłatą 10.08
-za 26 dni całego sierpnia (w Twoim wypadku 01.08. - 24.08) pracodawca wypłaca Ci 10 września
Czyli reasumując z tego zwolnienia wypłaca Ci tylko pracodawca. Jeżeli dostaniesz kontynuację zwolnienia czyli np od 25.08 - 25.09. to za 2 dni sieprnia pracodawca płaci dnia 10.09. reszta już ZUS. No i tak jak mówiłam to jest ustawowo, niezależnie od zatrudnionych pracowników, o ile masz umowę o pracę.
małkus to ja podobnie nie ważna tematyka byle wciągnęło. Zastanawiam się nad czytnikiem bo wygoda ale z drugiej strony ja lubię książki tylko coraz mniej miejsca na nie w domu mam... może jednak ten czytnik nie byłby takim złym pomysłem?? Zadowolona jesteś z niego?
małkus serio bym chciała jeść tyle co Ty - zazdroooooszczę BARDZO!
edda już rozumiem Tak mam umowe o pracę, no to teraz bede czekac na wyplate
Mąż dzisiaj robi pyszny obiadek nazbierał grzybów i zrobi sosik do tego schabowe i ziemniaczki i surówka chyba z wczorajszych buraczków bo jak robił zupę to za dużo buraków ugotował
u mnie dzis znowu straszny wiatr takie ze normalnie głowe chce urwac pochmurnie i chyba bedzie burza bo padac napewno bedzie , czuc jesienia od paru dni ...
a ja włąsnie zajadam sie smazonymi pierogami z kaupsta i grzybami polanymi smietana mmm pycha ;-)
u mnie dzis na obiad placki ziemniaczane i do tego warzywka na patelnie ;-)
Monila dla mnie to Ty masz stalowy żołądek Smażona kapusta i do tego śmietana. Wow Ja bym chyba 3 dni z łazienki nie wychodziła
Sylwia9 jeśli chodzi o obiad, to ja wyjęłam mięsko i je doprawię, a Mąż będzie smażył. A ziemniaki sobie przy serialu obiorę ;-) Buraczki mam zrobione przez mamę.
Od czasu do czasu czuję jak syneczek delikatnie mnie smyra :-):-)
ja dzis pierwszy dzień bez ani jednej tabletki przeciwwymiotnej, zobaczymy jak bedzie, nudnosci sa spore ale walcze walcze.
Tu pora obiadowa to temat jedzeniowy!
ja wypiłam pyszny koktajl owocowy, a na obiad planuje spróbowac krokieta teściowej, tak próba wprowadzenia czegoś innego niż kanapki z serem białym czy licha zupa. zaryzykowałm ostatnio z ogórkami kiszonymi i jakos to zniosłam! teraz czas na krokieta
Kochane - prosze was bardzo uwazajcie na te grzybki! i smacznego poza tym