reklama

Lutówki na zakupach

Witajcie, ja z zakupami czekałam, bo mamy nieduże mieszkanie i nie chcieliśmy go sobie "zagracać" i czekanie się opłaciło... z dnia na dzień się okazało, że od mojej kuzynki dostaniemy wózek, łóżeczko, przewijak, fotelik/nosidełko i duuuużo ubranek po jej dzieciach, bo ona właśnie planuje wszystko z W-wy wywieźć do 3miasta. A ja już miałam wózek wypatrzony fajny i niedrogi: hit ! Wózek Wielofunkcyjny 10 el ZINO LOLEK (1882574726) - Aukcje internetowe Allegro .. już nawet męża przekonałam... ale co tam :) wolę pożyczyć wózek niż kupować...
no to rewelacja, zawsze to duzó mniej wydacie, pozostaną jakieś bardzo osobiste rzeczy dokupienia, butelki, smoczki...

reklama
*Agatka* - bardzo fajny ten wózeczek i dość tani. Super, że udało Wam się i dostaniecie rzeczy od kogoś ;) o minie Was sporo wydatków.

Ja już raczej ciuszków kupować nie będę... za to muszę kupić ręczniki z kapturkiem (po mimo tego, że mam - te są już strasznie szorstkie, więc dla maluszka nie będą się nadawać). Ale to gdzieś w przyszłym miesiącu lub w grudniu dopiero. Proszek kupię może w listopadzie i zacznę już pomału sobie prać ;)

Mi do zakupu zostały tylko kosmetyki i butelki dla małej.Chyba że okaże się że jakiegoś ciuszka brakuje w tym mega zestawie który na mnie czeka po 14 i 7 miesiecznych dziewczynkach(w co watpie).
Co do materacyka to tak jak pisałam nie szukałam niestety opinii na necie, a zakup gryka pianka kokos dokonany.Może dobrze że nie szukałam bo nad wyborem odpowiedniej pościeli siedziałam 2 miesiące:)a co dopiero z materacykiem
mama2006 ja właśnie się zastawiałam kiedy zacząć zwozić i prać,ale ja zwioze w listopadzie poukładam wszystko rozmiarami(ja już nie umiem wytrzymać:P ) i chyba w grudniu zaczne akcje pranie, prasowanie.

ja obiecalam sobie, ze jak bede w ciazy pierwsze ciuszki beda w kolorze neutralym dla ou plci, zeby miec na przyszlosc dla drugiego dziecka :p jednak jak sie dowiedzialam, ze to dziewczynka rzucajal mi sie w oczy tylko roze i fiolety:p na ktore kiedys nie moglam patrzec!

ja obiecalam sobie, ze jak bede w ciazy pierwsze ciuszki beda w kolorze neutralym dla ou plci, zeby miec na przyszlosc dla drugiego dziecka :p jednak jak sie dowiedzialam, ze to dziewczynka rzucajal mi sie w oczy tylko roze i fiolety:p na ktore kiedys nie moglam patrzec!
ja nawet pierwszą wyprawkę kupiłam żółciutką, choć juz wiedziałam ze to boy będzie.... sądziłam ze pokupuje neutrale i część taką mam, ale wg mnie nawet nie da się kupić totalnie wszystkiego w kolorze uniseks, bo duzo dla dziewczynek jest w kolorze różu a dla chłopczyków blue :)

No co do kolorystyki to ja mam i niebieskie, jak i różowe :P przeczuwałam, że będzie dziewczynka hehe, a okazało się, że chłopak. Mój Kuba też miał być dziewczynką i miał dużo różowego ;) więc co tam :D to tylko kolor (a taki teraz) też dorośli faceci noszą. Wiadomo kiecki nie założę mu.

Dziewczyny znacie jakiś dobry płyn zmiękczający? tak pomyślałam, że może te ręczniki w takim płynie upiorę i może zmiękną (wtedy zaoszczędzę choć na tym).

Mi też praktycznie tylko kosmetyki zostały. Pieluchy i przybory kosmetyczne. I wsio będzie już ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry