reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lutówki na zakupach

Ja dziś zrobilam zakupy w aptece. Tyle kasy :baffled::szok:

LINOMAG płyn 70g 1
LINOMAG maść 30g 1
PODKŁADY BELLA MAMA 10szt. (Dawniej pieluchy Bella Baby) 3
HIPP Herbatka dla matek karmiących granulat 200g 1
KOMPRESY gazowe jałowe 5x5cm /VISCOPLAST/ 30
BEPANTHEN 5% maść 100g 1
PODKŁADY SENI SOFT 60x90cm 5szt. 1
MAJTKI jednorazowe dla kobiet r.40 6szt. 2
AVENT osłonki piersi standardowe /15601/ 1
GRUSZKA z miekkim końcem nr 2 1szt. 1
LINOMAG krem z tlenkiem cynku 50ml 1
LINOMAG puder 120g 1
WKŁADKI LAKTACYJNE PENATEN 50szt. 3
STERIMAR BABY aerozol do nosa 50ml 1
MAJTKI poporodowe 40-44 2szt. 1
AVENT wkładki laktacyjne wielorazowe 6szt. 1

Wcześniej już kupilam oliwkę z oliwek dla młodego. Pieluchy tetrowe - mam ich ok.10 szt i kilka flanelowych. Termometr do wanienki, szczoteczka i grzebyk jest.

Czy z aptecznych rzeczy to juz wszystko? Niby sprawdzałam z naszą wyprawkową listą i z tym, co polozna mówiła na szkole, ale mam zaćmienie i nie wiem co potrzebne. Nie mamy termometra takiego do mierzenia temperatury, ale jeszcze nie wiem na jaki się zdecydować.

reklama
Ja dziś zrobilam zakupy w aptece. Tyle kasy :baffled::szok:

LINOMAG płyn 70g 1
LINOMAG maść 30g 1
PODKŁADY BELLA MAMA 10szt. (Dawniej pieluchy Bella Baby) 3
HIPP Herbatka dla matek karmiących granulat 200g 1
KOMPRESY gazowe jałowe 5x5cm /VISCOPLAST/ 30
BEPANTHEN 5% maść 100g 1
PODKŁADY SENI SOFT 60x90cm 5szt. 1
MAJTKI jednorazowe dla kobiet r.40 6szt. 2
AVENT osłonki piersi standardowe /15601/ 1
GRUSZKA z miekkim końcem nr 2 1szt. 1
LINOMAG krem z tlenkiem cynku 50ml 1
LINOMAG puder 120g 1
WKŁADKI LAKTACYJNE PENATEN 50szt. 3
STERIMAR BABY aerozol do nosa 50ml 1
MAJTKI poporodowe 40-44 2szt. 1
AVENT wkładki laktacyjne wielorazowe 6szt. 1

Wcześniej już kupilam oliwkę z oliwek dla młodego. Pieluchy tetrowe - mam ich ok.10 szt i kilka flanelowych. Termometr do wanienki, szczoteczka i grzebyk jest.

Czy z aptecznych rzeczy to juz wszystko? Niby sprawdzałam z naszą wyprawkową listą i z tym, co polozna mówiła na szkole, ale mam zaćmienie i nie wiem co potrzebne. Nie mamy termometra takiego do mierzenia temperatury, ale jeszcze nie wiem na jaki się zdecydować.

Jak na moj gust ok - choć linomag wystarczyłaby ci maść na przykład , no i ja zamiast gruszki wole fride czy katarek. Jeśli chodzi o termometry to ja uznaje tylko rteciowe, niedawno zrobilam se zapas 10 szt na allegro. Poza tym mam szufladę elektronicznych i wszystkie mnie wkurzają, zwłaszcza ze nie zawsze przewidzisz kiedy sie kończy bateria i czy nie kłamie.

Ja też dziś dokupiłam ostatnie rzeczy dla małego czyli:
- pampersy 1
- Nożyczki i cążki do paznokci
- małą gruszkę do noska
- krem Bambino sama używam i dla małego będzie do pielęgnacii
- Lactacyd
- Tantum Rossa (5 saszetek)
- Linomag -maść
- Termometr taki pod pachę,do ust i do dupci (niestety nie działa i muszę go jutro oddać albo wymienić w aptece.Ale się wkurzyłam)

No i chyba mam już wszystko,a jak nie to będziemy dokupywać na bieżąco.

-

geniusia - spore zakupy i widzę bardzo udane. Ja też wolę rtęciowe, te elektroniczne są straszne i kiepsko mierzą temperaturę, ja mam jeszcze taki pasek na czółko. Fajny ale też temperaturę chyba raczej z przymróżeniem oka pokazuję.

No i dzisiaj do tarło do mnie łóżeczko ;) skręciłam je sobie sama - mąż ma za dużo na głowie, więc sama też sobie poradziłam. Uwielbiam majsterkować :p do łóżeczka ma szufladę - ale to niech m się troszkę pomęczy z nią :happy:. A dostałam komplet pościeli z powłoczkami, materacyk i ochraniacz na całe łóżeczko :D ale jeszcze jeden chyba dokupię. Teraz mam 2 kołderki i 2 podusie.

Zastanawiam się czy już kłaść prześcieradełko, czy jeszcze poczekać z tym... jak myślicie?

A w załączniki zdjęcia łóżeczka :D

Załączniki

• DSC00024.jpg
    DSC00024.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 77
mama2006 - Ja powiem szczerze, że już mam łóżeczko przygotowane tylko kłaść dzieciątko (przykryłam wszystko folią, żeby się nie kurzyło. Wolę sobie przygotować wcześniej niż potem siać panikę.

geniusia - ile za to wszystko zapłaciłaś?

Genusia super zakupki zawsze to wiele mniej juz do kupienia! A kasa no tak idzie jak woda!

A ja sie wkurzylam! Dzis umowilam sie ze z emem pojedziemy na zakupy dla Mlodego posciel reczniki i takie tam i co.... REMAMENT! normalnie klamke pocalowalismy i wrocilismy! :baffled:

mama2006 - ja tam bym już przyszykowała łóżeczko:tak: Jak tylko mi mój m skręci to odrazu je przygotuje i przykryje kocem i wsio.
Ps bardzo ładne to Twoje łóżeczko... Ty to zawsze masz nosa:-D

reklama
cyśka - osoba była chętna na zamianę na łóżeczko turystyczne. Więc skorzystałam ;) pozbyłam się problemu z turystycznym i mam za to ładne drewniane :D no to ja też chyba sobie już przygotuję, a co najwyżej przykryję kocem.

flower - też bym się wkurzyła. Wcale nie dziwię Waszej reakcji. Oby następnym razem się udało i byście wszystko kupili.

Do góry