reklama

Lutówki na zakupach

M85 śliczny ten pajacyk, czyżby na wyjście ze szpitala?
Co do fotelików samochodowych: pisałyście wczoraj, że wolałybyście przodem do kierunku jazdy, ale to właśnie ze względów bezpieczeństwa, bo pierwsze miesiące dziecko ma słabe mięśnie karku, więc w razie gwałtownego hamowania lub stłuczki to od razu główka leci i może się stać tragedia.
Dagrab a to że w wózeczku nie ma możliwości montowania przodem do kierunku jazdy, to dlatego że pierwsze miesiące to mama/tata jest całym światem a reszta jest mniej istotna, no i z gondolkami też podobnie, ważniejsze byśmy my widziały maleństwo i na odwrót, dlatego tak nie wiele wózków ma możliwość montowania gondolki przodek do kierunku jazdy. Tak wyczytałam i w sklepie się wywiedziałam :)

reklama
Aż Wam zazdroszczę tych zakupowych szaleństw. Muszę niestety dobrnąć do końca miesiąca gdyż wydatki z ostatnich dni kompletnie rozwaliły mi zaplanowany budżet. Zrobiłam sobie listę co muszę kupić od jednego ze sprzedawców. NA wszelki wypadek wpisałam nazwy, ilości, ceny i nazwę sprzedającego, żeby w razie czego m mógł wszystko kupić. A on wpadł w popłoch bo jeszcze nigdy nic na allegro nie kupował, zawsze się tym zajmowałam :-D.

galwaygirl dokładnie z takim zamiarem go wzięłam :)

Słuchajcie, a na wyjście ze szpitala to nie wiem starczy ubrać dziecko w gruby kombinezon + czapka bawełniana i polarowa + jakiś ciepły pajac + kaftan/body ? Czy będzie za gorąco/zimno? :zawstydzona/y: Wiadomo do nosidełka jeszcze kocyk dojdzie.

galwaygirl dokładnie z takim zamiarem go wzięłam :)

Słuchajcie, a na wyjście ze szpitala to nie wiem starczy ubrać dziecko w gruby kombinezon + czapka bawełniana i polarowa + jakiś ciepły pajac + kaftan/body ? Czy będzie za gorąco/zimno? :zawstydzona/y: Wiadomo do nosidełka jeszcze kocyk dojdzie.
Ja dzisiaj też o tym myślałam bo zaraz mam zamiar spakować rzeczy na wyjście co by M miał gotowe.No i spakuję tak czapeczka polarkowa body z długim rekawem, półśpiochy kaftanik grupszy pajacyk polarowy no i kombinezon do tego cienki kocyk jak będzie taka pogoda jak teraz a jak bedzie dużo na minusie to gruby.No i fotelik mam z daszkiem i osłonką na nuzki to też duzo daje.

Wlasnie tez sie nad tym zastanawialam :-)
mi sie wydaje, ze body z dl.rekawem, polspiochy, kaftanik i wlasnie jakis polarkowy pajac (??) do tego oczywiscie kombinezonik, rekawiczki i szaliczek z czapeczka ( akurat szalika i czapki jeszcze nie mam :-p) jak cos to mam jeszcze futerkowy spiworek ale troche duzy, taki do wozka

ja planuję body z długim rękawem, polspiochy, bluza z kapturkiem i na to kombinezonk - oczywiście czapka i szaliczek - kocyka raczej juz nie, bo mała mi się przegrzeje jeszcze w samochodzie, z resztą ja mam samochodem 5 min do szpitala, a pieszo nawet nie 10.... ostatnio nawet padł pomysł, że taką drogę to można wózkiem przejechać :D

reklama
mam jeszcze pytanie, bo ja nie kupiłam żadnej pościeli - typu poduszka, kołderka, ochraniacz, baldachim - dzidzia będzie spała tylko w rożku na materacyku, a żeby miała główkę trochę wyżej to mam specjalny klin niemowlęcy pod materacykiem

teraz stwierdziłam że tak łyso wygląda to łóżeczko, smutno trochę w porównaniu do tego co wrzucacie w wątku o kącikach - chciałam kupić taką falbanę, tylko nie wiem czy to jest praktyczne, czy ładnie wygląda? czy lepiej sobie darować kolejne zbiorowisko kurzu?

Ala i As - SERCA ozdobna falbanka maskująca 60x120 (2038293120) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry