reklama

Lutówki na zakupach

mama ten z kubusiem puchatkiem kupiłam siostrze mojego m jak 3 lata temu rodziła córeczkę. Teraz urodził się im synek i cały czas używa tego kocyka. Mogę potwierdzić że nadal wygląda super, tylko właśnie nie wiem co to za materiał:-p

edit:

ale ślepota ze mnie, teraz doczytałam że akrylowy. To super, kupię akrylowy. dzięki:-)

reklama
a ja mam kocyk jeszcze swój z dzieciństwa, dobra jakość, więc przez te lata nie zniszczył się za bardzo, będzie miało maleństwo po mnie kolejną rzecz, a mi się zmniejszają wydatki ;)

a ja mam kocyk jeszcze swój z dzieciństwa, dobra jakość, więc przez te lata nie zniszczył się za bardzo, będzie miało maleństwo po mnie kolejną rzecz, a mi się zmniejszają wydatki ;)

no ja też mam, różowy, więc przez młodego nie używany, ale teraz będzie jak znalazł. Moja mama mi kiedyś opowiadała, jak kupowała wyprawkę dla mnie. Wzięła za fraki ojca w 7 czy 8 mies i pociągiem do Berlina pojechali (ja jestem ze Słupska, więc bliżej mieli do Berlina niż do Warszawy ;-)) i tam się obkupiła. Niestety u nas takie czasy były (1979), że nic nie było. Więc podejrzewam, ze ten kocyk to też stamtąd jest ;-)

trina79 no ciężko było, bo nic nie było. I po takich przeżyciach chomikowalo się rózne rzeczy, stąd do tej pory mama przechowała mój becik i kocyk. Reszta rzeczy rozeszła się po rodzinie :)

Ja dziś w ciuchlandzie ekskluzywnym ;-) kupiłam maluszkowi sztruksy, pani mnie namówiła jako że uniwersalny kolor mają, na lato będzie, bo takie dość cienkie spodenki, i mają zatrzaski, więc z przewijaniem nie będzie wielkiego problemu.

Moja siostra to miała wyprawkę w latach 80 taką wiecie na kartki...zapytajcie rodziców..tata przywiózł worek foliowy w którym były śpiochy, pieluszki..kocyk itd. Jak miało się dziecko urodzić to przysługiwała taka "porcja"

A moja mama wczoraj w C&A kupiła body z krótkim rękawkiem 3 sztuki za 4 zł!!! białe, 100% bawełny mięciutkie az mi sie wierzyć nie chciało;) szkoda ze długim rekawkiem nie było:/ A co do wyprawki jeszcze w czasach PRL-u to moi rodzice taką dla mnie własnie dostali:) recznik kąpielowy mam do tej pory - prawie nieużywany:) na pamiątkę:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry