reklama

Luty 2012

ja dzis zrobilam na obiad pomidorowa i pieczywko czosnkowe z serem.
vanilla ja juz tez od jakiegos czasu mam problemy ze spaniem.w sumie to zasypiam szybko ale co godz. sie budze, chodze do wc i musze przewracac sie na drugi bok bo mi biodra i tylek dretwieja. a 3 razy mialam tak ze maly chyba mnie jakos tam przygniotl ze mialam problem z obroceniem sie i wstaniem.o 3 mam zawsze kryzys- jak sie budze to juz 1,5 godz. nie moge zasnac.

reklama
Witam sie i ja:-)
Nareszcie od dzisiaj jestem na L4 hurra w końcu sobie odpocznę.
KAROLA trzymaj się jestesmy z Tobą oby Twoje kłopoty byly tylko chwilowe.
GENIUSIA ja z teściami dzielę to samo podwórko juz 13 lat i daję radę a róznie bywało.
WANILLA ja mam to samo budzę się w nocy kilka razy na siku a potem niemogę zasnąć,kazda pozycja mi nie pasuje.
PALUSZEK powodzenia na egzaminach:tak:
U mnie też róznie bywało pierwsze dziecko urodziłam 2 dni przed 21 urodzinami byłam bardzo mloda i zupełnie nieprzygotowana do roli matki czasami macierzynstwo mnie przerastało,dlatego drugie planowane urodziłam dopiero po 9 latach.Trzecie chciałam urodzić tuż przed 40 ale teraz cieszę się że to już teraz he he
Co do cycków to mój jedyny plus bycia w ciąży w końcu w miseczce B coś mam he he.

współczuję Karola - urządził Cię nie za miło bo ani teraz nie wynajmiesz nic mniejszego, ani sama remontu nie skończysz, że o dzidziusiu nie wspomnę. Trzeba tylko liczyć że jeszcze pójdzie po rozum do głowy... oby

geniusia
- bądź dzielna - teściowa tez człowiek, a do niedzieli nie wiecznośc, potem w domku odpoczniesz;)

Anek zazdroszczę urlopu, ja pewnie jeszcze conajmniej ze 2 miesiące popracuję;) wypoczywaj, potem będzie równie...

a mnie już regularnie skurcze w łydki łapią nad ranem, dlatego dzień zaczynam od kakaa. Nie budzi tak jak kawa, ale troche magnezu dostarcza. Brzuszek już coraz bardziej widac bo dziś w pracy pytali który to miesiąc:D

Digitalis a spróbuj też jeść pieczywo żytnie na zakwasie, z mąk razowych. Ja tylko takie jem i nie mam jak dotąd skurczów, ani też kłopotów z wc ;) Takie pieczywo ma dużo składników odżywczych, bardzo zdrowe i właśnie czytałam, że ma sporo magnezu. Wiem, że może takie prawdziwie razowo-żytnie na zakwasie jest drogie, ale Mój się wkręcił w takie chleby i sam wypieka. Pieczemy w prodiżu, bo nie mamy piekarnika. Ostatnio użył razowej mąki pszennej i razowej orkiszowej. Też zdrowo, smacznie i delikatniej niż z samej żytniej mąki :)

A poza tym gorzka czekolada to jest to :cool2: z minimum 70% kakao a 90% to poezja. Uwielbiam taką czekoladę :sorry::zawstydzona/y: Dlatego teraz w ciązy pozwalam sobie dziennie na kosteczkę lub dwie. Dla zdrowia oczywiście :tak: czego się nie robi dla dziecka :-D

Ostatnia edycja:
Flower. Trzymam za was kciuki- bedzie dobrze tylko staraj sie nie myslec o tych złych chwilach. teraz są te dobre :-)
Madi pomyśl tez o mnie kochana jak już leniu****esz. Dzidzia najważ nieksza więc wykozystuj ile możesz mężusia oni to uwielbiają hahahah:-D

witam wieczornie

Karola - 3maj sie dzielnie i jestem pewna ze sie ulozy, facet przemysli i wroci! glowa do gory!

Vanilla ja mam tak samo w nocy wstaje do wc a potem z 2 godz wierce sie bo nie moge zasnac! a po za tym nie wiem czy ktoras tak ma ale mnie w nocy jak sie przerzucam z boku na bok to brzuch boli! w dzien wogle mi on nie przeszkaz i gsyby nie odstawaal bym go nie zauwazala :) ale w nocy jak tylko chce sie przewrocic to pobolewa!

no i narobilyscie mi smaka na kapuste kiszona :)

a teraz mykam zrobic kakao bo tez te skurcze mnie drecza!

geniusia na pieczywo razowe chyba sie nie skuszę... ale tą czekoladką to mnie skusiłaś;)
zawsze miałam niską zawartość magnezu, bo za dużo kawy piję i nerwus jestem, więc w ciązy tez to wychodzi niestety:(

od dziś mogę już spokojnie stwierdzić że do porodu bliżej niż dalej, wiem że druga połowa ciąży bardziej męcząca, ale będę dzielna - czego dla maluszka sie nie robi;)
Trochę przeraża mnie III trymestr kiedy człowiek wygląda jak hipopotam, porusza się podobnie, a i sił na wszystko braknie, lecz trzeba być dobrej myśli:)

a swoją drogą dawno Isia nic nie pisała... mam nadzieję że wszystko w porządku, tyle że zalatana dziewczyna.

Narobilyscie mi dziewczyny smaku na czekolada, ale dzis juz chyba sobie daruje :P

Bylam dzis u fryziera i jakas taka srednio zadowolona jestem. Niby wszytsko ok ale cos mi nie pasuje w moich wlosach.

Digitalis Masz racje juz blizej niz dalej, ale to tylko powod do radosci :) Ja juz czuje sie jak hipopotam i strasznie mnie to irytuje czasami. Ale co poradzic :P

Dziewczyny bardzo Wam dziekuje za kciuki:) Tak mi milo i raznie ze ktos tu o mnie mysli:);) Jeden egzamin z głowy:) udało się...ach wiecej szczescia niz rozumu:P Jutro wieksza kobyła i mniej przyjemny egzaminator, ale moze sie uda....a jak nie to zawsze tylko jeden w plecy - łatwiej bedzie poprawic...jestem zmeczona, zal mi Małej bo stresu nie jestem w stanie opanować...a wrecz odczuwam go chyba za dwoje... do tego niedosypianie, brak apetytu mam nadzieje ze Córcia wybaczy mamie:)No to zmykam jeszcze popatrzec na ksiazki, a Wy zaciskajcie kciuki jutro - bo ten dzisiejszy zdany egzamin to pewnie dzieki Wam:)

reklama
Paluszekpowodzenia na egzaminachhh dasz radee:):):))::)
Karolamam nadzieje ze wszystko sie ulozy buziaki odemnie i mojej kruszynki:):*
mam taki udany dzien zaczelismy z mezusiem od rozgladaniem sie za wozeczkiem zeby wiedziec co kupic w styczniu,poczym pojechalismy na zakupki,wrocilismy i zrobilismy pyszny obiadek ziemniaczki tluczone do tego sosik chrzanowy a maz do tego sobie jeszcze zrobil steka a ja same ziemniaczki z sosikiem a pozniej chill out w domciu na sofce teraz w loziu no zoc lece spac bo jutro do pracki na 1 zmiane buziolki i zdroweczka dla was i pocieszek muaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry