reklama

Luty 2012

reklama
endo właśnie kazała mi mierzyć ciśnienie, bo przez moją tarczycę mam większe szanse na gestozę:/ więc mierzę codziennie i póki co mam ok 100/70, puls ok 90

Vanilia mnie też boli (kłuje) po lewej stronie, więc widać tak może być. A po lewej stronie jest m.in. ujście jelita grubego... :zawstydzona/y: i to przy przemieszczaniu się wiadomo czego może też pobolewać, jelita mamy juz poprzesuwane, bo macica, więc sama widzisz... A okna umyłam sama, włącznie z myciem ram, ale ja mam tylko jeden pokój, więc jedno zwykłe okno i drzwi od balkonu. Myłam powolutku, baaardzo długo, u góry to nie wyciągałam rąk, tylko weszłam na stolik, a zwykłe okno - to stałam na biurku, nawet prawie się nie zasapałam. A mam spokój na długo, następnym razem okno umyje już Mój, bo ja już nie będę w stanie, albo po porodzie - jeszcze nie będę w stanie ;)

krisowa !!!! :wściekła/y: no wiesz :-D powiem tak, teściowa niby dla mnie upiekła, ale... większość wsunęła ona sama :-D ja zjadłam tak ok1/4-1/3 :D Jeszcze przed ciążą kupiłam ciśnieniomierz, bo brałam leki, których skutkiem był znaczny spadek ciśnienia, tak że teraz aparat mam jak znalazł.

ja mam aparacik z czasów ciązy poprzedniej bo mi bardzo skakało teraz muszę skontrolować czasem bo jak na razie było prawidłowe

ja mam dzień lenia zrobie pomidorkowa a potem wątróbke z cebulka i ziemniaczkami zaa oknem pada ochydna pogoda wrrr

a ja poszłam dokończyć pakowanie, bo jutro jedzxiemty do teściów na 40-lecie ślubu i rozbolał mnie brzuch, moze stałam z 20 minut, leże... ciekawe jak bedzie jutro

a ciśnienie u mnie mimo nadciśnienia przed ciążą takie 10-110/ 60-80 tetno 85-105 max

O ale bym zjadła wątróbkę....ale sama jeszcze nie robiłam...jakoś tak nie mogę sie do tego surowego miesa przekonać...tak wygląda dziwnie, a njlepiej smakuje jak zrobi ją moja mamusia:)
Ja mam ksiązkowe cisnienie a przed ciąża zawsze było za niskie, powinnam kupić taki aparat? bo tak to mierze tylko u gina czyli srednio raz w miesiacu....

reklama
Niby nie powinno się jeść w ciąży wątróbki bo zawiera za dużo witaminy A i jej przedawkowanie może powodować wady płodu.
Pewnie raz na jakiś czas taki obiadek nie zaszkodzi ale mi mój N. zakazał jedzenia wątróbki... a tak lubię.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry