reklama

Luty 2012

Flower widzimy jak ci na gorze prowadza polityke pro rodzinna... a material mozna rozlozyc bardziej w czasie np zaczac nauczanie wczesniej wydluzajac tym samym czas na przyswojenie wiedzy... ale to kasa i kolko sie zamyka. Cierpia dzieciaki i rodzice placac krocie na korepetycje dla pociechy i coz potem? Mamy dobrze wyszkolonych bezrobotnych...

Dee glowa do gory, bedzie dobrze a moze uda sie wspolnie wyjechac. Trzymam kciuki i pamietaj rozlaki wzmacniaja zwiazek. Nio i czasem musi byc gorzej, zeby potem moglo byc lepiej :) w koncu niedocenialybysmy tego co mamy gdyby wiecznie byla sielanka :)

Ostatnia edycja:
reklama
no niestety dla nich najlepiej bo sie moga pochwalic ile to nasze dziedziaki maja w progranie i czego to oni nie wiedza a w rzeczywistosci ja sama im wspolczuje wiedzac czego i ile musza sie uczyc!

a choinka super! ja tak wlasnie sobie mysle gdzie tu nasza ulokuje na nowym mieszkanku :-)

a jesli o wakacje to raczej tez sobie nie wyobrazam wyjechac na tydz bez dziecka! Co innego isc na jedna noc powiedzmy na wesele a co innego tydz odpoczywac opalac sie na plazy a dzidzia biedna teskni za nami :-(

Flower- zgadzam się co do nauczycieli, to nie ich wina- ale systemu! Sama miałam okazję uczyć min. w klasach 1-3 i takie pierwszaki nie są w stanie wysiedzieć 45minut na lekcji a tego się od nich wymaga. To taki przykład ale można by pisać na ten temat eseje.
myszka- już widzę oczami wyobraźni moje dziecko szalejące w tym śniegu :-) miałabym go w całym domu. W ogóle nie wiem jak to będzie u nas z choinką, chyba na suficie ją postawię...

ja juz mam wszystko poukladane w glowie gdzie i co ustawic, chlopaki sie smieja, ze im przypadla rola wykonawcza:-D

daissy na to juz tez mam plan :D postawie barierke w kolo tak, zeby mi sie Niunka styropianu nie najadla :D i tak mam zamiar kupic do ograniczenia pola manewru jak bede w kuchni :D w polsce tez mialam male mieszkanko i problem gdzie co upchnac, choinke kupilam z wyjmowanymi galazkami wiec z przodu byla piekna a z tylu plaska i pusty palak :D tutaj nie mam problemu gdzie wstawic, a zakochalam sie w niej :D co smieszniejsze moi chlopcy tez pod wrazeniem byli wiec zakupu nie musze ustalac :))

cos takiego

http://www.amazon.de/7-2-Meter-Laufgitter-Absperrgitter/dp/B004E69LL0/ref=sr_1_33?s=baby&ie=UTF8&qid=1321612521&sr=1-33

m
am bardzo bujna wyobraznie co do tego, co dziecko moze sobie w domku zrobic

dzwonilam do sprzedawcy i wiecie co, koszty wysylki sa wyzsze niz cena choinki :/ tak czy siak i tak mi sie oplaci bo oszczedze cos kolo 50 euro a to prawie polowa ceny z amazone :D

Ostatnia edycja:
dzień dobry
wstałam o 7, budziłam sie wnocy tylko 2 razy, dziwne
rano zeszłam na dół do salonu, koło 7:15, położełma się na sofie i odpłynęłam, obudził mnie budzik o 8 ma leki, wzięłam je wcześniej naszykowane i w kimkę, maż przyjechał po 9, zjedliśmy sniadanko i poszliśmy na targ. jestem zszokowana, za 11 zł nakupowaliśmy siatkę ciastek, a w Biedronce gdzie najtanije, paczuszka ciasteczek toi 4zł i nie ma co pochrupoać. Świeże warzywka, jeszcze pachnąće, zupełnie inne jak ze sklepu i oniebo tanije, musimy na targ chodzić a nie w sklepie przepłacać :)

myszka, d;latego ja planuję kupić łózeczko trurystyczne na dół do salonu, co by "więzić" małego jak bede musiała siusiu albo się wykąpać jak męza w domku nie będzie, a op[rócz tego barierki na schody

Ostatnia edycja:
dzień dobry
wstałam o 7, budziłam sie wnocy tylko 2 razy, dziwne
rano zeszłam na dół do salonu, koło 7:15, położełma się na sofie i odpłynęłam, obudził mnie budzik o 8 ma leki, wzięłam je wcześniej naszykowane i w kimkę, maż przyjechał po 9, zjedliśmy sniadanko i poszliśmy na targ. jestem zszokowana, za 11 zł nakupowaliśmy siatkę ciastek, a w Biedronce gdzie najtanije, paczuszka ciasteczek toi 4zł i nie ma co pochrupoać. Świeże warzywka, jeszcze pachnąće, zupełnie inne jak ze sklepu i oniebo tanije, musimy na targ chodzić a nie w sklepie przepłacać :)

ja uwielbialam chodzic na targ (rynek), ale tutaj to ceny 2 razy wyzsze niz w sklepie... nie pytaj mnie jakim cudem bo nie wiem.

ja niby malego mieszkania nie mam bo 3 pokoje, ale co z tego jak moi znajomi przychodza do nas i mowie idzcie do duzego to sie pytaja a ktory to :) zamiast duzego pokoju mam duzy przedpokoj, nawet nie ma jak sciany jakiejs zburzyc bo takie jest ustawienie, ze to nic nie da.Ide zmierzyc temp i kolejna porcje herbatki:-(

ja uwielbialam chodzic na targ (rynek), ale tutaj to ceny 2 razy wyzsze niz w sklepie... nie pytaj mnie jakim cudem bo nie wiem.
dopisałam Ci coś wyżej...
a widziałam nawet na targu rajstopki, zimowe czapki dla maluszków takie jak nasze. zawsze można coś uchodzić choć to bardziej mięsno warzywny targ, warto czasaem poszperać, bo taniej jak w sklepie, w PL jeszcze tak jest, choc jakość warzyw i miesa lepsza jak w sklepie, bo świeża, to powinno być własnie drożej , ale póki co taniej

dagrab a nie da się wyburzyć ścniany miedzy przedpokojem a tym dużym pokojem, bo to czasem daje duży efekt, gorzej jak macie ścianę nośną własnie tam (ja w mieszkaniu tak miałam)

Ostatnia edycja:
krisowa, ja na szczescie nie mam schodow w domu ;-), a ta barierka przyda sie do ochrony choinki i do ograniczenia "wolnosci" :-D lubie 2w1 ;-) zawsze z czasem mozna powiekszyc pole do popisu, a w lozeczku ta opcja jest przyblokowana;-).

reklama
to dobra opcja taka barierka, ale trzebaby albo kupic materac (widziałam takie) albo jakiś gruby koc na dywan... łozeczko małe, ale to tylko na chwilke :)
mam póki co zamiar bawić sie z synkiem, oby mi sie cos nie zmienilo, chciałabym miec z nim dobry kontakt

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry