reklama

Luty 2012

ja tez dlugo pralam w proszku dla niemowlat, choc starsza coreczka nie miala problemow z alergia. Mlodsza z kolei miala b. przesuszona skore i czerwone plamy, wiec nawet dlatego to bylo chyba lepsze. CHociaz tu gdzie mieszkam nie ma proszkow specjalnych dla niemowlat, jest tylko proszek dla osob alergicznych. ogolnie tendencja jest taka, ze mamy piora od poczatku w normalnych proszkach. Coz, co kraj, to obyczaj ;-)

reklama
Ja dzidzi starszej nie mam, ale za to od mojej siostry mloda jak sie spytamy gdzie ciocia ma dzidzie to pokazuje brzuszek moj, i glaszcze mowiac cacy cacy.Wczoraj bedac u mamy gadalysmy z siostra na skypie, chcialam zeby mama uslyszala jak moja chrzesnica ladnie mowi imie kuzynki.Mowie 'powiedz Olu Martyna" ,Ola konsternacja, ale jak juz siostra ja o to poprosila, to mowi TYNAAA. A usmiech jaki sie pojawil na jej ustach ze jej sie udalo - bezcenny.
echa teraz- sprzatanie.:-(

U mnie nie, wytłumaczyliśmy synkowi że im dłużej Jaś jest w brzuchu mamy tym urośnie większy i będzie zdrowszy. Dzisiaj jak go rano odprowadzałam do przedszkola to trzymał mnie za rękę i mówi: Tylko mamo idź ostrożnie, żebyś nie upadła na brzuszek i Jasia nie zgniotła, bo nie mamy przy sobie telefonu i jak ja będę dzwonił po tego lekarza :-D
Ojej jak sie usmialam :-Dno wlasnie te nasze dzieciaczki maja taka wyobraznie i teksty :szok::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Uwielbiam to :-D
j
mamusia blaneczki- mój to nie wie że będzie miał rodzeństwo więc nie pyta :-)
A nie pyta o twoj duzy brzuszek ?:confused:;-)

mamaBlaneczki-POwiem Ci że moja Nicol podchodzi podnośi mi bluzke i casłuje brzuszek,przytula,czasem powie-kocham Cię Wiktorku,albo kocham Cię braciszku i opowiada mu rózne rzeczy:tak:Rozczulający Widok.Rodzina ma ubaw jak widzą co ona robi,jednak jakoś tak nie ma parcia i nie pyta kiedy Wiktorek wyskoczy z brzuszka,ona wie że jak Wiktorek odpowiednio urośnie to wyskoczyz brzuszka;-):-D
Moja Blaneczka codziennie rano przybiega do łozka mojego i mowi pokaz mamo dzidziunia i caluje tuli glaszcze i mowi : no wyskakuj juz no wyskakuj ile tam bedziesz jeszcze siedziec ?!:-D Podnosi Mi bluzke i rozmawia , naslu****e kiedy kopnie :tak: i pyta kiedy bedziemy juz wszystko szykowac na urodzenie sie dzidzi , wszystkim wobec oglosila ze bedzie miec mlodsza siostre w szkole i wsrod znajomych :tak:
Ja tez tlumacze ze jest za male dzieciatko i nie umie jeszcze duzo rzeczy ..ale czasu nie da sie przyspieszyc :no:
Mamo Blaneczki, moje corcie to tez juz sie nie moga doczekac, ale ja im tlumacze, ze jakby sie Dzidzius teraz urodzil, to bylby za maly i zle by sie czul, wiec musi jeszcze troche urosnac :tak:
Ladne imie wybraliscie :tak:
Tak samo staram sie tlumaczyc ale nie zawsze chce tego sluchac..jak to dziciaczki :baffled:;-)

Ide sie szykowac na wizyte u poloznej mierzenie itp pozdrawiam

Mamusiu Blaneczki, widze, ze Ty tez za granica? u nas tez ciaze prowadzi polozna, do gina sie chodzi tylko jak sie ma problemy albo wskazania medyczne i jedynie ze skierowaniem od domowego badz wlasnie poloznej...:nerd: przez cala ciaze nie ma ani jednego badania "dowcipnego" ;-) a jakie Wy imie wybraliscie?

Mamusia Blaneczki- chyba średnio go ten brzuch interesuje :-D hehe a nie pyta bo mówić nie umie :-) ps. moja córeczka też będzie miała na imię Blanka.

Zabieram się za robienie listy świątecznych zakupów, mąż z Małym pojadą sami- średnio to widzę ale jakoś muszą dać radę:) Na Wigilię idziemy do babci, w pierwsze święto w domu siedziemy a w drugie do moich rodziców więc za dużo jedzenia robić nie będę. Okaże się jutro na wizycie u Gina czy w ogóle coś będę robiła, mam nadzieję, że całkowitego nakazu leżenia nie dostanę.

Witam.
MAMUSIA BLANECZKI moja córcia też pyta kiedy bedzie dzidziuś jeszcze jesienia powiedzialam jej że w zimie kiedy spadnie śnieg.Kilka dni temu napadało śniegu i znowu zaczęły się pytania.
A ja dalej źle się czuję brzuch pobolewa,niestety leżec bez przerwy niemogę bo niemam nikogo do pomocy.
DAISSY u mnie tez M bedzie dzisiaj robił zakupy liste ma ale znając życie będzie dzwonił jak opętany:angry: z pytaniami typu A majonez kupić 330 g czy może 400:wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
no ja te pierwsze prania w zamiarze mam robić w Dzidziusiu, a potem to też w naszym już proszku:)

MamaNiki fryty to i moje ulubione:D małż by mi zrobił, bo on to takie dobre robi, ale teraz przed świętami to do domu wraca koło 20:( to go męczyć nie będę, z resztą zgaga by mnie zabiła w nocy ;p

słodkie te Wasze starsze dzieciaczki dla maleństw w brzuszkach :D

ubrałam se choinkę, a co się będę nudzić ;p

i teraz padam z głodu, więc idę spałaszować lodówkę:D

Hejka mamunie.
Ja dziś całą nockę przespałam.Zazwyczaj wstaję raz do wc a dziś nie było takiej potrzeby:-D
Jeśli chodzi o pranie to ja już mam praktycznie wszystko poprane jeśli chodzi o ubranka.Prałam wszystkie rozmiary jakie miałam.Teraz poprane i poprasowane leżą w poszewkach w szafkach żeby się nie zakurzyły.
Zostały mi tylko dwa kocyki,rożek,wyściółka z wózka i pościel do łóżeczka która ma dziś do mnie dotrzeć bo kurier już w Wawie:-)
A po Świętach już spakuje torbe...tak na wszelki wypadek żeby potem niespodzianek nie było:baffled:

reklama
a my dzis ubierzemy choinke jak maz wroci :-) lezy juz gotowa do ubierania pod tarasem, a jak ladnie pachnie :-):-) spowiedz odbebnilismy wczoraj :-p i zakupy tez, wiec dzis pichcenie i sprzatanie :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry