• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2013

reklama
Hej Kobitki:-)

A my dziś po szczepieniu....:-) Szymi dzielny kozak :cool2:zapłakał tylko przy wkłuciu a potem zrobił wielki uśmiech do pielęgniary ;-):-) Pediatra mówi, że jakoś rewelacyjnie nie przybiera- od ostatniego szczepienia przybrał 600gram :sorry2: Kazała zrobić morfologię i badanie moczu. A za 3tygodnie kontrolujemy wagę. Jeśli nadal będzie słabo przybierał albo będzie coś z niedoborem żelaza, to będziemy dokarmiać butlą:tak: I trochę jestem tym zadowolona i trochę nie...:baffled: Ale jak będzie trza, to niech je chłopok i rośnie;-) Szymek w ogóle jest długi a szczupły i być może podał się do swojej mamy- stwierdziła pani doktor;-) więc będzie cudownej urody;-):-p:-p
A wczoraj to nasz synek też dał nam popalić....w ciągu całego dnia spał 2 razy po 30 minut...:angry: dziś po tej szczepionce jest nawet fajnie:tak: Mąż powiedział, że jak będzie taki grzeczny, to codziennie będzie go szczepił ;-):-D
Idę coś zjeść.....;-) Do jutra mamusie:tak:
poli​ moc &&&&&& na jutro!

nocna zmiano, gdzie jesteś? :-D wysprzątałam łazienkę, zrobiłam sobie paznokcie u stóp i rąk i padłam...zaraz pewnie Laura obudzi się na posiłek..sama jestem głodna, aż w brzuchu mi burczy ale lenistwo silniejsze i nie wstanę do lodówki:rofl2:
W sobotę jedziemy na 9-cio dniowy urlopik, już się doczekać nie mogę. Przeraża mnie tylko pakowanie rzeczy dla Laurusowej..żeby niczego nie zapomnieć. Na dodatek góra prania na mnie czeka a tu codziennie pada:wściekła/y:czekam na słońce:-D
idę jednak coś na szybko wciągnąć bo do rana to ja tutaj umrę z głodu:happy:w Biedronce mają ptasie mleczko w białej czekoladzie..niebo w gębie:tak:u mnie właśnie kartonik stoi sobie w kuchni..za chwilę już nie będzie stał:-D

Agaod. Ale Ci dobrze z tym urlopem!!! Ale pakowania nie zazdroszczę, no i prania po powrocie hahaha. U mnie przy tej ilości luda to jest potem horror ;)

Kurcze dopiero wczoraj zamówiłąm dla dziewczynek wrotki na dzień dziecka, zapomniałam, że czwartek wolny - mam nadzieję, że zdążą mi dosłać...

Ostatnia edycja:
agaod, zrób listę rzeczy, które musisz zabrać dla Laurki i zaznaczaj co już spakowałaś:tak:, miłego urlopu.
agisan_75, w niedzielę wieczorem zamawiałam ostatni prezent na dzień dziecka i wczoraj prze południem już dostałam paczkę do domu.

U nas w końcu słońce, więc dziś ruszamy na spacer.

edit

Roczny urlop po urodzeniu dziecka. Sejm uchwalił nowelizację - Wiadomości - WP.PL

jeszcze tylko senat i możemy pisać podania o roczny macierzyński

Ostatnia edycja:
A u nas dupa:wściekła/y: pojechaliśmy wczoraj kontrolnie na wizyte do pediatry, żeby osłuchała Małego bo wydawało mi się, że charczy bardziej niż zwykle (ma wiotką krtań) i dała nam skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia płuc-cholera mówie, Kuba nie ma żadnych innych niepokojących objawów (katar, kaszel. temperatura) to nie wystawiła skierowanie no i pojechaliśmy. Czekaliśmy 3 godz na prześwietlenie ale na szczęście okazało się, że nic w płuckach nie ma- czyściutko ale oczywiście w tym siedlisku bakterii musieliśmy coś złapać i Kuba kaszle od samego rana:wściekła/y: Weź tu człowieku idź po porade do pediatry to Ci zafunduje chorobe a dziś jak na złość nie przyjmuje i musze iść do innego lekarza prywatnie:angry: Próbowałam też się umówić do laryngologa bo co jakiś czas krtań musi sprawdzać to na nfz terminy na listopad-grudzień:no: normalnie paranoja:wściekła/y: a i z oczkiem musimy iść kontrolnie do okulisty bo Kubie troszke powieka opada- czytałam, że to normalne u małych dzieci ale wole dmuchać na zimne.
Nuta Twój Szymi przybrał 600 a mój kilogram i moja pediatra miała lekkie zastrzeżenia co do wagi. Ale ja tam się nie przejmuje wg mnie prawidłowo się rozwija urodził się 2710 a teraz równiutko 6 kg waży:-) a nie chce go tuczyć za wszelką cenę!
Ehhh ładna pogoda w końcu za oknem a my uziemieni:-(

reklama
agaod, zrób listę rzeczy, które musisz zabrać dla Laurki i zaznaczaj co już spakowałaś:tak:, miłego urlopu.
agisan_75, w niedzielę wieczorem zamawiałam ostatni prezent na dzień dziecka i wczoraj prze południem już dostałam paczkę do domu.

U nas w końcu słońce, więc dziś ruszamy na spacer.

edit

Roczny urlop po urodzeniu dziecka. Sejm uchwalił nowelizację - Wiadomości - WP.PL

jeszcze tylko senat i możemy pisać podania o roczny macierzyński
z tym urlopem to ponoć mamy z 4kw chcą iść do trybunału a jak tak się stanie to mogą wszystko wstrzymać :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry