Deizzi
Fanka BB :)
Bello https://www.babyboom.pl/forum/luty-2013-f465/szpitalne-s-o-s-lutowek-2013-a-60094/ i jak np. któraś nie daj Boże trafi do szpitala to pisze smsa do tej do której ma numer np. trzymajcie kciuki jestesmy w szpitalu bo mam za duże cisnienie itp i już wiemy co z daną mamą się dzieje, czemu jej nie ma kilka dni i nasze kciuki magiczne zaciskamy.
Połowa już za nami, niejedna może trafić do szpitala, z różnego powodu i tu wsparcie jest przydatne info znajdzie sie na wątku s.o.s. a tu można komentowac wspierać...
Nadal nie kumam co z tym mailem i jak to działa ehhhh
A... oglądałam dzis na TLC prosto z porodówki i urodziła sie kruszynka w 25 tyg przez cc bo mama miała bodajże stan przedrzucawkowy czy cisnienie za duże i taka tycia 400 iles gram i po 15 tyg ważyła 1.500 gram.
Kiedyś to było nierealne takiego szkraba uratować a teraz to cuda normalnie juz... medycyna idzie do przodu...
Moja kuzyneczka urodził się z wagą 1.200. Poźniej spadła do 900 gram. na takiej łopatce ją podnosili żeby skóry jej nie uszkodzić. Ale po trzech miesiącach wróciła do domu. Miała nie widzieć, nie słyszeć i serce miało mieć wady ale wystarczyła tylko jedna operacja na serduszku. Widzi słyszy i jest radosnym normalnie rozwijającym się dzieckiem. Dogoniła rówieśników
Możemy dziękować że żyjemy w czasie gdzie takie ratowanie jest możliwe. Jeszcze kilkanaście lat wcześniej takie dziecko by zmarło. Mamy szczęście jakby co
Idę spać bo czuję że mam gorączkę. Dobranoc
Rok krótsze dzieciństwo
Dziewczyny zakończmy tą dyskusje o grupie Lutówki.. Nie wiem czemu niektóre się obrażają.. Po prostu część z nas bardziej się zaprzyjaźniło i tam chce się podzielić swoimi PRYWATNYMI sprawami i tyle