reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Witam
ja dzisiaj od rana mam dobry humor, ale jak tu nie miec skoro na sniadanie pochlonelam milion kalorii w postaci eklerow i ptysiow(ptysi???- za cholere nie wiem jak jest poprawnie;))
Wspolczuje wszystkim obolalym, ja od jakiegos czasu nie moge narzekac, mnie tylko czasami zebra bola gdy zbyt dlugo siedze ale wystarczy wstac i chwilke pochodzic i jest dobrze.
U nas dzisiaj piekne slonce i aktualnie 15 stopni, wiec jakis spacerek po sklepach z pewnoscia zalicze:) a teraz ide ogarnac domek, musze wykorzystac te poeklerkowa energie;-)

reklama
Co do tego dłuższego urlopu, to ja też w to nie wierzę, za piękne by było prawdziwe..

Ale się wk... właśnie.. W poniedziałek mam usg połówkowe u gina prowadzącego, a mąż jedzie do Niemiec po auto..Nie wyobrażam sobie iść bez niego, zawsze był ze mną..Eh

Na pocieszenie robię pysznyy obiad- http://www.mniammniam.com/Tagliatelle_z_kurczakiem_w_sosie_z_bialego_wina-2611p.html

Polecam, to jest boskie:D

poli spokojnie. ja w pierwszej ciąży też na początku zawsze chodziłam z mężem, a właśnie na połówkowe nie mógł ze mną jechać :/ to akurat jednak nie jest najważniejsze...
zresztą z połówkowego wtedy dostałam nagranie więc i tak zobaczył, ale jednak byłam sama. teraz w środę w szpitalu też byłam sama bo dziecko chore wiec musiał z nim zostać i jakoś żyjemy :)

Dziewczyny, nie wytrzymałam i zadzwoniłam do mojej gin w sprawie tego 'przestoju w kopniakach' Powiedziała, że mam podjechać i zrobimy USG. No to my z mężem do auta i ziuuuu..... Z Maluchem wszystko OK, serduszko ładnie bije. Po prostu rozleniwiło sie maleństwo no i łożysko na przedniej ścianie jest więc tłumi ruchy.
Pani dr pyta się nas, czy znamy płeć, my że tak, mój mąż mówi, ze chłopak a Pani dr zrobiła wieeeelkie oczy i powiedziała, że ona widzi dziewczynkę :szok:. No i znowu mamy zagadkę :-D Nie wiemy, kto ma rację :-D Nic... 24 października idziemy na 3D (teraz tym bardziej cieszę się, że się na nie zapisałam) może wtedy dowiemy się już na te 99% kto siedzi w moim brzuszku :-D

O tym wystapieniu Donalda Tuska też słyszałam, rodzice mi już zdążyli nadać :-) Byłoby miło, gdyby to wprowadzili i gdybyśmy już my mogły z tego skorzystać... ale nie łudzę się ;-)

Ja juz po maratonie po urzędach... słonko wyszło więc ok kilka kresek powyżej zera temperatura urosła.

W urzędach jak debilka kucałam w kolejkach bo nie dałam rady wystac czułam,że padnę, a ja nie będę się pchać przed kogoś tak już mam a nikt też nie był chętny ustapić miejsca czy sie zainteresować o co kaman he he

No nic swoje załatwiłam, po drodze małe zakupy szybkie by też nie paść i do domku...

Wole słonko i te 10 stopni bo człowiek sie odpowiednio ubierze i smiga fajnie sie oddycha takim lekko zimnym powietrzem... było mi nawet cieplo a miałam bluzkę na długi rekaw i ocieplaną polarem bluzę.

Zimą to chyba tez bluza i bezrękawnik bo w kurtce sie zapocę z brzuchem :-D

Idę na zasłużona drzemkę

Najświeższe propozycje z expose premiera:
"100 proc. pensji przez pół roku urlopu macierzyńskiego. Gdy matka wybierze roczny urlop to 80 proc., chcemy, aby projekt wszedł w życie w roku 2013"

Ciekawe rozwiązanie wg mnie. Ciekawe czy sie załapiemy jeśli to wejdzie w życie..

Bardzo ciekawe. Dobrze by było jak byśmy się załapały.

Witam przepraszajaco;-)
oj zajęta ja bardzo. Środa i czwartek to rano szkoła potem córka, obiad, zadanie domowe i potem mężulek wraca i jakoś mi tak szybko ten tydzień zleciał.
Irladzkie dziewuszki jak dla mnie to ja się zgadzam na każde miejsce:-) spotkania:) możemy nawet spotkać się w Killarney bo uwielbiam te miasto i Gosia udostępni nam domek na spotkanie a my przywieziemy wałówkę i drinki bez alkoholowe a potem spacerek po mieście. Możecie też przyjechać do pięknego miasta galway do mojego domku;-).

moja córcia kopie rano, w dzień i w nocy. Jak śpię, prowadzę samochód, siedzę i stoję ona chyba wogóle nie śpi:szok: a może jest ich więcej:eek:
mam nadzieję że jak się urodzi to się uspokoi:-)
odezwe się wieczorkiem to Was nadrobię.
Dużo zdrówka dla wszystkich lutóweczek:-D

Poli było by super gdyby to się sprawdziło z tym dofinansowaniem...ale jakos nie widzę tego już za 2,5 miesiąca:((

Co do usg to ja teraz na wszystkie wizyty chodzę sama:( ale ja nawet wolę...wiem taka dziwna jestem ale wolę chodzić sama, może też dlatego że nie mamy wyboru bo Iza nie ma z kim zostać;(

Narobilam się dziś i teraz sobie odpoczywam:))
Co macie dziś na obiad? Bo ja nie mam pomysłu na weekend:/

ja też w zasadzie wchodzę do ginka na wizytę sama, ale na połówkowe poszliśmy we czwórkę:tak: bo niania odmówiła nam dzień przed wizytą opiekę dla dziewczynek...było zabawnie:-D Hania w szoku, że jej braciszek "jakoś dziwnie wygląda", przy okazji się zważyła, i zabrała do zabawy wszystkie pieczątki ginkowi, na koniec mu powiedziała "dziękuję za odwiedziny, znowu tu przyjdziemy:-D" a Zosia buszowała po gabinecie próbując się dostać do szafek i szuflad, bo spokój zachowała na pierwsze 5-6 minut jedząc ciastka:tak: Oj wyrozumiały był ten mój lekarz:-)

reklama
jest czwarta a je jeszcze z łóżka nie wstałam przykuło mnie dzisiaj:-( pół nocy nie spałam tak mnie boli biodro i bok to samo co na początku ciąży, nie mogę wstać, chodzić i zmienic pozycji, do tego z rana wymiotowałam i nie mogę nic jeść, tak mnie boli przez to gardło, i tak leże i czekam na męża aż wróci i zrobi jakieś zakupy:-( mam kiepski dzień

patik zrób małej okłady z sody, rozpuść łyżeczkę sody w szkance wody tylko wcześniej natłuść skórę, pomaga na stany zapalne i ukąszenia, zmniejsza obrzęk

chciałabym takie roczne macierzyńskie....

Do góry