reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Luty 2013

ja też chcę już rodzić bo mnie wkurza to czekanie i te pytania - urodziłaś już? o Ty biedna jeszcze brzuchem chodzisz? brzuch to ja mam k***wa cały czas a nie tylko w ciąży :wściekła/y:. Też mi lekarz mówił, że wcześnie urodzę a tu ani widu ani słychu oznak porodu, tylko mnie kolana zaczynają boleć od ciężaru chyba...ehhh mam jakieś przeczucie, że nie tylko do terminu donoszę ale i przenoszę to moje dziecię...

reklama
Cześć weekendowo.
Jak zwykle pustki...każda pewnie jak ma możliwość to siedzi z najbliższymi. Może ktoś chce mnie do kompletu bo ja nie chce siedzieć z moim mężem. Działa mi na nerwy!
Może każę się gdzieś zawieźć i niech mi da spokój. Tylko gdzie :confused: dużego wyboru nie mam a chyba u mamy też nie chce siedzieć. Zostaje mi siedzenie cały dzień w łóżku i nie odzywanie się do wyżej wymienionego :dry:

Mam taki humor,że jak zacznę w końcu rodzić to mu nawet nie powiem i sama sobie pojadę na porodówkę a jego nawet nie wpuszczę! O!:oo2:

Ja dzisiaj mam 39tc i 4dzien ii ii i co? i nic :no: Łapy mi dzisiaj rano spuchły i zdrętwiały strasznie, myślałam ze odpadną.
Rwa kulszowa mnie wykrzywiła w pytajnik znowu :(
Zastanawiam się czy jeżeli już będzie ten tydzień 40, to przejechać się do szpitala na kontrolę czy jak?
Dawno już mnie nawet brzuch nie pobolewał, tylko takie mięśniowe i od ciężaru bóle odczuwam :sorry2:
BIegunkę i mdłości od paru dni również mam, ale to ponoć taki syndrom: oczyszczania się organizmu przed porodem. Oby

Orchidea
a jakie ci się imiona podobają? powiedz to cioteczki lutóweczki pomogą wybrać (chociaż Zosia to bardzo ładne imię). Trzymam kciuki za egzamin &&&&&&

Zosia mi się podoba ale jeszcze podoba mi się Tatiana i Nadia i Natasza.. :sorry2:
Dziękuję za kciuki!

orchidea, a co studiujesz? męczyłam się z podobnymi przedmiotami, dlatego pytam :) filologię rosyjską może albo inną slawistykę?

Studiuję filologię rosyjską :sorry2::no: kto mi podsunął ten pomysł ? :oo2: przyznać się! utłukę gnoja... :crazy: nie wiem jaką karę sobie wymyśleć :sorry2::-D

PS. Czy wiecie, że Borys i Gleb zostali niesłusznie zamordowani przez swojego przyrodniego brata Światopełka? :dry::-D:-D:-D

A z mniej miłych rzeczy: 3 razy w nocy wymiotowałam! TRZY! :wściekła/y::wściekła/y: samym za przeproszeniem kwasem.. ale takkkk, pokarało Orchideę! Zupek błyskawicznych wieczorem się zachciało! Zaczęła mnie męczyć potworna zgaga po czym chlup.. do wc.. Uh. Nocka z głowy + przełyk spalony = brak apetytu.. Zdrowe jedzenie w ciąży.. :dry:

Poza tym witam wszystkie nowe mamusie bo zapomniałam się przywitać ostatnim razem :blink:

Jestem ciekawa kiedy mój glonojad wyjdzie.. czy wg. USG 9.02 czy poczeka do 17.02 :confused:

Cierpiwości skarbeńki tylko spokój Nas uratuje:-)
mój mężuś też cochwila zmienia daty porodu bo mu coś wyskakuje:-D
Mój zepsuty przez znajomych bujany fotel w końcu został odkupiony tyle że nie jest taki wygodny jak poprzedni i myślimy co by wymienić:dry: 150€ a siedzi się jak na drewnianym stołku:szok:
Mamusia do boju!!!:-)
My jeszcze chwilke poleżymy i pojedziemy poszukać fotela:-)
miłej niedzieli i owocnej w dzidziolki:-D

Hej Dziewuszki :-)

Ja tylko na chwilkę. Cały dzień coś sprzątałam, dopakowywałam i jutro wybieram się do kurortu :-)
Proszę trzymać kciuki za szybkie rozpakowanie :tak:

Buziaki, uciekam, pa
tak szybko dostałaś skierowanie? u mnie dają dopiero 10 dni po terminie. Termin mam na 15.02 a już lekarz wpisał w karcie ciąży że jak nie urodzę to 25.02 mam się stawić w szpitalu. jeszcze się okaże że w marcu urodzę i na dłuższy macierzyński się załapię:szok:

no nie wiem czy ta biegunka to taka oznaka porodu:confused: ja mam od świat i jakoś mój mały sie nie rwie na świat... dzisiaj miałam plan wziąć walizkę jechać na porodówkę i rozpocząć strajk okupacyjny dopóki mnie nie rozpakują:confused2::rofl2: tak mnie wszystko swędzi.... moja wysypka sie roznosi po ciele a brzuch to jak bym mogła to bym wydrapała ten kawałek co najbardziej swędzi, a buuuuuuuuu juz mi się ryczeć chce:no::wściekła/y:

od wczoraj jest u nas 4 letnia bratanica i tak nam dokazuje:-)

mamausiam szybkiego porodu:)

annaroksana a może poduchy na wyściółke nie pomogą? powodzenia w szukaniu:tak:

Czołem!

Dołączam do tych, którym wróciły mdłości i do tych nie dających sobie rady z niepokojem. No i od wczoraj ciągle mi się ryczeć chce, dziś stanęłam między półkami w Tesco i też mnie naszło. Nie znoszę się tak czuć.

POLI to mnie pocieszyłas:-D jak mam się kulac tak dlugo, to czekam do tego 17 marca. będe prawie 2 tygodnie po terminie:-p
ORCHIDEA Nadia oooo piękne imię!!! tak mi się podobało. no ale szkoda, że tylko mi:dry: ja z mężem dalej tocze wojny o drugie, bo mi się nieeeee podoba to co jemu. chyba na złosc chce mu zrobic:-D

oooooooooo ludzie znajomi maja do nas przyjsc i oczywiscie dzwonią, czy mają jechac, czy na porodówce jestem:confused2: więc UWAGA!!!! NIE RODZĘ! MOŻECIE WPADAC:-p
Lutówki zapraszam na sałatkę jarzynową i sałatkę z tortelini, czy jak się to tam pisze. mam meeega dwie misy!!! Kto nie rodzi ze mną zapraszam. Dwa ciasta na deser. A co tam...i tak jestem gruba, to moge jeśc:-D

U Was ładna pogoda, a u mnie pada śnieg!!!1:wściekła/y:

reklama
Witam Was mamuśki :)
Ja mam termin na 8 luty 2013 i już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę malenstwo i wezmę na rączki... Będzie córeczka....:)

Do góry