• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

Dytek, na początku zrobiła się wysypka, takie malutkie krosteczki koło oczu, potem przeszły na resztę buzi. Kilka dni później z niektórych zrobiły się ropne wypryski z czerwona otoczką. Ale tego jest na prawdę dużo, Irenka ma całą buzię zesypaną.
Ja mam ciągle wielką nadzieję że to tylko jakieś niemowlęce sensacje i że szybko i bezpowrotnie miną.

reklama
Remeny Olcia moja też miała takie krostki - czesto jest to trądzik niemowlecy wychodzący u dzieci jakis czas po urodzeniu
pod wpływem hormonów które w ciaży dostało od mamy tak mi lekarz powiedzial - typowa alergia na białko to skupiska
krostek na całym ciałku, pod kolankiem, na pleckach itp na bużce czesto są pojedyncze potówki a jeśli tak jak piszesz kaszka to
może być trądzik u nas minął po 4-5 dniach i teraz buzia piękna!

Karolla, Misia - obyście miały rację! Narazie wstrzymuję się od mleczka dopóki Ircia nie skończy 6 tygodni - tak kazała pani doktor, a później zobaczymy.
Jakby nie było - damy radę :)

U nas tez paskudne ropne krostki na całej głowie i tez się zastanawiam, po czym to. Najgorsze, że na wargach sromowych i udzikach ma jakies krostki. Wydaje mi się,że to po zmianie pieluch na nowe Huggiesy Superflex.

Na jakimś forum znalazłam- jak odróznik trądzik niemowlęcy od alergii

""tradzik-pojedyncze krostki, czerwone lub rozowe z czybkiem, moga byc w grupach
ale nigdy nie zlane, zawsze jest czubek. maja to do siebie ze wedruje tzn
znikaja i pojawiaja sie co chwila gdzie indziej, głownie wtedy gdy jest cieplo
lub gdy dziecko jest aktywne. mniej widoczne gdy dziecko spi, ale nie przegrzane.
zmiany alergiczne- raczej wypukle plamki czerwone lub rozowe, bez czubkow,
dajace chropowatosc wyczuwalna pod reka, moga sie zlewac i siedza w jednym miejscu.
jezeli to tradzik to nie smaruj tego niczym, conajwyzej przemywaj rumiankiem, a
buzie zawsze myj woda przegotowana, zeby sie to nie zakazilo. przejdzie najdalej
za pare mcy, zadne kremy tego nie wytepia, musi zniknac burza twoich hormonow w
organizmie dziecka.""

No to Irenka ma chyba i trądzik, i alergię, bo na buźce kwitną i pryszczyki z ropnymi punkcikami i regularna wysypka. Po kim to dziecię takie wrażliwe, ja sie pytam? ::)

REmeny Olcia maiła buźke w krostkach zakończonych białą ropką co chwile nowe jej wychodziły po 4-5 dniach znikło i nic nie ma to
normalne u niemowlaków nei martw sie!

u nas tez to bylo i polozna powiedziala, ze to jest ten tradzik o ktorym pisala karolla
a jesc moge wszystko i malej nic nie jest (tfu tfu odpukac w niemalowane) nawet mandarynki i kapuste mam juz za soba i nic mala ani kolki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry