poziomki
mama 00 08 11 13 15
Ja mam pampki schowane i letają z gołymi pupami. Nie prosze żeby wołały (chociaż czasami wołają) tylko co jakiś czas pytam kto chce siusiu i biegną wtedy do łazienki i sadzam je na kibelku zrobia to dobrze,nie zrobią trudno. Nieraz zdarzy im się nasikać na podłoge..
Musi załapać o co chodzi a skoro sika w majty i są mokre( wtedy je zdejmujesz i zakładasz nowe) to myśli że tak samo jest z pampkiem

Musi załapać o co chodzi a skoro sika w majty i są mokre( wtedy je zdejmujesz i zakładasz nowe) to myśli że tak samo jest z pampkiem

. Teraz najczęściej jakoś musze ją zachęcić, albo idę z nią i "mama pierwsza, później Zosia", albo biegniemy do łazienki i ją przekonuję, że "uda się, uda", jakąś głupawką muszę ja przekonać, żeby usiadła na wc. I są postępy, zauważyłam, że zaczyna coraz dłużej trzymać, gdy jej się chce. Jeszcze musi się przekonać do siusiania na dworze, bo nie zawsze zdążymy do domu dobiec. Ale do spania musi miec pieluchy, choć buntuje się przy ich zakładaniu. Czasem po spaniu zanim do nas przyjdzie, już jest dodatkowa zawartość w pieluszce...