Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
uhh koniec labyjakbym o swojej mamie czytała. Tak to się nie interesuje wcale ale jak na jakiejs imprezie to pierwsza do opowiadania jakby co najmniej ona sama ją karmila, przewijała itp wzorowa babciaMysio - pójdziesz za to do niebai pomyśl tylko - byle kto Cię już z równowagi nie wyprowadzi
Hanusia je co 4h po 150, czasem zostawi 30. jemy o 6, 10, 14, 18 i 22, czyli wychodzi nam 5posiłków. mleko robię tak, że wychodzi 150ml - wsypuję 5 miarek i zalewam do 150. Hanutka przybiera na wadze, nie marudzi, a kiedy jest głodna wcześniej - wyraźnie o tym informuje
po wczorajszym dniu jestem wyprana z emocji. przyszliśmy na salę, zaraz na wstępie musiałam iść z Bartim do łazienki, wracam a tam zachwycony pisk mojej teściowej - z Hanią na rękach (kiedy ona ją zdążyła wziąźć?) łaziła po rodzinie i zachwycała się nią, opowiadając ile je, co, jak się zachowuje (skąd ona to wie?). ciśnienie mi skoczyło momentalnie, a kiedy doszłam już do stolika Misiek popatrzył na mnie przepraszającym wzrokiem.
większość wesela spędziłam na noszeniu/wożeniu Hani i wędrowaniu z Bartkiem na siku. Misiek pojechał ze szwagrem zawieźć auto do mechanika i go później przywieźć, więc walczyłam z dzieciakami sama.
jak się żegnaliśmy to chciała wziąźć hanię na ręce, oczywiście w towarzystwie pisków i krzyków- Misiek jej nie pozwolił, bo się spieszyliśmy (trzeba nakarmić i uśpić dzieci, a było już po 21)
ale był też moment chwały - dziadek z babcią brali do tańczenia pary (dziadek żonę, babcia męża), babcia wzięła mojego teścia, więc dziadek powinien wziąźć teściową, ale - wziął mniewidok teściowej - bezcenne.
i tak sobie myślę, że zachowuję się jak głupia gówniara, ale nic nie poradzę - cieszy mnie jak zrobię jej na złość choćby niechcący. wczoraj ewidentnie popisywała się przed rodziną, bo przecież taką cudowną babcią jest..
ja nie słyszłąam i najwyraźniej moja mama tez nie, bo mam 2 lewe nogi :-) pewno przez to, zę mnie nie poobracałahej
u nas narazie spokojnie, też pchamy namiętnie piąstki do buzi i puszczamy bańki ze śliny. Ważne żeby maluchowi nie pozwolić na ssanie piąstek, bo raz że zgryz później no i jak te paluchy wyglądają. I smarownie różnymi świństwami na dłuższą metę nie działa, bo dziecko zliże i kciuk znów smakuje. Także niech się teściowie;-) nie krzywią bo z dwojga złego smok i tak lepszy jest. Alex ma jedną ulubioną zabawkę więc jak się nią bawi to organoleptycznieobślinianie na całego
pieszczoszka oby lepiej było
ja też małego w wózku wszędzie ciągam bo ulewa i nieraz uniknęliśmy porządnego zakrztuszenia
przy ząbkowaniu często używam tantum verde unikałam tak nieraz niepotrzebych infekcji gardła, tylko w przypadku moich szkrabów zęby wychodzą dość późno bo 7 miesiącu
ja kokardek odklinających nie posiadam, nie ma to jak połączenie katolicyzmu i zabobonu;-) a czy ktoś słyszał obracaniu dziecka przed ołtarzem podczas chrztu, żeby dobrze tańczyło![]()
bardzo współczuuję, tez bym się wściekła. Nie dlatego, ze nie przjada tylko dlatego, że planują za Ciebie. Moja mam już planuje menu na chrzcinykasiula ja ma młodą ze skazą białkowa moja je nutramigen bo ma też alergie na laktoze a w pepti ogólnie jest troche tej laktozy no i faktycznie trzeba się po recepte udać ale w niktórych aptekach dostaniesz bez recepty na 100% trzeba zapytać pepti tańsze i smaczniejsze więc moze wpierw spróbuj pepti nutramigen ochydztwo i strasznie drogie 40 zł za puszkę. co do reakcji na mleko o dziwo młoda je z ochota to paskudztwo noi odkąd zmieniliśmy jej mleko dziecko anioł nieraz się śmiejemy że nam dziecko podmienili kupa o jednej gozinie bez meki super śpi brak kolek uczulenia brak a była w takich plamach na twarzy że aż mi jej szkoada było a juz zaczynało schodzić na brzuch ręce za uszami noi tarła się na tyle ile umiała po tej twarzyczce bo swędziało
widze że wczoraj większośc wykorzystała z piekną pogodę
muszę się pozalić planujemy chrzciny noi mamy problem bo ja z gor mój znad morza noi odległośc km koło 600 my teraz mieszkamy w Gdańsku wszytsko było już ustalone ze wszyscy przyjada wynajmę im jakiś nocleg i posiedzą z 4 dni ale dziś dzwoni do mnie moja siostra ( miała byc chrzestną) ze sobie wymyśliła ze oni nie przyjadą zrobimy chrzciny tutaj w gdańsku dla rodziny mojego a w przyszłym roku odnowienie chrztu u nich
(bo za rok myślimy o przeprowadzce tam) powodów jest kilka mama trochę żle się czuje mój ojczym też ( mama oczywiście chce jechać) mąz mojej siostry jest w niemczech i musi specjalnie przyjechać ona musi pojechac po niego bo on się strsuje sam samolotem czy jakoś tak (noi wiadomo dla niej to kasa noi czas bo go nie widzi go 2 miesiące a on może 4 dni urlopu wziąść) mój brat ma dwójkę dzieci ( 15 i 4 lata) daleka podróż to nic ze na wakacje jezdza co roku własnie tu do nas nad morze noi mój drugi brat zrzęda i z nim cięzko jechać wszystko przemawia za jej pomysłem a najbardziej to ze jak wszyscy będą mieli tak daleko jechać to maloo w koperte dostaniemy i się wykosztujemy tak jak by dla nas i mojej niuni to było najważniejsze oczywiscie powiedziałam jej że pomysł mi się wogóle nie podba niech robia jak chcą strasznie mi się przykro zrobiło ze nagle cała rodzina nie przyjedzie na chrzest mojego dziecka mam ochotę ich wogóle już nie zapraszać bo ja jeszcze rozumiem ze mama by zadzwoniła ze się żel czuje i by chciała ale nie może gdyby mi ona powiedziała że poprostu ciezko jej przyjechac kasa i te inne rzeczy to ok a nie że oni sobie ustalają i dzwoniom mi z takim pomysłem. teraz to stwierdzam że poprostu zaprosze chrzestnych rodziców i siostre mojego do kościoła a pózniej moze jakaś kawa i tyle noi musze szukać nowej chrzestnej :-(((((((((