• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

Cześć mamusie,
jestem :-)Dziękuję za pamięć i zainteresowanie. Bardzo mi miło, na prawdę :-).
Cały czas Was czytam - ale to by było na tyle, codzienność po powrocie do pracy mnie po prostu zjadła :-) ( nie, że przerosła, ale dzień biegnie za dniem i czasu wystarcza jedynie na czytanie). Starałam się, na prawdę wszystko poogarniać, ale z czegoś musiałam zrezygnować (ponieważ nie potrafię całkowicie się od Was odciąć to zrezygnowałam z pisania ;-)). Odpisywanie, opisywanie co u mnie i udzielanie się na wszystkich wątkach zabierało mi za dużo czasu - w ciągu dnia starałam się Was czytać (a wiadomo, że robiłam to w pracy ;-)więc na pisanie już sobie nie pozwalałam), ale i tak do wieczora (kiedy siadałam do kompa, żeby poodpisywać) wszystko zapominałam co komu i w rezultacie musiałam czytać od nowa :eek:.
Codziennie trzymam za Was kciuki, myślę o Waszych dzieciaczkach (teraz zwłaszcza o Alim - strasznie się o niego boję - ile to biedne dzieciątko musi wycierpieć :-().
U nas ogólnie dobrze - niestety Amelka jest znowu chora (tak samo jak ja i mąż... ) Na dodatek przychodnia przepełniona i nie mieli już terminu do pediatry i musieliśmy jechać prywatnie. Na razie bez antybiotyku... mam nadzieję, że się uda.
Ok, wracam dalej działać i zaraz spać, bo pewnie znowu będzie kiepska noc (wczoraj męczył ją kaszel i katar).

reklama
Annte pisalas gdzies ze robisz na obiad mielone z ziemniakami i duszona marchewka i teraz za mna to chodzi- wez daj mi przepis na ta marchewke bo chetnie jutro na obiad zrobie;-):tak:

Andav, to bardzo proste. Marchewkę kroisz w niewielką kostkę i gotujesz w małej ilości wody(tyle aby przykryła marchewkę) z dodatkiem masła. Gdy jest prawie ugotowana doprawiasz solą i cukrem. Ja zaprawiam niewielką ilością mąki, aby lekko zgęstniała, posypuję mąką po wierzchu i mieszam. I już. Smacznego

U nas o dziwo noc całkiem całkiem, dwie pobudki na cyca i odłożenie do łóżeczka. Bez jęków, płaczów i marudzenia. Dopiero przed 6 rano wzięłam ją już do siebie bo się chciałam przytulić. I następna niespodzianka - Ninka sama usnęła dziś w dzień, bawiła się, bawiła i usnęła :-D:szok::szok::szok: Po tej wcześniejszej niż zazwyczaj drzemce wieczorem padła jak kawka. Śpi wykąpana i pachnąca.

Pieszczoszka, ja nie zauważyłam, żeby Nince przeszkadzała czyjaś obecność przy robieniu kupy, wręcz przeciwnie. Wiem kiedy robi, bo wtedy charakterystycznie wydyma poliki i stęka, a zresztą trudno nie usłyszeć i nie poczuć :-D Niestety objawy te występują zaraz przed wypróżnieniem, więc nie ma szans na przygotowanie nocnika.

Ali, modlitwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dr asia fajnie ,że się odezwałaś no wiadomo ten pierwszy czas w pracy może zdezorganizować życie .Jak nie masz czasu to choć napisz cześc żyję inne nieobecne też choćby znak życia dajcie.A dr asia zdróweczka:tak:.

Witajcie, dopiero teraz bo prędzej nie dało rady. Pojechałam wczoraj z Olą prywatnie do pediatry. Moje Słonko ma chore obydwa uszka i szmery na oskrzelach. Dostałyśmy antybiotyk i doktor kazał zarobić badanie moczu. Mała niestety ciągle gorączkuje i płacze (może to przez te uszka???) Dziewczyny jak złapać ten cholerny mocz do woreczka, dziś zepsułam 2 i moczu zero????:szok: Musiałam wziąść opiekę i znów nie chodzę do pracy, narazie do przyszłej środy.

Ali&&&

Żaneta my mamy 2 salony a raczej saloniki, jeden na górze a drugi na dole ale oba małe po ok 25m2 - u nas to jest efekt tego że my rozbudowywaliśmy istniejący już budynek i wielu rzeczy nie udało się już zrobić tak jakbyśmy chcieli. Kuchnie mamy osobno.

Zmykam do łóżka bo nie wiadomo jaka nocka dziś mnie czeka.

reklama
Dusia - my zapalenie ucha przechodziliśmy 3 razy i przysięgam - 3 dni był ryk non-stop, jedynie krótkie drzemki ratowały moje uszy, choć załatwiały ręce - trzeba ją było cały czas wozić w wózku. wg mnie są 3 bóle nieporównywalne z żadnymi innymi - ucha, zęba i porodowe.
my mieliśmy antybiotyk i krople do ucha antybiotykowe, które najwięcej nadały - tobrex (chyba), jak miałyśmy zapalenie spojówek w sylwestra to one też pomagały. jedyny ich minus to, że są dobre tylko 3 tyg. od otwarcia.
życzę zdrówka i dużo siły dla Ciebie, bo mnie te choroby kosztowały 3 dni kompletnie nieprzespane (godziny zamiany z Miśkiem nie liczę, bo mimo, że on zajmował się Nutką ja nie mogłam spać słysząc jej płacz).

As - szalejesz, a do świąt jeszcze ho, ho:) ja dopiero w lutym sadzę świeży szczypiorek i koperek do mojego wilkanocnego specjały, który wszyscy uwielbiają i czekają na niego upominając się już tydzień wcześniej, ku rozpaczy teściowej i szwagierki:D, odkładam łupinki z cebuli i.. chyba na tym koniec. w tym roku dochodzi nam dodatkowy koszyczek dla Hani:) oby tylko pogoda była odpowiednia na spacer do kościoła, bo w tym roku święta wcześniej i może jeszcze być mroźno..

noc fajna, choć Misiek się obraził i spał u Bartka, jak go nie ma w łóżku to nie mogę sobie znaleźć miejsca i wędruję. Nuta wstała dopiero o 5, więc powinnam być wyspana, mimo to nie jestem:D i gdybym nie miała teraz @ to mój apetyt i spanie sugerowałyby ciążę... cóż, pójdę do lekarza przy pierwszej nadarzającej się okazji.. tylko kiedy to będzie?:confused2:

Pieszczoszka - dziewczyny mają rację - spróbuj Lalę wysadzać na nocnik, a nóż załapie:) Nutelka jak Ninka, więc nie zamierzam latać i wariować. jeszcze... z resztą Nuta robi kupę co pół godziny, czym doprowadza mnie do szału:wściekła/y: no, może nie samym robieniem, ale nie da się jej normalnie przewinąć, jakby mogła to by z brudnym tyłkiem uciekała po pokoju - obraca się, pełza, wyrywa i ma z tego jeszcze ubaw:wściekła/y: oczywiście w 2 tygodnie zapaskudziła 2 paczki pampersów i tyłek, wróć - wargi sromowe ma nadal czerwone, ja już nie wiem, czy ta kupa z zębów, z zupek, czy z nieba. normalna, mała i częsta.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry