reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

reklama
Hej

chciałam Wam tylko życzyć miłego weekendu :-)

u nas wszystko ok i bez zmian :-)

aaa i sypie śnieg :eek:

i moje dziecko ma dzisiaj dzień wrzaskuna :eek:

:*****

Fajnie macie - caly weekend przed wami, u nas juz sie konczy sobota...

Dzis bylam na spacerze z podwojnym wozkiem, z corcia przyjaciol. Fawet niezle sie prowadzilo, w zasadzie nie czulam roznicy, tylko na zakretach bylo trudniej. Takze wozek sprawdzony w podwojnej konfiguracji, teraz trzeba by popracowac na wkladem do drugiego siedzonka ;)

Tak z ciekawosci, czy ktoras z was jest wciaz bez miesiaczki? Bo ja tak.

Dzis zrobilismy przemeblowanie w sypialni, wyleciala sofa, bo juz nie uzywam jej do karmienia, a lozko przestawilismy. Teraz jeszcze trzeba przemyslec, jak najlepiej ustawic reszte sprzetow. Najchetniej bym jeszcze male lozeczko wyrzucila, bo nieuzywane, ale niezbyt mam gdzie je skladowac, a sporadycznie sie przydaje. Lubie przemeblowania, a dom na tyle maly, ze tylko w sypialni mozna pokombinowac, bo spora. W sumie nie tyle przemeblowania mnie kreca (te uwielbia moja mama), ale lubie na papierze testowac rozne ustawienia, a potem to najlepsze zrealizowac i jak do tej pory sie sprawdza.

Dziecie bawi sie kolo mnie na wyrku i nie wyglada, jakby mialo za pol godz spac. Czyzby znowu szykowal sie wieczorny spacer? W sumie nie mam nic przeciwko, tylko malze spod prysznica musze wyciagnac.

Pytanie do mam raczkujacych maluchow - co poprzedzalo raczkowanie, tzn jaka umiejetnosc? Np. kiwanie sie w pozycji do raczkowania, namietne przekrecanie we wszystkie strony.

Wikasik, ja nadal bez okresu :D u nas raczkowania jeszcze nie ma ale stanie na czworaka coraz czesciej, nogi zrobia juz kroczek do przodu ale rece nie chca isc :) i takie pompki robi jak chyba Gabrys Mysio z tego co pamietam ze zdjecia.

czytam Was na bierzaco ale jestem tak niewyspana ze ciezko mi jakies sensowne zdania sklecic. zeby ida i nie chca wyjsc, w nocy spanie przy cycu, w lozeczku max 3 godzinki - przewaznie od 20 do 23, potem nie ma szans zeby wrocil do lozeczka nawet po godzinie noszenia na rekach. w dzien przed drzemkami tez trzeba bylo nosic a dzis zasnal sam po odlozeniu do lozeczka. jest nadzieja ze bedzie lepiej...

ide cos zjesc :) milego dzionka!!!

wikasik mój tylko się gibał w tył i w przód ale troche to trwalo za nim załapał raczkowanie, wpierw nauczył sie siadać a potem raczkować i odkad przybrał pozycje zajeło mu to może ok 3 tyg może miesiaca , nie pamiętam już dokładnie . ale każde dziecko inne ;-)

Hej laseczki :) ja jestem bez miesiaczki :ppp na kolejny rok :) zart taki maly :)

No wiec znalazlam cos zeby mala uziemic na chociaz 20 min :) polozylam ja na macie na przeciwko pralki :) oczywiscie wlaczonej :) zupelnie przypadkiem odkrylam ze patrzy sie jak w telewizor :) no i kuchnia przy okazji posprzatana :) p.s mamy pralke w kuchni jak cale uk :)
Milego dnia :)

jeanta - nasz tez lubi ogladac wlaczona pralke :-)

pieszczoszka - mi Laura wyglada na niezla cwaniare, oj, ona Wam jeszcze da popalic, na razie sie tylko rozgrzewa ;-)

she - nasz tez cwiczy dzielnie na czworaka ale jemu raczki ida a nozki zostaja w miejscu, moze powinni ze Stasiem zrobic konsultacje i wymianic doswiadczenia :-)

wikasik - my zaczelismy od gasienniczki, poprzez czolganie, teraz kiwamy sie na kolankach i wspinamy :tak:

Hej laski a ja dziś mam zły dzień wkurzona jestem i spać mi się chce ...
Mój mały zanim zaczął raczkować to też tak się gibał a potem skakał jak żabka heh Ale to śmiesznie wyglądało :)
Wczoraj byliśmy u lekarza juz po tych ćwiczeniach ale kazała dalej jeżdzić bo twierdzi że mały powinien już siadać sam, bo on raczkuje i stoi a sam nie usiądzie z pozycji leżącej ale dziś zauważyłam że jak raczkuje to już zaczyna sobie siadać :)

reklama
Pieszczoszka nie wiem czemu- chyba dlatego ze malo wstawiasz zdjec usmiechnietej Laury- na wiekszosci ma zdziwiona i otwarta buzke:-D:-D

Wikasik moj tez sie gibal do przodu i tylu, robil pompki, wykrecal jedna noge pod siebie ale raczkowac jako tako typowo do dzisiaj nie robi- jak cos bardzo chce to poraczkuje do tego- czesciej jest tak ze pada na brzuch i siada, pada na brzuch i siada i wten sposob sie przemieszcza- myslicie ze to wina paneli i tego sie sie na nich slizga??? ma ktoras panele i dziecko na noch bez problemu raczkujace???

Do góry