• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

Hej,

noc w porządku.

kugela - już jestem z synkiem z tym, że u moich rodziców, we wtorek mam tu wizytę kontrolną więc sobie siedzimy w gościach. Krzyś strasznie entuzjastycznie na nas z mężem zareagował - śmiał się cały czas :)

mysio - jeszcze raz gratki, daj znać jak Ci tam w tej pracy ;)

azula - trzymaj się, jeden ząb nie da rady takiej mamie, jak Ty :)

reklama
Nie bylo mnie pare chwil a tu tyle stron.Nadrobilam,choc u mnie z pamiecia,a tym bardziej czasem wolnym i spokojnym ciezko.
Mysio gratuluje pracy :tak:
annte little_nina naj na miesiecznice! Dziewczyny ja nie czekam na zyczonka dla Leo co miesiac.Sama o nich pamietam i tyle.Wcale nie oczekuje zyczen miesiecznych,bo nie widze w nich sensu.Jak pamietam to skladam,ale szczerze po to,zeby zadnej nie urazic :zawstydzona/y:
Andav ja nie wiedzialam co napisac,o astmie wiem malo,pisalam ogolnie ze trzymam kciuki i wierz mi Ty i inne dziewczyny,ze nawet jak nie pisze o zabkowaniu,chorobach,problemach rodzinnych i innych i nie wymieniam kazdej po nicku,to nie oznacza ze nie mysle,bo czytajac zapamietuje i mysle ito szczerze,a nie tylko w danym momencie pisemnie,przesylam mentalnie powodzenia i pamietam o kazdej!!!
Poza tym Kobietki,ja nie wiem jak Wy,ale szczerze ja jestem w domu i nie pracuje...Ale mam dwojke maluchow ktorymi zajmuje sie sama,dolaczajac S kiedy nie ma zmiany,aktualnie przez pare msc bylismy zajeci poszukiwaniem nowego domu i tamowaniem grzyba i innych cholerstw w aktualnym mieszkaniu,teraz jestem w trakcie przygotowan do przeprowadzki.Dom musi byc czysty bo dzieci mam w kazdym jego zakamarku,dolacze do tego moje problemy zdrowotne i teraz pytanie...skad ja mam wziasc fizycznie czas i spokoj dla mnie samej,nie mowiac o necie?Kazda wolna chwile spedzam na relnym fizycznym odpoczywaniu,a net,ksiazki,tv to skupianie sie na czyms,wiec moje odpoczywanie to drzemka,spanie,siedzenie i gapienie sie w sufit ;-)Dopoki dzieci byly spokojniejsze i mnie zywotne kazda z nas miala wiecej czasu,teraz juz tak nie ma,zacznie byc za pare miesiecy,kiedy zaczna sie te nasze Skarby usamodzielniac,a na razie musimy byc cierpliwe i tyle.
Co do nas.Noc super,juz kolejna.Dzien tez bez wiekszych marud,za to z wielka kupa po 3-4razy.Powoli widac zaoognienia na kolejne zebiszcza.Leo zostal dzis pozbawiony grzywy,bo juz mu tak w oczy wchodzila,ze co rusz to mial zaczerwienione i marudzil,wiec nozyczki poszly w ruch.No i stwierdzil,ze on chce zaczac chodzic,wiec sie puszcza,stawia krok i oczywiscie upada.Na szczescie podklada raczki,choc nie zawsze.
A teraz uciekam,bo ja nie czuje sie dobrze.Cholerna @ mnie wykonczyla,za pare dni mam wizyte u gina,bo to juz nie jest normalne,nawet jak biore tabsy :confused2:
Milego konca dnia,odezwe sie jak bede mogla :o*

Ostatnia edycja:
Hej !

Co do życzeń miesięcznicy to o moim małym też nikt nie pamięta ale absolutnie nie mam pretensji bo dla mnie to nie potrzebne co miesiąc składać życzonka , roczek to co innego , więc i ja już nie składam życzeń i mam nadzieję że żadnej z was to nie uraziło :)

Co do szczepionek to ja szczepiłam ale na te obowiązkowe i każda mama robi to co uważa za słuszne dla swego dziecka

Dzisiejsza noc małego była najlepsza od urodzenia , więc stwierdzam że jestem wyspana po ostatnich koszmarnych nocach , mały ma nadal katar i strasznie mi go szkoda jak tak się z nim męczy już 3 dzień :(:-(
A jeszcze się pochwalę kładłam teraz małego spać i zasnął sam w łóżeczku , ale musiałam wyjść z pokoju by mnie nie widział i teraz sobie chrapie :)
Azula mamo zombi trzymaj się dasz radę :):-D
mysio powodzenia życzę w pierwszym dniu pracy , szybko udało Ci się zorganizować :):-):-)

Dziewczynki kochane, mi po prostu zrobiło się jakoś smutno, że minął cały dzionek i nawet jedna ciocia nie zauważyła, nie oczekuję, że wysypie się cały stos życzeń. Ja też mimo, że często zaglądam do listy, nie zawsze pamiętam o wszystkich.

Odezwę się później, bo idę prasować koszule.

Mysio, jaką rehabilitację gabrysiowi zafundowałaś, bo moja Ninia też ciąga jakoś jedną nóżkę. Może uda mi się jej jakoś pomóc i ułatwić raczkowanie.

Andav, dla Twojego synka zdrówka!

Natalka, dla Kubusia :*

Nie :zawstydzona/y: ale zaczyna się podnosić go góry, jakby robiła brzuszki. A dziś pierwszy raz udało jej się raczkować, trochę jedną nóżkę podwija, ale myślę, że nie jest to powód do zmartwień.

Dziewczyny, zbliżają się walentynki, a ja jak co roku nie mam pojęcia co wymyślić dla R. Macie jakieś pomysły? Chyba mu kupię jakąś kamasutrę :)

reklama
Mysio, super, gratuluję pracy :-) No i z Gabrysia niezły zdolniacha :-) Czy to znaczy, że jutro dajesz I dzień Gabrysia do żłobka?

Azula, trzymaj się, dasz radę.

U nas dziś super pogoda, jest sucho i świeci słońce. Do tego Amelka zdrowa, a więc spacer z tatą zaliczony. Ja się zastanawiam czy po południu (tzn. trochę później) nie pojechać na jakieś ciuchowe zakupy... A może najpierw zrzucę ze 2 kg ??:eek:
Na razie mamy załatwioną nianię. Myślę o żłobku gdzieś na maj. młody będzie starszy i ja też bede wiedziała na czym stoję, bo różne rzeczy mogą się stać w ciągu tych 3 miesięcy :)
Dziewczynki kochane, mi po prostu zrobiło się jakoś smutno, że minął cały dzionek i nawet jedna ciocia nie zauważyła, nie oczekuję, że wysypie się cały stos życzeń. Ja też mimo, że często zaglądam do listy, nie zawsze pamiętam o wszystkich.

Odezwę się później, bo idę prasować koszule.

Mysio, jaką rehabilitację gabrysiowi zafundowałaś, bo moja Ninia też ciąga jakoś jedną nóżkę. Może uda mi się jej jakoś pomóc i ułatwić raczkowanie.

Andav, dla Twojego synka zdrówka!

Natalka, dla Kubusia :*

Po prostu jak młody zaczynał się przemieszczać z miejsca w miejsce to łapałam mu za nogi :P i nie pozwalałam podnieść jej mu tej nóżki... Szybko wyczaił że łatwiej się chodzi z opuszczonym kolankiem niż takim przeszczepem. Poza tym on tą prawą nóżkę ma ciut słabszą więc teściowa go tam jakoś masowała i targała mu tą nogą na lewa i prawo żeby poćwiczyć... Widać efekty tych cwiczeń, młodemu też się podoba jak mu się tyłkiem rzuca więc myślę że się polepszy :) nie powiem Ci dokladnie jak te ćwiczenia wyglądają bo muszę wychodzic bo się dziecko nie może skupić jak ja jestem ( odwraca sie i robi kuku o.O ) podzielnosc uwagi to on ma jeszcze zerową :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry