• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Maj 2012

Dzieki ulzyłam sobie;-)
Do tej pory się nie odzywałam ,ale juz od jakiegoś czasu widzę jak dziewczyny ci radzą , informuja delikatnie a ty za kazdym razem atak ,sorki ale ile idzie , trzeba mieć jakąś kulturę
W takich sytacjach wychodzi ograniczenie człowieka i :szok: patrzenie na czubek własnego nosa.

reklama
I tu już naskakując na Ciebie- zwrot podatku to jednorazowy zastrzyk gotówki, którego marnowanie w ciężkiem sytuacji finansowej na zbędną cesarkę jest niesamowitą nieziemską głupotą. A z dzieckiem nie jest tak różowo że zaczeka. To są gigantyczne koszty i absolutnie zawsze trzeba mieć spory zapas gotówki, na wszelki wypadek, jeśli dziecko np. zachoruje. Nie poprosisz dziecka żeby się wstrzymało z np zapaleniem płuc do zwrotu podatku :wściekła/y:
I to nie jest tak że my wszystkie mamy nie wiadomo ile kasy i na wszystko nas stać. Przez to że chodze prywatnie do lekarza, będziemy startować w mieszkaniu bez kuchni. Na początek będzie tylko i wyłącznie lodówka i mikrofalówka- ale zdrowie dziecka ważniejsze.

Dokladnie

hehe śmieszysz mnie ! bo jakoś nigdy tu nie atakowałam nikogo jak ktoś mi coś radził... Zawsze słuchałam rad dziewczyn w kwestii ruchów dziecka ..żebym się nie przejmowała i tak dalej i jeszcze odnośnie innych spraw zawsze chętnie korzystałam ze szczerej pomocy. Przeczytaj co ty do mnie kierowałaś i czy sama chciała byś żeby ktoś w ten sposób do ciebie pisał. Dla mnie temat skończony i tyle... Odpisuj sobie na inne wypowiedzi bo ja już nie będę z Tobą wchodzić w jakieś dyskusje .

co do cesarki... Pytałam tylko czy jest ją lepiej zapłacić a nie ,że tak zrobię...
Nad prywatna kliniką się zastanawiałam ale i tak wybrałam zwykły szpital ale to juz nie istotne.
Jesli ktos o cos pyta to nie zakładajcie ,ze odrazy chce tak zrobić . . .

Ostatnia edycja:
"comment mode on"

A niedawno ktoś bardzo mocne osądy wydawał na temat tego kto jaka jest matka bo robi tak i tak i co mu sie w związku z tym należy. Teraz widze, że sprawa się rypła o 20 PLN...

"comment mode off"

Toxo - moja pani doktor stanowczo i z uporem godnym większej sprawy odmawia mi skierowania na toxo, twerdząc, że badanie nie jest refundowane, że ważne było do 12 tyg. ciąży, że teraz już życiu dziecka nie zagrozi - do 12 tyg. mogły powstać wady płodu, teraz już nie maja wpływu. Rocznie w Polsce jest 300 zachorowań u dzieci... Ale jak bardzo chce to mam sobie zrobić i z wynikami do niej. Więc ja jednak bardzo chcę, a raczej Mój L tego pragnie, więc robię prywatnie. Dostałam za to masę innych skierowań na badania, w tym na obciążenie glukozą;)) Ide w piątek, hurtem wszystkie machnę;)

Tu znalazłam fajny artykuł o toxo:

Toksoplazmoza w ciąży

Witam,
jak się Wam zaczął nowy tydzień? Mnie o 7:00 słodkim "Maaa-maa":happy:

pieszczoszka - zamiast się nad sobą użalać pomyśl, co możesz zrobić, aby było Wam lepiej? Zapraszam na dzisiejsze spotkanie on-line: Dowiedz się, jak zarabiać - spotkanie on-line już DZIŚ! | oripolska.pl

Też pochodzę z biednej rodziny, wszystkiego, co mam dorobiłam się sama i nie znoszę takiego poddawania się i żalenia, bo do niczego to nie doprowadzi. Nauczyłam się, że jak jest źle to trzeba dupę spinać i robić wszystko, aby było lepiej, bo z nieba pieniądze nie lecą. Tyle w temacie.

Idę, bo nie chcę się denerwować.

Miłego poniedziałku!

"comment mode on"

A niedawno ktoś bardzo mocne osądy wydawał na temat tego kto jaka jest matka bo robi tak i tak i co mu sie w związku z tym należy. Teraz widze, że sprawa się rypła o 20 PLN...

"comment mode off"

Toxo - moja pani doktor stanowczo i z uporem godnym większej sprawy odmawia mi skierowania na toxo, twerdząc, że badanie nie jest refundowane, że ważne było do 12 tyg. ciąży, że teraz już życiu dziecka nie zagrozi - do 12 tyg. mogły powstać wady płodu, teraz już nie maja wpływu. Rocznie w Polsce jest 300 zachorowań u dzieci... Ale jak bardzo chce to mam sobie zrobić i z wynikami do niej. Więc ja jednak bardzo chcę, a raczej Mój L tego pragnie, więc robię prywatnie. Dostałam za to masę innych skierowań na badania, w tym na obciążenie glukozą;)) Ide w piątek, hurtem wszystkie machnę;)

Tu znalazłam fajny artykuł o toxo:

Toksoplazmoza w ciąży

Jak dla mnie i tak wystarczający argument żeby powtórzyć, przy pierwszych ujemnych wynikach. Ale ja może przerważliwiona jestem, bo z moim zdrowiem się cuda działy :-D

Co do zdobycia gotówki- opcji jest naprawdę wiele, można chociażby przejrzeć szafę/półkę z książkami i zastanowić się co tylko zajmuje miejsce. Ja mam te kilka złotych z kolczyków, szału nie ma może, ale skoro mam dużo czasu to lepiej jest mieć to np. 30zł niż nie mieć. A nie mówimy tu o kwotach nie wiadomo jakich, 20zł zdobędziesz w każdej sytuacji. Aż sprawdziłam stan konta, czy nie mogłabym Ci pomóc, niestety u mnie -1,55zł ;)

Ostatnia edycja:
Z samego rana kciuki za dzisiejsze glukozy:tak:;-) slodki dzień...
Zawiozłam dziecię do przedszkola po długiej przerwie, ale twardziel dał radę choć nie było mu to na rękę:sorry:może na małe zakupy się wybiorę, zobaczymy mam czas do 12:30 :-Dkoniecznie przed leżakowaniem mam być;-)
Powoli szykuję sie na pranie ciuszków, mam taką stertę, że mnie to przeraża:eek:leży i czeka aż mebelki kupię,żeby było gdzie to poukładać. Nastawiam sie na pajace, mam kilka sztuk body na ramiączkach i tak planuje zakładac je pod spod zeby byla cienka warstewka przylegajaca i trzymajaca pampersa, i na to luzny pajac moze bedzie ok na maj, czerwiec - co myslicie? Na noc czy w domu napewno sie sprawdzi a na dworku tez moze nie bedzie 30 stopniowych upalów? Mam duzo wlasnie w rozmiarze 0-3 mce.
Mam pytanie do mam przedszkolaków(3-5 latkow) powiedzcie mi prosze czy Wasze dzieci czesto narzekaja na bol brzuszka? Mojemu zrobilam po 1,5 roku przedszkola badanie na pasozyty i nic nie wyszlo a zdaza sie ze go pobolewa i juz sama nie wiem.Chyba dzieci tak maja poprostu, czy sie myle???
Patina tez tak mam, sa dni kiedy czesciej a sa kiedy naprawde sporadycznie, mowilam lekarzowi, zrobil usg szyjki, badanie i jest ok - jak bedzie wystepowalo polozyc sie, jak nie pomoze no-spa, jak to nie pomoze jechac na izbe.

mój mały nie narzeka na bóle brzucha - a jesli juz to idzie kupe zrobic i po sprawie. moze badania mu porob dla swietego spokoju :)

czesc dziewczyny! mi sie tak tydzien zaczal ze sie znowu nie wyspalam :) ale to juz dla mnie nic nowego i chyba sie przyzwyczajam.
co do toxo, ta ja mialam robione tylko raz na poczatku ciazy, nawet nie pamietam jaki mialam wynik :O zaraz musze to sprawdzic i poczytac artykuly ktore przytaczacie
jesli chodzi o opieke nad malenstwem to mnie tez to troche przeraza i czesto o tym mysle, to jest chyba jedna z przyczyn mojej bezsennosci, co sie obudze to zaczynam myslec o dzidziusiu, o tym jak to bedzie...
moja mama pracuje, tesciowa tez, chociaz deklarowaly sie juz dawno ze jak bedzie maluszek to beda sie opiekowac. jesli o mnie chodzi to wolalabym w tej roli moja tesciowa...
milego, bezstresowego dnia dziewczynki!!! :)

Dobra dziewczyny- spokój bo was porozsadzam :-D Jak macie ochotę na piesze wycieczki to proponuję na priv bo po co tutaj zamęt wprowadzać. Robiące krzywą cukrową wyraziły swoje zdanie, nie robiące również i chyba tu trzeba zakończyć. Po co psuć klimat na forum.
Co do początku tygodnia, to mój zaczął się zimno :) Do laboratorium dotarłam jakoś nie marznąć za bardzo. Za to siedząc tam dwie godziny zamarzałam a w drodze powrotnej do domu było tylko gorzej. Z niecierpliwością czekam wiosny.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry