reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maj 2012

reklama
Wikasik wszystkiego naj najlepszego, spełnienia marzeń oraz szybkiego rozwiązania :).

Little nina ginkiem to ty się nie przejmuj. A chociaż jakiś taki obeznany w temacie cukrzycy?
A i cieszę się , że mieszkanko już prawie gotowe:tak:.
A co do infekcji to ja mam całą ciążę zielone upławy już tyle globułek zapodałam i nic:wściekła/y:.Jutro wizyta u gina i wyniki posiewu zobaczymy co tam siedzi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Ok zmykam , bo mam już księżniczkę w domu i ciągle o coś nudzi:eek:.

Wikasik- spełnienia marzeń- ty najlepiej wiesz, co ci przyjemność sprawi.

Ja już obiadek ugotowałam, pranie rozwiesiłam, jeszcze tylko zmywanie naczyń i na dzisiaj chyba starczy. Właśnie dostałam maila że zamówione pieluchy mam już do odebrania w aptece.

http://www.doz.pl/dlamamyimalenstwa

Zdecydowanie polecam bo za pampersy zamiast 67 zapłacę tylko 40 zł. Wydaje mi się, że gdzieś już któraś pisała o tym programie ale na wszelki wypadek przypominam. Na kartę czeka się krótko więc większość jeszcze zdąży a i po porodzie się przyda. Tylko warto zamówić przez net i wybrać aptekę, bo jak po prostu wysłałam W. do apteki to się okazało, że nie mają. A tak wczoraj zamówiłam a dzisiaj już odbiór.

Co do mycia okien to u mnie pogoda podejrzana cały dzień i wygląda jakby miało zacząć padać więc się wstrzymam do poniedziałku. No i będzie już skończony 38 tydzień więc można wywoływać dziecko z brzucha :-D Chociaż im później urodzę tym później do pracy wrócę :-)

wikasik - urodzinowo.. spełnienia marzeń!

My po zakupach, zaraz będę swoje wyniki analizować.
Lenka wróciła z klubu i pochłania arbuza, sok jej aż po portkach leci. Jak byłam z nią w ciąży to ciągle arbuzy jadłam i chyba małej się to udzieliło:-)

Katasza - z tymi pampersami premium uważaj, moja mała ma na nie uczulenie i są to jedyne pieluszki, które ją uczulają. Wiele znajomych miało podobną przygodę z tymi białymi pampersami, dużo lepsze są niebieskie active baby, aktualnie w promocji w realu;-)

wikasik sto lat:tak::tak: i szybkiego porodu

ja bym rutinoscorbinu nie brała bez konsultacji z lekarzem, w aptece też możesz zapytać które homeopatyczne można brać napewno ci doradzą
życzę szybkich akcji porodowych jeżeli takowe się zaczynają:-)
ja nie będę rozpisywać o moim pierwszym porodzie bo był długi i ciężki, jak mój trzeci będzie jak drugi to będę szczęśliwa. Moją właściwością jest że najpierw chlustają mi wody poźniej rozkręca się akcja, za drugim razem jak przejechałam po 13 do szpitala to o 16,21 malutka już była z nami:tak:
carmella mam nadzieję że u was coraz lepiej
as już pewnie powoli już się przygotujesz na prezent urodzinowy:tak: kciuki zaciśnięte
ja dziś wizyta w birth centre zobaczymy czy dostanę zielone światło na rodzenie u nich po zabadaniu maluszka....
miłego niedeszczowego dnia jaki jest u mnie

Elvie dlatego nie robiłam dużych zapasów. Zobaczymy. Jak mi nie podejdą to siostra ma termin zaraz po mnie i może dla swojej niuni wykorzysta. No i ja troszkę liczę na to, że jak my z mężem nie na nic nie mamy uczulenia to u Młodej też ryzyko mniejsze. Ale wiadomo- nie ma reguły. A jakieś pieluchy kupić trzeba było na początek.

Ale karta przydaje się nie tylko przy pieluchach :)

Katasza, chciałam zarejestrować się w tym programie, ale poinformowali mnie, że w związku ze zmianą prawa program został zawieszony :eek: W sumie to nie wiem czy udało mi się zarejestrować czy nie. Może przyjdzie jakiś mail.
U mnie pogoda w kratkę: co chwilę deszcz, słonko, grad, więc ze spaceru raczej nici. Poodkurzane, podłogi pomyte, kurze pościerane, flaczki z boczniaczka pyrkają sobie w garnku a ja przysiadłam i skurcze mnie dopadły, mała się wypina pupą. Boli mnie brzuch tak jak na okres.
Co do upławów to ja właściwie je mam całą ciążę, gin przepisywał mi globulki i na kilka dni pomagało, a później wracały, ale to były upławy bez żadnych dodatkowych objawów typu świąd. Teraz na koniec też mam, ale gin już nic nie kazał brać. Posiew z szyjki mam ok.Podejrzewam, że upławy u mnie są efektem pochłaniania ton słodyczy, a drożdżaki bardzo lubią cukier, więc może to taki skutek. I nie są one serkowate typowo drożdżowe, tylko bardzij wodniste koloru żółtawego.

WIKASIK, STO LAT !!!

wikasia 100 lat:tak:

kuchnia serwuje kotlety mielone, ziemniaczki i mizerie ktoras chetna?:-D
u mnie dzis spokojnie, brzuch pobolewa ale slabo.
za to IWA ma rozwolnienie, co pusci baczka to w majtkach pelno.

reklama
niezle wyzwanie Was doczytac, jak sie komputer wlacza dopiero grubo po 13 i jeszcze po drodze gada przez telefon i czesze psa :-D

Agasim
- mnie traktowali super w szpitalu, wszystko tlumaczyli, byli mili a i tak mialam traume - to w koncu szpital, caly czas balam sie o dziecko :hmm: A po tym jak Ciebie potraktowano to tym bardziej zrozumiale, ze musisz ten pobyt przetrawic. Takie rzeczy musza swoje "odsiedziec w kosciach" niestety :-(

Wiolka - no mnie by krew zalala po takiej wizycie. Jakby ten wymaz czy badanie byly takie czasochlonne :baffled: Bezczelnie sie dziad zachowal moim zdaniem :wściekła/y:

Azula - Twoj sen ubawil mnie niemal do lez :-D:-D:-D

Mnie ginekolog wczoraj kazala jechac na IP zaraz po odejsciu wod, nawet gdyby byly czyste i bez skurczy - srednio mi sie ten pomysl podoba :baffled: Ja rozumiem, ze gdyby ciaza nie byla donoszona ale tak... :cool:

pieszczoszka - super, ze pepuszek juz wygojony :-)

Kawy ja tez unikalam pzez wiele miesiecy, z reszta nie mialam na nia specjalnie chetki. A teraz bez kawy bywam nie do zycia i czasem musze sobie jakas strzelic - slabiutka i z mleczkiem ale przy moim minimalnym cisnieniu i slabym krazeniu po prostu jakos sie musze dobudzic ;-)

Paulinka - jedno i to samo urzadzenie mozna roznie ustawic. Sprobi wylowic jakie jest wskazanie przy stanie 0 to bedziesz miec punkt odniesienia :-)

little Nina - slodki zapach to maja ponoc wody plodowe :tak:Gratuluje mieszkanka!!! I zazdroszcze wszystkim, ktore umieja szyc :-)

Wikasik - najlepsze zyczenia urodzinowe!!!!!!!! :-D

elvie - na pewno, bo moja mama wsuwala w ciazy grejprfuty i ja tez je lubie a to nie owoc dla kazdego ;-)

Do góry