reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

co do pasty nie zgadzam się:) nie raz smarowałam i super pomogło .. nic sie nie działo,bólu nie było a po opryszczce ślad nie bylo :p

Dzis mam zabieg wrr strach i strach.. tyle razy przekładany ale dziś już na 100%..Boje sie jak cholera no ale cóż ..

Laura nie dała w nocy pospać... więc ledwo widze

reklama
Pieszczoszka &&&&

Yolanta - Flaurka ma rację, maść cynkowa pomaga, przynajmniej mi - nigdy nie miałam opryszczki, a zajady raz i to złapane od kogoś:)

noc - okrutna. oglądałam film do 22, więc po nakarmiłam Nutelkę i do łóżeczka. wszystko super aż do północy:baffled: Nutka się obudziła i gawędziła do karuzelki, popiskiwała i tak do.. 2..cały czas do niej chodziłam wsadzać smoczek, bo a nóż się uśpi. uśpiła się mimo, że tak by wypadało jeść. budziła się jeszcze kilka razy, ale ostatecznie postanowiłam dać jej mleko o 4. zimno było jak diabli! już się boję zimy. nakarmiłam ją i do naszego łóżka - Misiek się uśpił u Bartka i jeszcze byłam go budzić do roboty, bo wyłączył budzik i spał dalej - żeby nie zmarzła, a przynajmniej tak sobie wmawiałam, bo chodziło raczej o wychodzenie z ciepłego łóżka i zakorkowywanie. całe jedzenie odbywało się z zamkniętymi oczami, więc się ucieszyłam, odbiłam, odłożyłam, a tu - ślepca jak 5zł :dry: już nie wiem do której nie spała, ale ostatecznie koło 6 przylazł Barti i rozbudził ją na dobre. na szczęście teraz zajęła się kopaniem po pałąku na macie.. i nie chce jeść jak zwykle.. pewnie dopiero koło 10 jej wcisnę mleko..
taka piękna pogoda a ja dalej w domu.. zwariuję, wychodzę tylko do kota! i to nie codziennie, bo raczej chodzi Misiek..

aaaa, nie żaliłam się.. od 16 Misiek chodzi tylko na pierwszą zmianę i ma weekendy wolne, ale.. straci dodatek za cztery brygady i nocki, co daje nam jakieś 400zł mniej, czyli w sumie od sierpnia straciliśmy około 1500 zł/miesięcznie:wściekła/y:

e: skleroza nie boli.. odkąd tydzień temu dowiedziałam się, że Nuteka ma zapalenie ucha to jej nie kąpałam w wanience, żeby nie zalać uszka, no i kiedy nie spała to się darła, więc byłaby to mordęga. żeby było jasne - myłam ją mokrymi chusteczkami (w sumie też przez krzyk). teraz nie płacze, dziś ostatni dzień antybiotyk i ja się pytam, czy mogę ją wykąpać i zalać jej uszko?? jutro idziemy do laryngologa na kontrolę i wolałabym żeby była pachnąca;p

Ostatnia edycja:
Witam się i o zdrówko pytam ,bo u nas mała złapała katar ode mnie i nocka byla do d...y:crazy::crazy:
Wczorajsze spotkanie z Beatką mega udane ,choć niewiele brakowało by się nie odbyło.Przyjechali do Marek oczywiście lekko ubrani i bali się ,że zmarzną ,więc pojechałam po nich swoim autem i potem odwiozłam do Beatki brata .
Vi przeurocza ,Leo niesamowity ,Beatka i Ste w realu są super ,więc umówiłyśmy się już na kolejne spotkanie w przyszłym roku :-D:-D:-D:-D

Witam po chwilowej nieobecności mąż ma urlop więc nie ma czasu na bb a poza tym w niedziele chrzciny więc jeszcze trochę załatwiania mamy:-) Ja mam chyba jakieś przesilenie i doła bo ryczę non stop a Julia nie pomaga bo drze się prawie cały czas i nie wiem o co jej chodzi. Jest mi źle i w ogóle jakoś tak do kitu. Sorki dziewczyny za wyżalenie i za to że nie doczytam ale po prostu nie mam siły:-(
Miłego i spokojnego dnia dla wszystkich:-)

hej u nas noc do kitu i ja sie cos kiepsko czuje tak w łepetynce mi siękręci troszkę miałam zrobić już dawno badania a zebrać się nie mogę tyle czasu:(
Dziewczyny mam pytanie czyścicie dziąsęłka maluchom ??

witam sie i tutaj ;-) u nas nocka jak zawsze ... bez rewelacji bo ciagle tak samo:-p:rofl2: maly pochrapuje sobie juz prawie godzinke:-)jak nie on :-) u nas pogoda sie zepsula wiec nie wiem co ze spacerkiem...póki co nie chce mi sie dzisiaj wychodzic mam takiego lenia ze szok!:baffled::sorry2:
Kasia ja nie czyszcze ale chce teraz kupic taka silikonowa nakładke na palec tzn taka szczoteczke na palec i bede miala jak wyjdzie 1 zabek i do masowania dziąseł ;-)

Gabrys tez nie dal pospac, nie wiem czy to skok czy zmiana lozeczka i materaca tak na niego podzialala.

Zaneta Twoj maly chyba ma 3 migdalka tak? bedziesz go likwidowac, co lekarze mowia w Polsce na temat migdalkow? my bylismy u lekarza w UK i on powiedzial ze jak nic sie nie dzieje i jak nie ma antybiotyku minimum 5 razy w roku to nic z tym nie bada robic, korek w uchu ma i mowia ze to normalne :) musze to zalatwic jak pojade do Polski bo tutaj nic z tym nie zalatwie.

reklama
Czarnulka - odkryliśmy go przypadkiem. Barti charczał nam całymi dniami, więc wymyślili alergię - mnóstwo leków - niepotrzebnie, płuca, astma, znowu to samo, aż w końcu się okazało, że to migdał, ale podobno jest mały i nie wpływał jak dotąd na zdrowie Barta. laryngolog powiedziała, że najwcześniej można wyciąć w wieku 4 lat (Barti miał chyba 2), ale jeśli nie przeszkadza to nie ma co go ruszać. jutro idziemy do pediatry, więc poproszę o skierowanie, bo przecież mam głuche dziecko.. :dry:

As - jak ja Ci zazdroszczę!!

Kasiula - tym razem moje pytanie zostało olane..:baffled:

Do góry