reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Witam się i ja po dłuższej nieobecności :tak:
Weekend minął super - piękna, jesienna pogoda, spacery, odpoczynek itd.. Antek wyszalał się w parku w liściach. Mnie ciągle i bez przerwy męczą mdłości, muszę często coś podjadać, bo byłoby kiepsko.. no i ta senność!
majowa mama witaj
iownka ja w poprzedniej ciąży pracowałam do ok. 7-8 m-ca, bo potem było mi już za ciężko.. teraz zobaczymy - póki co myślę, że trzeba przeżyć ten I trymestr, bo w II już naprawdę jest lepiej :tak: No a poza tym, to ja nie wiem, który etat jest cięższy - ten w pracy, czy cały dzień w domu z moim małym, niezatrzymującym się rozbójnikiem?:-D
fiołkowa - no, u mnie niestety też tak, że niania + dojazdy to spora część pensji.. ale teraz, gdy nachodzi mnie myśl o L4 przypominam sobie jak na macierzyńskim marzyłam o powrocie do pracy i do ludzi.. więc tak łatwo nie rezygnuję...
wiikki - je chodzę do gin prywatnie, więc co wizytę mam USG (średnio 1/m-c), + 3xUSG tzw. genetyczne - ale to już u innego fachowca - chodzę do dr Makowskiego (ponoć jeden z najlepszych w Wawie) - i faktycznie super robi to USG, wszystko pokazuje, super sprzęt i dokładny opis.. choć 250zł za wizytę :-( No i co do badań gen. to ja jeszcze w poprzedniej ciąży (bez wskazań, chyba dla własnego spokoju) zrobiłam test Pappa z krwi - ale teraz jeszcze nie wiem, czy będę robić.. to prawie 800zł.. :no:
pandora - jak znajdziesz jakieś fajne imię męskie (prócz Antka ), to daj mi znać! bo też się zastanawiam...
Zresztą, kto powiedział, że niania to tylko koszt mamy? Wszak 1/2 niani tata pokrywa, nie? ;-)
Zjadłam właśnie 10 (!) :szok: ogórków małosolnych.. i myślę, czy nie pójść po więcej....?

Ja tez mysle ze tematow jest zbyt duzo, wiele rzeczy mozna omowic na ogolnym, na wiekszosc zagladam sporadycznie gdyz poprostu nie mam czasu i checi pstrykac z tematu na temat, jak cos to tu pisze, mysle ze mozna zrobic kilka podtematow reszta troche "rozprasza":) ale to moje zdanie

sembonzakura- ja bedac w kwietniu w ciazy pracowalam w jednym sklepie i dostalam zwolnienie przed wielkanoca i za to zostalam zwolniona... oczywiscie pozwalam pracodawce jeden proces wygralam jeden jeszcze przedemna, mam nadzieje, ze twoj pracodawca jest bardziej wyrozumialy

dzewelajna- trzymam kciuki by serduszko w czwartek bilo, w 10 tygodniu powinno bic i tak jak dziewczyny pisaly mdlosci raczej przy pustym pecherzyku sie chyba nie pojawiaja...

a mna jakos zimno trzesie, obym sie nie rozlozyla

A jak szef się wytłumaczył z tego obrzydliwego postępowania? Ja pracuje w dużej sieciówce, więc jakby mnie tak wykiwali to bym zrobiła halo na pół Anglii ale mimo wszystko boję się bo mam fajną posadkę i niezłe pieniądze, ale dzieciątko ważniejsze ...

_Olga_ przez Twoje ogórki małosolne właśnie rzuciałam się na słoik ogórków kiszonych!! Niebo w gębie!

Dziewczyny mam gorączke 37,8 dzwoniłam do Gin, kazała wziąć jeden Apap i jak jutro rano obudzę się z gorączką to do lekarza ogólnego żeby zbadać czy to na pewno zwykłe przeziębienie. Myślicie, że mam brać ten Apap?

Witajcie.
Termin mamy 1-go maja. :)
Jesli chodzi o mdlosci to cos o nich wiem.Chcialabym pocieszyc,ze mina po 3 miesiacu ale w pierwszej ciazy trwaly...9 miesiecy...
Tym razem ludze sie ze potrfaja do 3-4 miesiaca i mina.Ja dostalam lagodne tabletki od lekarza VomexA.Czasem dzialaja...Tylko my mieszkamy w Niemczech...

reklama
aniaczek - ja bym chyba jeszcze poczekała z tym apapem.. chyba, że się już naprawdę bardzo źle czujesz. Bo gorączka nie jest wcale jakaś bardzo wysoka.. tak mnie się wydaje :tak:

Do góry