reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2013 :):)

Ewcia, coś w tym jest. Ja dopiero w dziewiątym tygodniu, a już czasami czuję się, jak w 6 miesiącu. Po pierwsze macica już nie ta sama, zwłaszcza po cesarce. Po drugie, nie oszukujmy się, ale mięśnie brzucha też już nie te same i nie trzymają już wszystkiego jak należy. I dlatego mówi się, że w drugiej ciąży szybko brzuszek widać i przed okresem też się wszystko tam rozdyma.

A tak w ogóle to witam.
Wzięłam Filipa do nas koło 4, bo już nie miałam siły wstawać i go usypiać i od tej pory leżałam, jak połamana. Nie wiem teraz co robić z tak długim dniem. Do tego dziś ma być u nas 31 stopni. Mieliśmy atakować jakieś jezioro, ale domyślam się co się może nad akwenami dziać, dlatego jedziemy do teściów siedzieć w basenie;)

reklama
Cześć dziewczyny , u nas ciężka noc mała ma katar i ciągle były pobudki i płacz ,chciała spać tylko na rękach i to moich .
Ewcia tort super aż chce się jeść ,mi też przed miesiączką wzdyma brzuch myślałam ,że tylko ja tak mam a do tego denerwuje mnie nadmiar skóry na brzuchu ,chyba tylko operacja by pomogła bo ćwiczę już od 9 miesięcy i dalej nie jest jak przed ciążą .

100 LAT DLA LEONKA :)

Ewcia, STO LAT DLA LEONKA!!!

Ja tak sobie myślę, że tym razem trzeba będzie się wziąć za siebie, a że sama to ja mam taką wolę, że jej nie mam, to chyba się zapiszę na siłownię z trenerem. No ale to pewnie dopiero za jakiś rok;)

Uff czyli to nie tylko ja z takim bebniskiem chodzę ;) oczywiście ja z najwiekszym ;) wiekszym nawet niz ciazowy filipowej :D Po prostu strach bokiem przed lustrem stanąć. Ja juz nawet zaczynalam myslec ze macica mi sie zle obkurczyla, ze moze powinni mi co podać po porodzie...

Dzieki za zyczonka. 14:25 rozpruli matkę i wyjeli dziecko.

Filipia trener to moze byc dobry pomysl. Moze lepszyniz aero jak nie lubisz ogolnych wstrzasow i wygibancow. Z trenerem chyba są dobre efekty.

Evi zdrowka dla Małej. Szkoda zakatarzonych w taką pogodę :(

Dzieki za dobre slowo o moich poczynaniach cukierniczych. Wlasnie bije smietane by zakryc drugą, niewątpliwie porażkę.

Ostatnia edycja:
Ewcia, jaka smietane uzywasz, bo ha wczoraj probowslam uzyc, laciatej smietanki 30 i cos do d....

A tak w ogole witam wszystkich, jakies zapalenie mi sie zrobilo w oku, bo boli jak mrugam i czereone powieki jak odciagne, mam sulfacetamid...prawda ze moge wkroplic...farmaceutki???

Leoncjo...sto lat!!!

Do kremu dodawalam 30 z beidry. W kartonikach. Piatnica im robi. Dalo rade zgestnial i sie nie zwarzyl. Teraz na oblozenie bilam 36 hmm chyba z mlekpolu...musze do smieci zajrzeć :) e wlasnie mi zabraklo na pelen kamuflarz i mam jeszcze jeden kartonik tej biedronkowej. Jak mi sie schlodzi miska do będę dobijac to Ci powiem czy jest różnica. Najwyzej stary bedzie na sklepy atakował i zrobimy repete a ta sie uzyje do kawy :D W kazdym razie jak na tort 3 warstwy to biszkopt conajmniej z 7 jajek. 5 to za malo by na trzy blaty podzielić.

Camel sulfacetamid...niech pomysle...pewnie ze mozesz pod warunkiem ze trzymalas go w lodówce i jest w dacie. Z reszta sprawdz na opakowaniu bo sa dwa. Jeden lodowkowy drugi nie...przynajmniej za moich czasow tak bylo. Z lekami do oka i ucha itp trzeba uważać. W sensie musza byc jakościowo dobre (czasem nawet jałowe) bo przy stanie zapalnym łatwo o zakażenie a konsekwencje mogą być groźne.
Ja kiedys na "swędzenie" zaladowalam sobie dicortineff wiec mozna powiedzieć ze zaczynasz z niższej półki ;)
P.S. przeszlo jak ręką odjął ;)

Witajcie , sto lat dla baczka.
My dzis wybywamy na msze do drewnianego kościolka uwielbiam takie, potem z dziećmi na Błonie, taki ogromny plac zabaw na świezym powietrzu.
Można już dzieci kąpać w basenie na powietrzu???nigdy nie wiem kiedy sezon rozpocząć

Ale dziś upały;)
Jako że wstaliśmy rano, to zarządziłam cmentarz, bo jutro dzień matki, a jak już zalazłam na cmentarz, to za płotem galeria, to tam też się wybraliśmy. Musiałam sobie kupić pęsetkę do brwi, bo mój małżonek moją wyciągał złamany klucz z zamka i brwi już się nie łapały. Przy okazji Filipu piżamkę, bo nie ma takiej na lato i sobie butki. Wracając też przez cmentarz Fi zasnął na kocich łbach i teraz mi śpi w salonie w wózeczku;) A mieliśmy do teściów jechać.

Wiolonczela, my właśnie dziś mamy w planie zacząć sezon basenowy. Wczoraj prawie zaczęliśmy, bo Fi władował się do miski z wodą, ale to było przypadkiem, a dziś już w pełni świadomie;)

Zapomniałam, mój syn dziś pochłonął pierwszego lizaka. Wiem, teraz mnie kamieniami, ale nie miałam sumienia. Pani sprzedająca znicze mi wcisnęła, to mu dałam. A potem druga mi wcisnęła kolejne dwa, ale już bez przesady;)

Ostatnia edycja:
reklama
Odwazna jestes fifowa, moja córka lizaki zaczeła jesc po 3 urodzinach ,z kolei syn dziś zakrztusił się jabłkiem i to tak dosc powaznie, jeszcze tatuś ze strachu krzyknał na niego, po czym dostał oper ode mnie, że przeszkadza młodemu w wykasłaniu tej cząstki , nie znoszę tych głupkowatych reakcji dorosłych w takich sytuacjach, teksty pod tytułem raczki do góry, a kuć a kuć, doprowadzają mnie conajmniej do kurwicy

Do góry