reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

j-ulka nic o tym nie słyszałam:szok: ale wydaje mi się, że nie, bo moja ginekolog powiedziała, że w ciąży na alergię bezpieczne jest tylko wapno z leków, tylko żeby nie przesadzać z tym oczywiście, więc ja pije 2 razy dziennie.
Aśka- współczuję opuchlizny, na pocieszenie- moje wyglądają chyba gorzej tak od 3 tygodni...
Co do tego oleju to ja słyszałam, że można go wymieszać z sosem czekoladowym żeby zabić ten straszny smak :D

Ja się teraz zaczęłam zastanawiać czy brać w szpitalu lewatywę....

reklama
no to wróciłam od położnej, pocałowałam klamkę, do środy cała poradnia K zamknięta, sobie urlopy wszyscy wzięli:-(
Zapominajka to mówisz że na Ciebie olej rycynowy zadziałał? bo ja się strasznie boję że małej może zaszkodzić, a nie pójde na IP się pytać czy jak go wypiję to będzie ok :-(
zaszkodzić nie zaszkodzi.

A po jakim czasie pojawiają się "efekty" po tej rycynie?

ej dość szybko z tego co pamiętam

no u mnie nic, zero, bez skurczów, bez bólu, nawet na porcelanowym tronie nie byłam.
Tylko cały czas mam ten posmak nieprzyjemny:-(
ale nie łamię się, dziewczyny na innych forach pisały że je po kilku godzinach dopiero ruszało

idę zobaczyć jak rosół mi wyszedł, chociaż po tym olejku mam spaczony zmysł smaku:baffled:

Ja byłam raz na tronie i cisza. Koniec efektów. Brzuch mi się stawiać zaczął, ale jakoś bezboleśnie. Bardziej to mnie plecy bolą. Jednego skurczybyka miałam bolesnego i koniec... Zobaczymy co do wieczora będzie. Ciemno to widzę... :dry:

Ej, a takie skurcze jak na @ to te przepowiadające? Bo coś mnie chwytają właśnie.
Czy ja nawet skurczów nie mogę mieć porządnych!!?? Jak to straszaki to mam co 8 minut, ale z takimi to mogę jogę uprawiać. W nosie to mam! Idę na spacer...

szalejecie:-D

Wróciłam ze szwem, bo w jednym miejscu (które wcześniej było najgorsze) ledwo się zagoiło i lekarz stwierdził, że damy mu czas do czwartku, żeby mi się nie rozlazło. Generalnie jest już prawie ładne, na szczęście.

Ej no nie wierze w taki piękny, słoneczny, gorący dzień NIKT nie wybiera się na porodówkę?;-)
fiołkowa współczuję tych problemów . u mnie to goi się jak na psie ;-)
Cytrynko i bardzo dobrze.zawsze warto mieć w domu paczuszkę mleka w razie czego.

dziewczyny ZDESPEROWANE które chcą już natychmiast rodzić ,podziwiam! ja nie dałabym rady łyknąć tego olejku!
ale jeśli będą efekty to nie ma co tylko pozostaje pić:-p
Noirel jakby coś to piszesz się na ten olejek?

reklama
Cytrynka my też z Adą jedziemy raz z cyca raz z butli bo głodomorek jest straszny...:-)
Dziewczyny szalejecie z tymi naturalnymi sposobami:-D:-D:-D Żeby sie teraz nie okazało, że wszystkie na raz zaczną rodzić;-):-D
Fiołkowa dobrze, że rana ładnie się goi...:-)

I teraz mam pytanie do mamusiek dziewczynek: mam wrażenie, że córci zaczyna się robić odparzenie między wargami sromowymi, takie lekko zaczerwienione tam jest ale mała jest spokojna i nie płacze jak ją wycieram. Co z tym robić smarować sudokremem czy bepanthen wystarczy? Czyścić tą wydzielinkę bo położne mówiły, że tylko jak jest kupa:baffled: Jeju jaka ja zielona w te klocki jestem jak jakiś ogórek normalnie:zawstydzona/y:

Do góry