reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
A po jakim czasie pojawiają się "efekty" po tej rycynie?

Pisze na butelce, że 2 - 6 godzin :tak:

EDIT: Wspaniale, już mnie brzuch boli ale chyba bardziej od żołądka niż do rodzenia :dry:. A jeszcze nawet pół godziny nie minęło. Teraz to się zastanawiam czy w razie czego odróżnię skurcze porodowe od jelitowych, żeby obciachu nie było, że na porodówkę przyjadę z biegunką :-D

Ostatnia edycja:
Cytryno - no to super, ze wychodzicie!!! A ja owszem - bede na Mydlicach rodzic;)

Noirel - no to nieciekawie z ta komunia... Z dwojga zlego chyba bym wolala j jeszcze w ciazy zaliczyc...

Eklerkaa - matkooo ja niby tez mogla bym sie poseksic troche ale 1. daaaaawno tego nie robilam:szok: 2. jestem tak obolala, ze sie nie nadaje zbytnio... 3. moj syn ma glowe tak nisko, ze moj maz w zyciu sie na to nie zgodzi:-D

Ninette - no to rozkrecaj sie;)

Fiołkowa - no to kciuki za szybkie gojenie!!!

Chmurka - o kurcze, no to nocka ladna ;))))

Rysia - no to czekamy na wiesci porycynowe;) Jak zadziala to wszystkie ciurkiem beda pic:-D

Ja dzis bylam z mezem na zakupach troche lodowke wyposazyc. I jeszcze zaraz po pare rzeczy musze do Biedrony skoczyc. No i oczywiscie sprzaaaaatam w domuuuu... brzuch mi twardnieje i to tyle:dry: Chociaz mlody dzis jakis spokojny jest...

rysia420 Różne biegunki w życiu miałam, lewatywę przed pierwszym porodem i jakoś nie umiem sobie wyobrazić, że można pomylić jedne bóle z drugimi ;-) Porodowe to porodowe a sraczka to sraczka :-) Ale jak byś miała się pomylić to fajnie, bo znaczy, że porodowe byś miała całkiem znośne ;-)

no to olejek zażyłam, czekam razem z Tobą Rysia na skutki :)
przepiłam colą i zajadłam bułką, bo myslałam, że zwymiotuje:-(
Rysia a ile wypiłaś tego olejku?

Ostatnia edycja:
no to olejek zażyłam, czekam razem z Tobą Rysia na skutki :)
przepiłam colą i zajadłam bułką, bo myslałam, że zwymiotuje:-(
Rysia a ile wypiłaś tego olejku?

Jedną łyżkę, bo dwie to trochę mi za dużo się wydawało :tak:. Mówiłam, żebyś nos zatkała :happy2:, ja sobie wymieszałam z colą właśnie i mlekiem popiłam, bo takiego gęstego bym nie przełknęła.

magart - dzięki, obyś miała rację :-D. Chociaż ja mam wysoki próg bólu i przy pierwszym dziecku to tylko kucnęłam pod ścianą i czekałam na skurcze parte, ale to chyba przez to, że bóle @ miałam przeraźliwe wcześniej:-)

Rysia zatkałam nos ale ja nie wymieszałam olejku tylko wypiłam najpierw łyżkę a później przepijałam i to było tak oleiste, że nawet cola nie dała rady, musiałam zajeść bułą
no to czekamy razem na efekty, u mnie cisza jak na razie

Rysia zatkałam nos ale ja nie wymieszałam olejku tylko wypiłam najpierw łyżkę a później przepijałam i to było tak oleiste, że nawet cola nie dała rady, musiałam zajeść bułą
no to czekamy razem na efekty, u mnie cisza jak na razie

A no to pewnie temu, że takie gęste było :sorry2:.
Ja już pierwszą wizytę w WC zaliczyłam, jakichkolwiek skurczów brak:dry:. Prędzej mi chyba tyłek rozerwie, niż mój mały lokator zechce się wyprowadzić z dzielnicy :-D

reklama
Do góry