reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2015

Ewel, ja do tej pory mam lekkie obawy przed planowaniem. Niby kupiłam kilka wielorazowych pieluch, pluszowego dinozaura i nosidełko, ale trochę się boję. Nie umiem się rzucic w szał zakupów i na luzie kompletować wyprawki.

Wczoraj mój mąż znalazł swoje stare badania nasienia i aż się za głowę złapał. Tam prawie nic nie było OK. Plemników prawie brak, a te co były, zdeformowane i nieruchliwe. Żadnych zdrowych i żywych.
Potem nie robił bad. 2 lata (wcześniej kilka wyników takich złych miał), ale chyba musiało mu się poprawić. Inaczej moja ciąża byłaby jakimś cudem. ;)

reklama
Rukmini ja to szczerze nie wierze w to co mówią lekarza ja miałam podobno mieć problem z zajściem a udało się wtedy za drugim razem juz... Lekarka mówiła ze pecherzyk owul jest mały i raczej nie pęknie a natura zrobiła swoje;)) fajnie Wam że już w połowie jestescie

Ewel bo to różnie bywa. Z Danielem zaszłam w drugim cyklu, teraz starania zajęły ponad rok, z jednym poronieniem. Na to ma wpływ wiele rzeczy. Nie nastawiaj się, że pójdzie tak łatwo i teraz, choć z całego serca ci tego życzę, bo niestety niepowodzenie strasznie denerwuje.

Ja wynikom badań uwierzyłam i prawdę mówiły, bo kochaliśmy się b. często (w moim plodnym czasie prawie zawsze, bo miałam wtedy wysokie libido), a przez 4 lata żadnej ciąży nie było.

Proste nie jest w medycynie chyba nic.
Mój mąż został przebadany na wszystko, na co się da i wszystko wyszło idealnie! Nigdy nie znaleziono bezpośredniej przyczyny tych kiepskich wyników.

Ja jednak jestem dobrej myśli że uda się w miarę szybko... Jednak @ po zabiegu mam regularne i szybko wróciły więc to jakiś raczej dobry znak ale zobaczymy

reklama
Do góry