reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2015

A moja zaczyna czwarty [emoji33] który ma trwać 5 tygodni, jak ja to przeżyje wole nie myśleć. Trzeci dało sie odczuć który trwał tydzień to co mowić 5 tygodni. Do tego 23 sierpnia ma chrzest.

reklama
My mamy 12 tydzień, jest trochę marudny, dziś na spacerze płakał pół drogi i nie dało się go uspokoić.
Ale jakieś dwa tygodnie temu martwiłam się że nie chce podnosić główki za bardzo, nie kręci nią, a tu minęły jakieś dwa dni i zaczął wysoko trzymać główkę, macha nią na wszystkie strony, chętnie tak leży, a do tego już z 5 razy przekrecił się z brzucha na plecy.
Do tego córka odstawiła pieluchy jakiś miesiąc temu:)
Mam też niestety problem z Mikołajem, wrasta mu paznokieć u rączki. Spuchł mu paluszek. Ale na szczęście moja ciocia miała to samo i mi doradziła- spiłowałam troszkę, posmarowałam Rivelem i zrobilam opatrunek, tak przez dwa dni i już jest dużo lepiej. Ale muszę uważać na ten paznokieć, bo będzie znowu wrastał :(

Ja Piotrkowi paznokci u nóg jeszcze nie obcinałam. Ma tal zagięte do góry jak moj maz i wiem ze nie ma co tego przycinać.

Kiedy dzieci powinny zacząć wyciągać ręce po zabawki albo się chociaż nimi interesować? Teraz jak wkładam młodej zabawkę do ręki to w ogóle nawet nie wie ze ją ma .. 9 sierpnia 3 miesiące skonczy

A moja właśnie nawet specjalnie zainteresowana nie jest zabawkami. Jak jej grzechocze macham to nawet nie patrzy na nią. . No może czasami zawiesi oko ale bez szału. Jedyne co ją interesuje to telewizor i jak się grucha gada i szczerzy do niej to wtedy potrafi się skupić. : )

Tak to jest niestety ze kazda z nas chciałaby mieć dziecko idealnie wpasowujace się w wytyczne książek a nawet je przescigajace. Ja sama marze o tym by moja spala tak jak inne dzieci. I stwierdzenie że każdy maluch rozwija się inaczej wcale nie pociesza. Moja lubi się bawić. Może jest kwestia jej nadaktywnosci i temperamentu. Najbardziej lubi jak leży na przewijaku i robimy nawzajem miny. Nawet pół godziny tak gadamy. Grzechotki słabo. Tak samo leżaczek.

Mój synek jak leży w leżaczku i ma zabawki wiszące to sięga po nie. Chwyta je, ale jeszcze niezgrabnie. Przewraca się też z plecaków na boczek a czas mi nawet na brzuszek. Każde dziecko rozwija się inaczej i w innym stopniu przyswaja pewne umiejętności☺

reklama
Piotrek łapie swoje ręce i zaczyna łapać przedmioty choc to idzie mu słabo. Za długo tez nic nie utrzyma. Chętnie rusza zabawki nogami i łapie się za nogę. Telewizor tez lubi oglądać :p No i przewraca się na boczki i niby z brzucha na plecy ale to chyba przez przypadek mu wyszło.

Do góry