reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2015

reklama
Ja miałam robioną czystość pochwy. Teraz ze względu na te podwyższone wyniki gin też mi zalecił sprawdzić czy wszystko tam w normie.
Kurde ja już robiłam 2 razy genetyczne i zastanawiam się co teraz zrobić. Jeśli nie zdecyduję się, to jak to wytłumaczę ginekologowi ? :-)

Mitaginka ale nam się szyjka nie skraca. A tobie tak. I to właśnie bakteria jest podejrzewana o skracanie tej szyjki. Sadze ze ja tam masz i będziesz mieć jak urodzisz. Ale w ciąży utrudnia donoszenie wiec z nią walczą. To tak jak z paciorkowce normalnie nam nie szkodzi a przy porodzie może zrobić krzywdę dzidzi .

reklama
czytałam że GBSa robi się ok.35-37 tygodnia ciąży. Wcześniej nie ma sensu, bo to mamie nie szkodzi, a można go jeszcze przed porodem załapać, dlatego 35-37 by w razie porodu wiedzieć i dać leki, aby z dzieckiem było ok.
Ja pewnie na następnej wizycie będę miała pobierany posiew (tak się spodziewam).
Ale mój dzidzioch uciska....chyba jest bardzo nisko.
Macie tak że np. jak wstaniecie to zaraz musicie iść do toalety, bo maluch na pęcherz ciśnie? Mi to doskwiera od 2 tygodni, ale z szyjką i wogóle Ok.

Do góry