Basi89 1. rogal ma 150 cm i raczej jest literą U , którą można jeszcze wyginać i użyć do karmienia; wygoogluj sobie;
2. prenatalne w Polsce na NFZ masz tylko w przypadku wskazania: wiek powyżej 35 dziecko z wadą i chyba choroby w rodzinie;
I tak jak pisała Malutka466 – te badania to tylko prawdopodobieństwo a nie pewnośc;
Marcelina 23 grupa FB to średni pomysł dla takiej osoby jak ja, bo FB wykorzystuję tylko w kontaktach z osobami, które znam dobrze od lat i nie wszystkich informuję o mojej ciąży, a byłoby widać w jakiej grupie jestem ;-) no i pisać z danym towarzystwem jestem w stanie tylko na jednym wybranym forum, bo nie mam tyle czasu, jeszcze pracuję i mam 2 dzieci. Za dużo by to było babyboomu ;-)
MALUTKA466 Trzymaj się cieplutko ;-) Na Lutyckiej rodziłam pierwsze dziecko i mam do tego szpitala tak blisko, że mogłabym podjechać 3 przystanki na poród ;-) w razie co, no ale chyba z racji wieku dla mnie lepsza Polna.
A u mnie wesoło- żyję na Coca coli, ale dałam radę na pilates pójść ;-)
zazdroszczę dziewczynom, które już na prenatalnych były - jakoś tak etap do przodu; moje w przyszły wtorek i wskazanie wiek ;-)
Okazuje się, że na mojej ulicy sąsiadka też zaliczyła wpadkę- rok starsza ode mnie ;-) dzieje się, wiatr wieje ;-) trochę załamana, bo to czwarte, a dopiero trzecie odchowała i myślała, że na 40tke zamknęła ten biznes ;-)
Dominiacela bardzo dobrze zrobiłaś- jedno dziecko to stanowczo o jedno za mało. I ostatni moment, którego nie wykorzystawszy żałowałabyś do emerytury ;-) dodatkowo w gratisie dostajemy zastrzyk hormonów niczym komórki macierzyste na twarz ;-) i klima nam się przesunie w czasie - super. Oglądam sobie ostatnio babki, co tak sobie późno jeszcze rodziły i służy to ich urodzie wyraźnie!
Dostałam kataru, kaszlu i jestem wkurzona, że ludzie chorzy przyłażą na spotkania. Bezmyślność, a jak widac nie każdy może sobie potem łykać gripex....