reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Dziewczyny które się źle czuja -nudności, wymioty -polecam te leki co mam (oczywiście po konsultacji z lekarzem bo ja mam dość duża dawkę tych witamin).
Żyję -nie powiem, że jest idealnie i minęło wszystko ale jest zdecydowanie łatwiej:tak:

Na wczorajszym usg było super, zatrzymaliśmy obraz na monitorze i Alicja zobaczyła dzidziusia -już się zakochała do reszty, już chce duży brzuch i już chce żeby to była Zosia :-D M się wzruszył -nie wiem co będzie na prenatalnym, no rozpłacze mi się :-D:-D

Basia89
no rogala muszę w końcu kupić, nie ma co. Te badania nie są obowiązkowe a bezpłatne są tylko ze skierowania, ja umówiłam się prywatnie bo jednak są ważne:tak:
kameleon hahaha inkubator mnie rozwalił:-D o nie wody na pewno -mówiłam, że tego nie mam a mam od wczoraj. Widać taki urok tego czasu
Kachaa87 no chyba, ze wstydliwa:-)ja się wstydu wyzbyłam przy porodzie, teraz już z gołą dupą mogę po ulicy chodzić:-D
waiting no mi lekarz próbował przez brzuch wczoraj ale nic nie widział
mili super wieści!!!
kaylla super wieści, na pewno wszystko we krwi też jest ok i nie ma się co martwić
Evelina89 masz rację, też tak uważam -jeśli ktoś ma pakiet i możliwość zrobienia w nim większej ilości badań to czemu nie ale jeśli usg wychodzi dobrze to ja na tym poprzestanę a jeśli tfu tfu będą wątpliwości to nie zrobię PAPPA tylko NIFTY
sjokolade super!!!
Maui no niestety z tymi sezonami chorobowymi tak jest -dla niektórych własne zdrowie nie jest ważniejsze od pracy a co dopiero cudze!!!

Jeśli chodzi o obecność przy porodzie innej osoby to ja jestem zwolenniczką, żeby nie być samemu -a czy to będzie maż, czy przyjaciółka to już bez znaczenia:tak: jakoś tam tyle się dzieje -wodę trzeba przynieść, po gazetę wyskoczyć, podeprzeć, pomóc...:-)
Pora wracać do swoich codziennych obowiązków czyli lenistwa...

Maui czyli rogal, centy się zgadzają a kształt jest plastyczny, ja odginam go tak po w nocy lubię zarzucić nóżkę na coś wyżej :D tylko w Holandii jest to poduszka dla ciężarnych/ do karmienia wiec bawi mnie nazwa rogal. Gdzieś tam wyżej (wcześniej) wrzuciłam zdjęcie z łóżka, łóżko 180 dł wiec może i poduszka po rozwinięciu ma te 150:]

Widzę, że większość z Was ma już za sobą USG prenatalne.Fajnie macie. Ja mam dopiero 17 listopada- będzie wtedy skończony 12 tydz.Wcześniej się nie dało bo terminów nie było.Jutro chyba pójdę zrobić pierwsze badania do laboratorium.Jestem w trakcie 9 tyg. a wieczorami mam już niezły brzuch.Wczoraj się aż przeraziłam, że tak szybko.

Widzę, że większość z Was ma już za sobą USG prenatalne.Fajnie macie. Ja mam dopiero 17 listopada- będzie wtedy skończony 12 tydz.Wcześniej się nie dało bo terminów nie było.Jutro chyba pójdę zrobić pierwsze badania do laboratorium.Jestem w trakcie 9 tyg. a wieczorami mam już niezły brzuch.Wczoraj się aż przeraziłam, że tak szybko.

Tez jestem w 9 tyg i u mnie 12 tydz wypada miedzy 7 a 13 listopada :)

Nie martw sie tez jeszcze nie miałam prenatalnych badań ale 12 listopada bede robić na nie termin :) kiedy masz termin porodu ?

Moj rogal jest taki w kształcie litery C i sie nie odkształca do takiego długiego. O taki mam Motherhood KOJEC PODUSZKA DLA KOBIET + SUPER KOCYK (5006613333) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. na poczatku dziwne uczucie bo jest wielki ale super sie spi. Tylko przytulac sie nie ma juz jak do M. No i jak ktos sie w

13x13 to widocznie tak hormony dzialaja. Kupilam sobie jeszcze dzis papierki lakmusowe jak cos to szybko bede mogla sprawdzic sie uspokoic. Koszt niewielki a daje spokoj. I PH pochwy tez mozna dprawdzic czy nie ma infekcji. Wiecie , ze w
żadnej sptece tego nie bylo i poradzili mi zebym w hurtowni dla szkol zapytala i byly...

13x13 dobrze że w końcu ktoś Ci pomógł bo Ty biedulko najbardziej się meczysz.

Przedwczoraj kupilam sobie oliwke dla niemowlat Jnsona zeby smarowac brzuszek bo z pharmacerisem poczekam do drugiego trymestru i wiecie że mnie uczuliła? Wyszly mi takie drobne krostki na brzuchu...no co jak co ale oliwka dla niemowlat??
Teraz czytam w necie ze nie tylko mnie wiec lepiej jej nie kupujcie. Z bambino nie mialam problemu.

Ostatnia edycja:
Kurde jeszcze złapało mnie jakies choróbsko :( gardło boli, katar i ogólnie jakaś dziwna jestem i teraz leżę w domu pije mleko z miodem i mam nadzieje że obejdzie się bez leków :)

Marcelina23 ja jestem jak najbardziej za grupą na Facebooku, wydaje mi się że tam by nam się pisało "wygodniej" no ale niestety nie każdy ma Facebooka, nie każdemu pasuje :)

Kurde jeszcze złapało mnie jakies choróbsko :( gardło boli, katar i ogólnie jakaś dziwna jestem i teraz leżę w domu pije mleko z miodem i mam nadzieje że obejdzie się bez leków :)

Marcelina23 ja jestem jak najbardziej za grupą na Facebooku, wydaje mi się że tam by nam się pisało "wygodniej" no ale niestety nie każdy ma Facebooka, nie każdemu pasuje :)

Mozemy taka grupę zrobic , kto bedzie chciał moze sie zapisać a kto nie to nie, moze nawet znajdziemy na Facebooku jeszcze kilka majowych mam :)

A na przeziębienie polecam mleko z czosnkiem i miodem :S ochyda ale pomaga

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry