reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Majowe Mamy 2016

Hey dziewczyny :)

U mnie jakoś o dziwo dobrze dzisiejsza noc , pomijając ze zasnęłam późno około 2 - ale do tego tez się już przyzwyczailam bo mój syn ma swoją godzinę od której zaczyna tańczyć w brzuszku od ok. 22.30 do tego się strasznie wypina , wczoraj myślałam że mnie rozerwie (chyba chciał się przekręcić ale nie wyszło mu ) .
Co do skurczy to ja ani razu nie doświadczyłam w ciąży , jedynie parę razy ręce mi dretwieja -ale to raczej od tego ze leżę na lewym boku poparta ciągle ręką :p.

Niesia może Ci się po prostu woda zatrzymała ;) albo może wcześniej się ważyłas po "2" :p a teraz sama mówisz ze masz wzdęcia.

reklama
Witam z rana !:) myslalam ze dzis pospie chociaz do 9 a tu 7 i corka mnie budzi mama wstan :p i coz trzeba bylo wstac . ja w przyszlym tygodniu w czwartek zaczynam30 tydzien a w srode lekarz :) u mnie za oknem slonecznie ale snieg jest i pewnie ciapa xd ale ja z domku nigdzie sie nie wybieram :)

Gosia-Lew wózek przyjdzie w drugiej połowie marca. To mnie nie martwi, może i 1 kwietnia być, bardziej martwię się czy mi lala w brzuchu numeru nie wykręci i koloru nie będzie trzeba zmieniać :rofl:

Biorę MAGANE B6 (mleczan magnezu dobrze się wchłania), więc nie chciałam zmiany na aspargin tylko dołożyłam sobie Katelin SR 1 tab/dobę (bez konsultacji z lekarzem, co moja aptekarka musi jakoś przeżyć:evil:). Ostatecznie za moje ciało tylko ja na końcu odpowiadam:baffled:

na tym etapie ciąży w organizmie staje woda i niestety waga potrafi przerazić. Spokojnie nic złego się nie dzieje.
Wstałam dziś obolała i jakaś taka nijaka a tu moja córcia ma sto pomysłów na minutę

Aż ja się teraz zwazylam bo bardzo dużo wody ostatnio pije (3L) ale u mnie waga stoi w miejscu od jakiś 2 tyg. Ciągle 69.5.

Niesia, to normalne :) Dlatego nie mierzy sie wagi codziennie ale minimum raz na tydzien zeby bylo wiarygodnie.
Ja w tamtym tygodniu zakupilam wage i przez kilka dni co wizyta w lazience to sie wazylam i mialam nawet 1,5 kg roznicy w ciagu dnia. To wszystko zalezy od tego ile wypijasz, jesz, sikasz etc. Butelka 2l wody ktora powinno sie pic codziennie wazy 1,5 kg, a wzdecia dodatkowo dodaja chwilowo wagi. Wazac sie trzeba obserwowac przyrosty ale w dluzszym okresie -minimum tygodnia.

Ja tez mialam tak, ze aptekarka minie chciala jakiegos leku na poczatku ciazy sprzedac. Zakladam ze moglaby potem miec przez to problemy - wiec sobie dmucha na zimne i nie sprzedaje. A inna sprzeda...

Macie rację to pewnie ta woda. Wczoraj dużo piłam, a rzadko odwiedzałam kibelek.

Jak teraz w takim tempie zacznę przybierać to na koniec będę miała +25 kg :D Póki co do przedwczoraj było + 8,5. A jak u Was?

reklama
Dzień dobry :)
Mnie też dzisiaj córka obudziła o 6:30 :)
Moje dzieciątko tak się wypina, że aż mnie rozciąga od środka, ale mimo, że to moja druga ciąża, nie potrafię określić czy to skurcz czy nie.

Do góry