reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majowe Mamy 2016

Marcelina23 w pierwszej ciąży też się bardzo niepokoiłam brakiem objawów;) nie każda przyszła mama musi mieć mdlosci itp. po moich mdlosciach z Różą zazdroszczę tym co nie mają u mnie środek 5tyg. i powoli się zaczyna... Znowu wszystko mi śmierdzi... W nocy okna otwierałam, zeby myłam z 5razy i prawie wymiotowałam... Nie mogę też nic zjesc oprócz winogron.. Blee

Co do wizyt lekarskich w Norwegii opieka nad ciężarną zaczyna się w 12tyg. 27pazdziernika idę z małą na kontrolę to pogadam z lekarką co i jak. Do tego czasu pozostaje mi czekac i być dobrej myśli.
Z Polski jestem z pod Warszawy :)
Udanego dnia dla wszystkich.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :)
Wróciłam z gór i czuje sie o niebo lepiej. Mdlosci bardzo mi zelżały. Podejrzewam, ze wczesne wstawanie im sprzyja, a jak na wolnym pośpie do 8 czy 9 to nie czuje sie az tak fatalnie. Poza tym przeszłam w poniedziałek 14 km po górskich szlakach i mam straszne zakwasy, ale duuuuzo lepiej poczułam sie psychicznie. Jednak ruch jest zbawienny w ciazy, zwłaszcza ze jeszcze zanim dowiedziałam sie o ciazy byłam mocno aktywna. Muszę pomyśleć nad jakimiś ćwiczeniami dla ciężarówek - moze zumba?

Mam prośbę do Was. Jutro ide na pierwsza wizytę do nowego lekarza na NFZ. Mam obawy, ze moze to byc lekarz, ktorego trzeba doprosić o rożne badania, bo sam sie nie wyrywa ze skierowaniami, wiec bardzo bym Was prosiła o wypisanie lub przesłanie mi wszystkich badań jakie powinnam zrobic w pierwszym trymestrze. Poza oczywiscie standardowym USG ;) Z gory serdecznie dziękuje.

Edit: Zapomnialabym :) Pisałam ostatnio o rozstepach na piersiach. Kupiłam w gorach balsam Palmersa i zaczęłam smarować 2 razy dziennie i powiem Wam ze te niewielkie kreseczki, które zaczęły sie pojawiać zniknęły! Także póki co polecam. Jedyny minus, ze pachnie kakaowo i moze od tego zapachu troche zemdlic. Podobno mozna dostać bezzapachowy, ale ja takiego nie spotkałam. Wchłania sie o niebo lepiej niż Ziaja.

Ostatnia edycja:
Proszę o to lista badań , może jakość zdjęć nie najlepsza ale da się przeczytać. W luxmed takie dają zalecenia.

Załączniki

• 1442990802663.jpg
    1442990802663.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 81
  • 1442990834582.jpg
    1442990834582.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 66
  • 1442990842372.jpg
    1442990842372.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 65
hej przepraszam że się wtrącam.. podczytuje was od kilku dnia ale w czwartek dopiero mój sądny dzień więc wtedy jak dobrze pójdzie wizyta to się ujawnię:) ale nie wytrzymałam twojej niepewności.. mam podobną sytuację... moja ciąża też jest dużo młodsza niż wynika z OM. jeśli chodzi o betę to nie jest najważniejsza jej wartość co przyrost w ciągu 48 godz powinna wzrosnąć o 66% a w ciągu 72 godz o 115% ważne jest żeby robić w tym samym laboratorium bo są różnie oznaczone wyniki a i sprzęt do badań może być różnie skalibrowany. Beta pojawia się w krwi dopiero po zapłodnieniu więc wystarczy że owu była u ciebie nie standardowo w 14 dc a np w 23(jak u mnie) i rozbieżności w wynikach są duże.. więc jeszcze nie panikuj tylko pojutrze powtórz betę W TYM SAMYM laboratorium. mam nadzieję że się nie gniewacie ze się wtrąciłam:)

Nie wtrącasz się, dziękuje za poradę. Dzisiaj zrobiłam bete jutro idę po wynik.
Tiril dzisaj powtórzyłam jak będzie przyrost to odetchnę z ulgą. Najwyraźniej owulację miałam później ale to mnie nie dziwi....
Mart81 masz racje najwyraźniej ciąża jest o wiele młodsza.

jagoda mnie też rożne pobolewa raz boli brzuch raz nie raz plecy a raz nie. Ja w pierwszej ciązy wpadałam w paranoje i w tej też to normalne ;)

Niesie jezeli lekarz kompetentny to da skierowanie na badanie te najpotrzebniejsze itp :) ja w pierwszej ani teraz w ciąży jakos wielce badan nie miałam ufam swoim lekarza :)

Nimitii jezeli od poprzedniego twojego ppstu nikt sie nie wypowiedział a nie minela godzina to posty edytujemy bo na prawdę zrobi sie syf jak kazda z nas bedzie dopisywala po jednym zdaniu :) a od naszego postu nie minela godzina :) no wiec jutro daj znac :) widzisz różnie to bywa z ta owulacja patrz no jedna dziewczyna miala ost @ 11.08 i ma betę prawie 14 tys a ja miałam wczesniej @ a miałam 4tys wiec u Ciebie tez moze być późniejszą owulacja stad ten wynik :)

reklama
Do góry