reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majowe Mamy 2016

Mój mąż nie należy do fanów czytania no chyba, że mowa o programowaniu, ale jakby ktoś kiedyś wymyślił zabawny komiks dla przyszłych tatusiów to od razu bym go kupiła! Mam nadzieję, że wystarczą mu zajęcia w szkole rodzenia, a jeśli nie, to dostanie do oglądania kilka linków z filmikami i się dowie co go czeka ;)
To z zabawnych polecam tę: Link do: Bobas. Instrukcja obsługi

reklama
hajduczka, zgadza się. Przeglądałam tę książkę przed ciążą, jak znajomym kupowałam i uśmiałam się nieźle.

Tirli, moja pani doktor dzisiaj wzdychnęła na moją wagę i jednogłośnie potwierdziła zdanie pana ordynatora: taka pani uroda, jak widać. Pierwsza wizyta w październiku to była waga 55,5 kg a dzisiaj 58,1 kg. Schudłam 2 kg w pierwszym trymestrze.

Jej, ale mam dzień :/ dół dołu. Smutno mi, smarkam, jakaś jestem wylękniona... I głowa mi pęka. Byliśmy dzisiaj na zwykłych zakupach spożywczych, poplakalam sie dwa razy... Przy oględzinach pampersow i wyborze kurczaka... [emoji15] to nie jest mój dzień. I druga zmiana mojego A w ale nie napawa mnie optymizmem... Gdyby przynajmniej głowa przestała mnie bolec, to bym sie czymś zajęła, a tak...

Też dziś po wizycie ale bez USG. Poprosiłam o sprawdzenie szyjki i jest ok, zamknięta, ufff, bo zaczęłam się stresować tematem. Na badaniu tętna wyszła dodatkowo czkawka :)
Ja na razie monitor odpuszczam chyba, że wcześniak będzie. Za dużo tego wszystkiego, kiedyś nie było nic a teraz wszystko potrzebne. Weekend pracowity ale mamy mebelki, nawet bujaczek złożyłam z rozpędu :) Ciasno się zrobiło...
Pies biedny czuje, że coś się święci ;)

Hej,

zanim Was nadrobię, miną lata świetlne. :) Z rzeczy u mnie nowych: niskie ciśnienie mam: 90/60. Zdarzyło mi się zemdleć w aptece akurat... Dostałam krzesło, wodę do picia i pani zmierzyła mi ciśnienie, zaczekaliśmy aż przyjdzie po mnie mąż, bo był obok w innym sklepie. Cały czas jest mi słabo.

W środę wizyta u lekarza. Martwi mnie mój mały brzuch, niska waga, nie wiem, ile teraz waży dziecko...
Czekam na łóżeczko i kocyk.

Pytanie do dziewczyn, które chcą kupić/kupiły monitor oddechu. Zdecydowałyście się na jakiś konkretny model już?

Podobnie w kwestii laktatora - macie już coś wybrane?

reklama
Do góry