reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majowe Mamy 2016

Jacslyszalam ze te zbiorowe opakowania ktore ida np do szpitali sa z rtecia ale nie wiem. U mnie polozna powiedziala zeby zabrac engerixa

My juz po wizycie. Wszystko pozamykane, szyjka 28 , w nast tyg moge juz zaczac funkcjonowac normalnie. Wyniki super. Od następnego tyg. też mam ktg 2xw tyg. No i mamy termin 27 kwiecień, 25 mam się położyć do szpitala juz.

Ostatnia edycja:
reklama
Piękna dziś pogoda. Cały dzień z dziewczynami na powietrzu. wszystkie sprawy zaplanowane na dziś przy okazji załatwione. W domu wszystkie okna pootwierane a ptaszki śpiewają, szkoda że jutro ma już nie być tak pięknie.
Mała mi się strasznie rozpycha.
Co do szczepionek prawdy nigdy nie poznamy co w nich jest. Czytanie w necie w sumie nie jest niczym pewnym bo nigdy nie sprawdzisz czy jest to artykuł napisany rzetelnie czy wizja (nie zawsze zgodna z prawdą) przeciwnika szczepień.

sylwia.ka - ojj no to niech mała się nie śpieszy za bardzo żebyście sobie na spokojnie ogarnęli mieszkanko.
ważne że wszystko dobrze :)

kameleleon - super wieści! :) to tylko bądź aż 22 dni :) zazdroszczęęęęęę :)

U mnie dziś znów dzień sprzątania, prania dwa zrobione poprasowane co prawda nie ubranka dla małej tylko nasze, łazienka ogarnięta na szybko jestem dumna z siebie :)
wypiłam dziś ponad 2l wody co za gorąc! 26stopni było na mym termometrze, dzieciaki w krótkich spodenkach biegały.. naprawdę bardzo się cieszę, że znostał ostatni miesiąc nie wiem jak z brzucholem wytrzymałabym mega upały.. muszę zainwestować w leżaczek na balkon żeby zacząć się relaksować :D

GosiaLew ja nie mam glukometru na badaniach bylam w gorne granicy normy u nic mu lekarz nie tapropinowal oprocz kontrilowania tego co jem i ograniczenia slodyczy. Niestety nie umiem nad tym cukrem zapan i wac szczegilnie wlasnue rano

Dziewczyny, wiecie co mogłabym wziąć na alergię oprócz wapna? Posiedzialam drugi dzień na balkonie i czuje katar. Co roku w kwietniu /maju tak mam i pewnie to pyłki.

Malutka tak na noworodkowy zadzwonisz, to powiedzą myślę; co mają nie powiedzieć;

Kaylla Euvax po 1. Był już 10 razy wycofywany na przestrzeni kilkunastu lat- to produkt koreański i to wycofywanie daje do myślenia; 2. Rtęci nie ma, ale w opakowaniu indywidualnym, a szpital kupuje zbiorcze… nie będę ryzykować, moje dzieci miały engerix i to tez będzie miało; pamiętam , ze jak syna szczepiłam czymś – dopłacałam, to właśnie była jakaś koreańska na NFZ a potem afera ,że jakieś partie nie takie, że dzieciaki reagowały na tych koreańskich źle, więc nie zaryzykuję tego producenta, choćby i darmo dawali; nie; 3. Znajomi lekarze pielęgniarki noszą swój engerix dla własnych dzieci… więcej informacji mi nie trzeba;

Paraduję w koszulce i spodenkach letnich męża :evil: bosie, oby nikt mnie nie zobaczył:cool2:

Maui, a ten engerix to jest ta szczepionka w pierwszej dobie? I to wtedy 3 dawki musisz sama kupić? Czy tylko pediatra może to przepisać, czy mój lekarz też? Przecież mnie pediatra nie przyjmie :( przynajmniej u mnie w przychodni. Muszę o tym poczytać, ale gdzie...
czuję się taka głupia i zagubiona w tym temacie.

Ja dzisiaj w croppie kupiłam piekną sukienkę, jeszcze się mieszczę w nią. Ale muszę kupić rajstopy i cienkie leginsy ciążowe. Bo mam same grube :)

Mi dzis polozna dala recepte na mnie ale dla dziecka dawka. Powiedziala zeby tylko zaniesc do apteki i powiedziec kiedy mniej wiecej sie odbierze zeby nie zabierac do swojej lodowki bo one roznie chlodza i odebrac moze ktos w dniu porodu i przewiesc w torbie termicznej do szpitala.

reklama
Ania_Beata inne szczepionki nie na nfz to jest infranix 5w1 lub 6w1 i to najczęściej mają w przychodniach.
Engerix jest jak coś częścią szczepionki 6 w 1.

Mój syn był szczepiony hepavaxem. Muszę się dowiedzieć czym teraz szczepią, bo to zależy od województwa, co jest dostępne i co da sanepid.

Do góry