Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A u nas jest albo pierwsze albo drugie. Dwa na raz to za dużo.Link do: DIETA w CIĄŻY: dlaczego ciężarne nie powinny jeść TUŃCZYKA?
no pewnie, że sama zupa to mało. Ja zjadam zupę i zaraz jestem głodna. Mojej córce też to nie wystarcza, zawsze pyta o drugie danie. Jak jest samo drugie i to z mięsem to na luzie się najada. Na jutro szykuje gulasz i kasze gryczaną i zupę jarzynową.
Od kawałka nic się nie stanieMoże nie wolno, ale nie miałam o tym pojęcia i zjadłam.
Z puszkę tuńczyka przez dwa dni wciągnęłam, ale nie panikuje. Z resztą, łososie były uważane za zdrowe ryby, a okazuje się, że to szajs jakich malo. To, co sklepowe w dzisiejszych czasach rzadko jest dobre
Błagam, wrzuć ten przepis na wątek o jedzeniu! :-)Siekam drobniutko czosnek i jedną małą cebulę, rzucam na oliwę z oliwek i duszę na wolnym ogniu. Później dwie puszki tuńczyka (najlepiej mi smakuje z rio mare, ale w pl strasznoe drogie) odsączam z oleju (koniecznie w oleju, bo w sosie własnym smakuje okropnie) i wrzucam do cebuli i czosnku. Jak juz się tuńczyk przysmaży daję pomidory krojone w puszce, ew. Dodaję w sezonie świeżych pomidorów bez skórki. Gotuję na wolnym ogniu, az wyparuje woda i sos zgestnieje, daje sól, pieprz, peperoncino (ciut), bazylie i oregano. I to wszystko. Pozniej makaron, sos na maakaaron, do tego parmezanodkąd zaczęłam robić z tuńczykiem to mąż nie chcce słyszeć o spaghetti z mięsem
![]()