reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majowe mamy 2018

Dzień dobry.
Jak się dzisiaj czujecie?
Ja mam dzień prasowania[emoji846]zaległości z kilku tygodni.

Moje dziecko mega charakterne. Od zawsze po swojemu, na opak ale ogólnie bardzo pozytywnie. Słowo klucz w naszym wychowaniu to konsekwencja.
Nie znam niegrzecznych dzieci. Tylko maja braki w edukacji albo są chore [emoji854]

Tez miałam pokój ze straszą siostra i tak się działo ze rodzice zdecydowali się nas rozdzielić. Siostra trenowała sztuki walki [emoji854]

Mój syn wymyślił w weekend ze musi być w końcu pierwszy w przedszkolu - pani daje naklejkę dla pierwszego. Dzisiaj pobudka o brzasku i koło 7 byliśmy. Pierwsi [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
My dzis w domu rano 2h przytulalam wc a juz myslalam ze mi wymioty odpuscily wiec nie dalam rady jechac z mlodym do szkoly wiec puki co leze i dochodze do siebie

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja aktualnie pod kroplówką :)

3jgxskjosc311c31.png

Cześć dziewczyny [emoji6]
Ja już po wizycie. Maluch ma 5cm i wszystko z nim w porządku. Kamień z serca bo ja co wizytę jestem zestresowana..
U mnie jak co wizyta problem z ciśnieniem.. nie potrafię mierzyć w przychodni bo zawsze mam wysokie.. tłumaczyłam, że w poprzedniej ciąży też miałam i mierzyłam ciśnienie po prostu w domu przed wizyta i zawsze było ok ale mimo wszystko spędziłam pół godziny u położnej i 3 razy mi mierzyła...
Mam pytanie do dziewczyn będących na l4.. moja gin dała mi dziś zwolnienie ale powiedziała, że musi mnie uprzedzić, że ZUS lubi sprawdzać i dwóm pacjentkom cofnięto l4 i nie przyznano pieniędzy bo z ciążą było wszystko ok i nie było wskazań do zwolnienia. Ja dostałam ze względu na złe samopoczucie i kontrole ciśnienia ( mam zalecone mierzenie codziennie..) ale trochę mnie tym przestraszyła.. miałyście podobna sytuacje??

Wracając będę obok niego przejeżdżała więc żaden problem coś sobie zamówić ;) mam nadzieję, że mąż będzie mi pomagał w obowiązkach domowych, bo on z tych, którzy mało się rwa do takiej pracy, choć lubi gotować i wychodzi mu to naprawdę dobrze.

3jgxskjosc311c31.png

Gosiu kochana w poprzedniej ciąży miałam przodujące łożysko. Niestety nocne akcje powtarzały się u mnie kilkukrotnie. Żywa krew. BrUch miałam wtedy twardy. Leżałam do około 5 miesiąca. Zakaz jazdy autem. Leżeć i wstawać jak trzeba. Właściwie to najlepiej tylko do toalety- to były zalecenia lekarza. Nie chce cię straszyć , ale mąż musi się zaangażować [emoji846]ja leżałam plackiem. Zero domowych robot, nawet gotowania.
Tak się boje ze znowu będę miała to w tej ciąży i dlatego tez tak długo czekalismy na kolejna ciąże.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Gosika88 dobrze, że jest lepiej :)

Ja miałam osobny pokój, też się żarłam z 7 lat młodszą siostrą jak byłyśmy młodsze - teraz dopiero jest fajnie :)
Na razie mamy jeden pokój dla dzieci - zobaczymy co to będzie - śniła mi się dziewczynka ostatnio, ale człowiek po chorej ciąży pragnie tylko zdrowego maluszka - mój mąż będzie zachwycony cokolwiek wyjdzie :p Już od razu po ślubie gadał o dzieciach, ja dojrzałam do nich dopiero później, ale on też jest starszy 4 lata :)

Z własnego doświadczenia pracując w szkole z oddziałami integracyjnymi mogę stwierdzić, że niestety jednak widać po dzieciach co wynoszą z domu - te zdrowe i te z orzeczeniami :) Znam dużo fajnych autystyków - wiadomo, że są nadpobudliwi, ale każdy na swój sposób :) Najgorzej jak dziecko jest wulgarne i roszczeniowe ech to czasami ręce opadają..

Czesc dziewczyny:) ja to chyba zaraz musze jechac do lekarza z moim synem .. Przyszedl do mnie rano oglada bajke i drapie sie ściągam mu piżamie i na plecach i nogach ma wysypke jak by szkarlatyna.. Normalnie jak nie narzyczony angine to maly tez i teraz to.. Ciągle cos.. Omg!

Cześć dziewczyny [emoji6]
Ja już po wizycie. Maluch ma 5cm i wszystko z nim w porządku. Kamień z serca bo ja co wizytę jestem zestresowana..
U mnie jak co wizyta problem z ciśnieniem.. nie potrafię mierzyć w przychodni bo zawsze mam wysokie.. tłumaczyłam, że w poprzedniej ciąży też miałam i mierzyłam ciśnienie po prostu w domu przed wizyta i zawsze było ok ale mimo wszystko spędziłam pół godziny u położnej i 3 razy mi mierzyła...
Mam pytanie do dziewczyn będących na l4.. moja gin dała mi dziś zwolnienie ale powiedziała, że musi mnie uprzedzić, że ZUS lubi sprawdzać i dwóm pacjentkom cofnięto l4 i nie przyznano pieniędzy bo z ciążą było wszystko ok i nie było wskazań do zwolnienia. Ja dostałam ze względu na złe samopoczucie i kontrole ciśnienia ( mam zalecone mierzenie codziennie..) ale trochę mnie tym przestraszyła.. miałyście podobna sytuacje??

Tez mnie piguła straszyła ze sa kontrole z ZUS. Nie jest trudno udowodnić ze są zalecenia do l4. Nie słyszałam o cofnięciu świadczeń. Będę się martwić jak będzie problem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Basia, mojego zwolnienia nikt nie kwestionowal. Ja mialam najpierw z uwagi na plamienia, a potem z uwagi na charakter pracy. Szczerze, to nie slyszalam o czyms takim i nie chce mi sie wierzyc, zeby ZUS kwestonowal zalecenia lekarza w przypadku kobiety w ciazy. Za duze ryzyko. Gratuluje udanej wizyty:)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

@natkape oj tak, nauczyciele są w stanie dużo o naszych dzieciach powiedzieć. Kto ile czasu spędza z dziećmi, czy czyta się książki, czy poświęca się czas- a nawet co robi się w weekendy.
Przykład z przedszkola kiedy to nauczycielka zaznaczyła, że nie wnika w to co robi się w weekendy, ale bardzo prosi by dzieci w poniedziałek nie stukały się kubeczkami :-D.

reklama
@KasiaRo, dokładnie ale Ty miałaś wskazania plamienia - ciąża zagrożona a jej chodzi o to, że do mojej ciąży nie ma zaleceń.. chciałam ze względu na za duży natłok pracy na mojej głowie i stres..
@Kasiales, zreszta masz racje. Po co stresować się na zapas. Jak mnie wezmą na komisje, a zmierza ciśnienie to chyba mi nie cofną nic [emoji23]

Do góry