Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Robiłaś te genetyczne z z krwi ?Hej, ja też mam mętlik w głowie po badaniach prenatalnych...
W 12 tc robiono mi USG + test podwójny. Wyniki z krwi dobre, ale przezierność karkowa powyżej normy. Wyliczono ryzyko T21 1:150.
Dwa dni później poszłam na konsultację do mojego lekarza prowadzącego ciążę. Zmierzył przezierność karkową i stwierdził, że według niego jest w normie. Postanowiłam wykonać jeszcze raz badania prenatalne u innego lekarza z certyfikatem FMF. I uwaga.... W 13 tc na USG przezierność karkowa wynosiła 1,5mm (czyli w normie), pobrano mi jeszcze raz krew do testu podwójnego. Wyniki otrzymałam wczoraj i ryzyko T21 wynosi 1:12420. Dwa odmienne wyniki!
Chyba tak jak Ty zdecyduję się na test Nifty, bo nie wiem co o tym myśleć.
Super, że u Ciebie wynik prawidłowy! Bardzo się cieszęRobiłaś te genetyczne z z krwi ?
U mnie oczywiście wynik prawidłowy![]()
I mnie 29 czekają połówkowe, mam cichą nadzieję, że poznamy płeć bomblaA jak tam ogólnie?połówkowe już bliżej niż dalej, ja mam za tydzień. Ruchy już czujecie?
Ja mam momentami tak wymęczoną macicęczuje się taka skopana od środka. No i już czuje jak się schylam czy jak się ruszam, że coś tam siedzi
Ja robiłam test Sanco po prenatalnychtak sama dla siebie.
Tylko, że tydzień temu jak byłam to nawet dziezi nie widziłam tylko tak jak wtedy pisałam, serduszko słuchaliśmy i kopniaki i sprawdzał ułozenie szyjki. Jeszcze nigdy nie miałam USG przez brzuch więc zaczynam się zastanawiać czy to normalne. Chodzę na NFZ niby lekarz spoko, pyta, odpowiada ale no nie wiem? Jak tak czytam na forach to mam wrażenie że jestem jakaś do tyłu a przecież 19tc to już dość dalekoU mnie już na ostatnim USG w 17+1 było widaćale chłopaków można łatwiej wypatrzeć, poprzednio jak mieliśmy dziewczynkę to tak się kręciła na badaniach, że nawet na połówkowych nie było pewności.