reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

:-)
hej!
wczoraj byłam u swego gina, i zlecił mi już rozejrzeć się za witaminkami dla ciężarnych, ponoć już sam Folic nie wystarczy, może macie coś dobrego do porady? nie wiem co wybrać, a jakoś nie chcę testować na sobie wszystkiego. Może któraś z was już coś bierze?

a co do tego rodzenia z mężem to też jakoś nie wyobrażam, że go będę męczyć - lepiej jak poczeka i już po wszystkim będzie mi pomocny, a inaczej to on się nerwowo wykończy.

u nas w Olsztynie już głęboka zima dużo śniegu za oknem i trochę mrozi

miłego weekendu dla wszystkich :-D:laugh2::-)

reklama
Ale piękne sny miałyście....

Wrublik, ja w poprzedniej ciąży brałam Prenatal i jeszcze mi trochę zostało (nie przedatowany oczywiście ;-)) to sobie wybiorę do końca a potem zobaczę. Sama nie wiem czy brać to samo czy coś innego.

:tak:, już Cię wczoraj witałam u nas, napisz coś więcej o sobie!! Zapraszamy cieplutko!

Ja tez juz biore witaminki.W trej chwili biore elevit,mam tez Prenatal clasic.Jeden gin zalecil mi jednak elevit...sklad podobny choc nie taki sam.....Skoncze jedno zjem drugie;)

A u mnie zimy nie ma,a ma byc w przyszlym tygodni cieplej i slonecznie:)

:) oj nie wiem nawet co mam o sobie opowiedzieć, bo jestem początkująca tu i w ciąży.
Rozumiem, że wszystko wierci się teraz wokół mego przyszłego dziecka. Cały świat stanął mi do góry nogami i śmieje się :D
W sumie ciekawostką dla mnie jest jeszcze to jakie obywatelstwo otrzyma moje dziecko, robie teraz rozeznania w tej sprawie, bo nie jestem obywatelką Polski, a mam zamiar tutaj urodzić swoje cudeńko. Najlepiej powiadają gdybym wystarała się o takie same jak moje - litewskie, a później dziecko samo może zdecydować czy zechce jeszcze do tego Polskie

więc mam trochę urozmaicone papiery,a planuję za tydzień wypad do rodziców na Litwę i trochę się obawiam drogi w końcu to 8 godzin w samochodzie...

Niki, witaj wśród nas - napisz coś więcej o sobie - zapraszamy Cię gorąco!! :tak: :tak:

Wrublik, chyba nie powinno być problemu z tym, żeby dzidzia miała także litewskie obywatelstwo, to znaczy tak mi się wydaje teoretycznie ;-)
Powiem Ci, że czuję duży sentyment do Litwy, w dużej mierze przez to, że przez kilka lat współpracowałam z wydawcami kwartalnika "Lithuania" w Warszawie (który wprawdzie dotyczył nie tylko Litwy, ale całego regionu CEE). Nigdy nie byłam na Litwie a bardzo chciałabym pojechać :tak:

Iwonka, kiedyś tlumaczyłam jakieś materiały producenta Elevitu, w ktorych pisali, że własnie elevit ma najlepszy skład dla kobiet w ciąży i ich dzieci, ale pewnie tak twierdzi każdy producent witaminek, więc nie wiem czy faktycznie najlepszy czy nie...

Coś mi się przypomniało - moja mama jak była w ciąży to odczuwała niedobory wapnia.... no ale jedzenie sera itp. niestety nie pomagało, więc moja mamusia ukochana co robiła? Skrobała sobie trochę wapna ze ściany w łazience.... i zjadała. Niesamowite, co? Najgorzej było jak zapomniała sobie zabrać swój przysmak do pracy, wtedy ktoś musiał jej przynosić :-D

OlaK no wlasnie moze cos w tych witaminach i jest a cena nie jest jakas zroznicowana. Np witamina E w elevicie jest 15mg a w Prenatalu 7,38 mg ....

O wlasnie dostalam przesylke z Allegro spodnie dresowe.Powiem wam ze jestem zadowolona.Sa naprawde niezle gatunkowo wiec powinny sluzyc mi cala ciaze spokojnie:)

Witam Was, po wczorajszej wizycie gin powiedział że od dziś mam brać centrum materne cieszę się że mój kolega robi w tej firmie to mi gratisy załatwi, jak zobaczyłam że 90 tabl. kosztuje prawie 90 zł to:szok: no ale w sumie to na 3 miesiące starczy ale jak mam dostać to się cieszę:-D

reklama
Do góry