reklama

Majóweczki 2008

reklama
Kangurka lampka szampana ci nie zaszkodzi:-)Ja mam taka ksiazke ktora napisali pediatrzy i wogole ze lampka wina czy piwa od czaasu do czasu wrecz pomaga na laktacje i cos tam jeszcze:tak::tak:nie chce mi sie teraz szukac ale nawet moja kolezanka juz od dawna chciala napic sie troche piwa i zawsze nie bo karmi a jak jej pokazalam to az usmiech od ucha...:tak::-D:-D:-D
upic przeciez sie nie masz zamiaru:no:wiec nie boj sie po takiej ilosci nic nie bedzie:-):-)ale ty decydujesz:wink::wink:

Witajcie po dłuuuugiej nieobecności, której i tak pewnie nikt nie zauważył....jak zwykle mnóstwo do nadrobienia, ale dzisiaj i tak pewnie mi się to nie uda....z góry Was przepraszam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
tymczasem wpadłam tylko na chwilkę, żeby się przywitać już pewnie ostatni raz w tym rok i złożyć wam najlepsze życzenia na nowy rok, a więc:

Życzę Wam zdrowia, pomyślności, szczęścia w "totku" i w miłości. Radość niech w naszych sercach zamieszka, aby zawsze uśmiech na twarzach widniał. A na pecha złego same znajdźcie coś wesołego. Ale to jeszcze nie wszystkie życzenia, bo nie było w nich nic o marzeniach. Więc niech spełniają się Wam marzenia krok po kroku, w tym nadchodzącym, Nowym Roku.

a teraz wracam do kuchni, bo dziś u nas imprezka...

Witam
Ja dziś też na chwilę. Nie uda mi się pewnie wszystkiego przeczytać :-)
Kangurka to fragment artykułu o karmieniu dzieci:
"Lampka wina?

Karmiąca mam może sobie pozwolić od czasu do czasu na kieliszek wina, ale tuż po karmieniu.
Promile przenikają do mleka - jak tylko są we krwi, zaraz pojawiają się w mleku, ale jak znikają z krwi to znikają też z mleka. Jeśli więc jakiś alkohol nas kusi, najlepiej sprawdzić (korzystając np. z kalkulatorów w internecie), kiedy we krwi się pojawi, a kiedy zniknie, i unikać karmienia wtedy, gdy jest obecny. Zwykle oznacza to, że można wypić np. kieliszek likieru, ale tuż przedtem nakarmić dziecko, po czym unikać karmienia przez około 2-3 godziny.
"

masz link do całości
Dieta matki karmiącej

Kwiateczek ma rację, że piwo lub lampka wina zwiększyć laktację.
Alkohol działa rozluźniająca.

Miłego dnia. My dziś walczymy z podwyższoną temperaturą: ja bo jestem chora, a mała, bo wychodzi kolejny ząbek :-)

Kuligiem chciałam do Ciebie jechać,
lecz kare konie nie chciały czekać.
Porwały sanie, mkną pod gwiazdami
a ja zostałam sama z życzeniami.
Ale gdy tylko okno otworzysz,
w świeżym płateczku życzenia złożę,
w gwiazdce co spada tutaj z obłoków
będę ci życzyć Szczęśliwego Nowego Roku
WoodyDone.jpg

I ja witam w ostatni dzień w roku my niestety w domu dzis jak wczoraj pisałam.Własnie sie oparzyłam,żelazkiem i pisze jedna reką:-(
Nela do 4 rano nie dosc,że znów goraczkowała po 40 st.to miała kolke:wściekła/y::wściekła/y::szok: Dajcie spokój spalismy zaledwie 4 h dotego wstalismy 5 min przed przyjsciem pielegniraki:-D:-D:-Dzaspalismy:szok:
Czuje sie jak zombie,przez dwa dni nie spalismy ,bo czuwalismy przy niej -czsem zwtymiotowała i strach było zostawic na noc ah teraz ciagle wali żadkie kupki ze sluzem:-(:-(:-(juz z sił opadam .Chce przespac tego sylwestra:zawstydzona/y:
,BARDZO DUŻO PREZENTÓW
MAŁO W ŻYCIU ZAKRETÓW,DUZO BABELKÓW W SZAMPANIE,
KOGOS ,KTO ZROBI ŚNIADANIE,
A NA KAŻDYM KROKU
SZCZESCIA W NOWYM ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
hej dziewczyny

:-(:-(:-(:-( u mnie nie zaciekawie Adasia daje do tesciow ale strasznie sie boje dzis mielismy nieprzespana noc na wieeczor normalnie kompanie jedzenie spanie a za jakas godzine zaczelo sie Adas wymiotowal mi z 7 razy przez cala noc:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y: nie wiem co sie stalo dlaczeogo rano o 4 to byl juz biedny tak wymeczony nie mial czym to leciala sama woda i zolc... nie chce jesc:baffled::baffled::baffled:

ale daje znow do tesciowej leki i ubran na zmiane akby sie powtorzylo ale jak cos takiego wystapi maja dac znac i odrazu go odbieramy nie wiem co z tymi naszymi dzieciakami??

a ja tez musze juz zaczac cos szykowac ale tak mnie glowa boli ze chce mmi peknac no otworzyklam sobie szampana i po nim o wiele lepiej..

CHCE WAM ZLOZYC ZYCZENIA BO PEWNIE DO JUTRA JUZ NIE ZAJRZE KTO WIE??

wSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO PRZEDE WSZYSTKIM ZDROWIA DLA NAS WAS I NASZYCH DZIECI RADOSCI WIECEJ PIENIEDZY I OGOLNIE LEPSZEGO ROKU

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry