reklama

Majóweczki 2008

Migotka proszę bardzo:tak::tak:
Przepis na pulpeciki
pojedynczy filet z piersi kurczaka ( taki średni)
około 4-5 łyżek kaszki mannej
mały kawałek cebuli
żółtko
oregano i bazylia
mięsko zmielić razem z cebulką dodać kaszkę manną żółtko oraz po szczypcie ziół zagnieść z tego jednolitą masę. Kaszkę radzę dodawać stopniowo do uzyskania takiej konsystencji żeby dało się lepić malutkie kuleczki takie wielkości orzecha włoskiego. Zagotować wodę można dodać do niej zielonej pietruszki. Pulpeciki wrzucać na wrzącą wodę i gotować jakieś 25-30 minut na niezbyt dużym ogniu.

wybaczcie ze tylko tyle ale normalnie mi głowę rozsadza a Majka ma wielkiego maruda bo pada i ze spaceru nici:-(

reklama
Witajcie.

Puchatka, dziękuję pięknie :happy2:

Co do wyluzowanych rodziców to mogę powiedzieć, że moi są wyluzowani. Mój tatuaż powstał w ten sposób, że mój tato był umówiony na robienie dziary, ale coś mu wypadło, więc stwierdził, że żeby termin nie przepadł, to żebym ja poszła :-) Ale mój tato to stary rokmen, długie pióra, tatuaże, więc nie ma dziwne :-p

Cosmo prosimy bez takich , coś Migotka wspominała ze masz problemy z tarczycą ... prawda to ??

no niestety prawda, ale biorę już leki za około 2 lata powinno być ok

mame to ja też mam wyluzowaną, razem na imprezy chodziłyśmy i na Ty jesteśmy, czasem mówię mamo a czasem Gocha no i mamy tez wielu wspólnych znajomych :-D:-D:-D:-D

Cześć,

Pojechałam wczoraj w końcu z moim R na tego grilla, siedziałam o suchym pysku (zero alko), tzn z colą i zajadałam się gyrosami i karkówką :tak:. Mój tak strasznie się schlał, że szok...potwornie się na niego wk...łam, że nie zna umiaru...ok jak się nawali jest zabawny, ale był tak napruty, że z łazienki wlazł do Amelci do pokoju, bo myślał, że to sypialnia, a uwierzcie mi nie da się tych pokoi pomylić, bo pokoik Ami jest naprzeciwko łazienki, a nasza sypialnia na przeciwko drzwi wejściowych...no ale cóż...wymyśliłam mu dziś karę i pojechaliśmy do ZOO, jak zrzucę zdjęcia to powklejam na odpowiednim wąteczku :tak: :-)

Co do tatoo ja też mam jeden na łopatce, ale nie mam na kompie tego zdjęcia, na którym jest widoczny, zgrałam już na płytkę te fotki...jak znajdę chwilę to odszukam płytkę i wkleję i to zdjęcie, a drugi też chcę sobie zrobić, ale ciężko mi się zebrać :tak:

Dziewczynki, dziś postanowiliśmy poszukać domku gdzieś indziej niż w Wawie czy okolicach, chyba jednak chcemy się wynieść gdzieś pod Wrocław, czy Kraków, więc tu prośba do tych, które tam mieszkają, by podrzuciły jakieś info gdzie warto szukać, a może cosik wiecie na temat domów na sprzedaż??? będę wdzięczna, no chyba, że nie chcecie mieć mnie za sąsiadkę ;-):tak::-), a tak bardzo bym zmieniła klimat :tak:

haj dziewczyny

ja jutro ide zrobic badania hormonow od jajnikow bo tez przytylam bardzo duzo bo mialam 68 kg a do porodu mialam 100... wiec gigant bylam i teraz zrzucanie mi nie idzie... i mam badania na hormony i powtorzyc mam tarczyce...

dzis bylismy u znajomych gdzie maja 6 tyg Karolka super maluszek Adas chcial go glaskac ale byl strasznieeee zazdrosny jak wzielam dzidizusia na rece wiec u nas dziecko bedzie nie predko... tyle ze wogole nie mam jakis podekscytowan na punkcie malego dziecka przeszlo mi i wcale mnie za szybko nie ciagnie;-);-);-)

a tak wogole mam caly tydzien 1 zmiane i takkk mnie to cieszy wreszcie bede mogla z Adasiemwyjsc i pozalatwiac sprawy...

Hej,
Witamy się po weekendzie. Zalatanma byłam. Zresztą jak zwykle w weekend. Mój mąz jednak będzie pracował na miejscu już od lipca:tak::-)!!!! Bardzo sie cieszę. W końcu będzie mi rażniej. Nie będe siedzizała sama w domu. Tylko jak ja się przyzwyczaję do codziennego gotowania:szok::-D

Dziubek to Twoja Zuzka śpi jeszcze dwa razy??
no róznie u niej bywa. Czasami śpi raz czasami dwa razy. Zalezy o której wstanie.

No właśnie gdzieś się pogubiłam, jakie nieporządane efekty po ok miesiącu, jaka szczepionka, coś się dzieje, bo chyba przegapiłam...zaniepokoiło mnie to

chodziło mi o to że z tym całym wystepowaniem autyzmu po szczepieniu MMR to pewnie dopiero po miesiącu od szczepionki przestanę się bać że coś się z niązacznie dziać.

mamita - szkoda mi Twojego dzieciątka. Mam nadziejeję że jakoś to przetwrwacie.

Witam
wszystkiego najlepszego na 13 miesiaczek,spoznione dla MIchalka iAmelki oraz dzisiejszych Tymka i Szymka:-):-):-)
podpinam się jak zwykle;-)

U mnie to samo! Mama może nie, ale ojciec.. Jak miałam więcej niż jednego kolczyka w uchu to afera była:szok: A tatoo zawsze chciałam na pośladku i kolczyk w pępku.:-):-)
U mnie to mama była aferzystką w domu. Ja chciałam kolczyka w pepku też mieć;-)

Spadam do męża poprzytulać się bo jedzie jutro z rana. Spokojenj nocki:-)

Hej dziewczyny!

Byłam u Dominiki i moich rodziców przez weekend, dopiero wróciła i juz tęsknie za moim łobuziakiem.

Ale naskrobałyście, tylko tyle zauważyłam, że rozwodziłyście się nad tattoo, to moje (robione komórką- jest kolorowy w niebieskich odcieniach z białymi elementami). Jest zrobiony na lędziwiach, poniewaz to jedyne miejsce, które jest dobrze traktowane przez czas;-):cool2: i ma dodatkowe zalety... :tak:;-)

Dziewczyny migotka i cosmo, poradzono mi, żebym sobie zrobila badania na poziom hormonow tarczycy, bo cały czas jest mi goraco- w kwietniu wyszłam po 6 rano z domu na krótki rękaw, a później się dowiedziałm, że na dworze było 6 st.:szok:. Ja normalnie nei stygne, ostatnio na spotkaniu klima chodziła na full i wszyscy siedzieli w kurtkach, a ja w boksrece i w koncu czulam sie dobrze. Do tego łatwo jest mnie wytrącić z równowagi (mam wrażenie, że cały czas rycze). Waga stoi w miejscu:baffled: (64 kg), tyle co przed ciaza. Co o tym sądzicie?

Aha, ja chcę do psychoanalityka (mój kot już chodzi:-p)- M ma stwierdzone zapalenie stawów (znowu:no:). Po ostatnim ponad rocznym ataku miałam ochotę go zostawić, bo przechodziła sam siebie:confused2::hmm:

Lece jeszcze poczytać pozostałe wątki, pa...

Ostatnia edycja:
keyko- mnie tez ciagle goraco jak ide do poscieli to maz stwierdza ze z grzejnikiem spac nie bedzie:-):-):-) bo podobno az pale z goraca... ja nie czuje... jesc mi sie nie chce a waga stoi... ale to chyba nie ten watek..

a tak wogole to mam tez rozchwiania emocjonalne raz jestem nerwowa ze zatuklabym na Amen a potem placze za chwile sie smieje a jeszcze pozniej moge sie zawiesic do odwolania tragedia co sie ze mna dzieje:confused::confused::confused: wogole stracilam jakis zapal i brakuje mi podlizywania mi sie... np milych slowek dla mnie i calowania i przytulania ehh:dry::dry::dry::dry: chyba mi brakuje 5 klepki...

reklama
keyko, tatoo piękny, bardzo w moim stylu, ja też mam kolorowy, co prawda nie za duży, a przedstawia Jednorożca pomieszanego z Pegazem, z Pegaza ma skrzydła właśnie koloru jasno niebieskiego :tak:

ehh:dry::dry::dry::dry: chyba mi brakuje 5 klepki...

:-D:-D:-D:-D:-D, dobre, uśmiałam się :-D:-D:-D:-D:-D

dziubek, cieszę się razem z Tobą, mieć męża na co dzień to dużo, bardzo...od razu inaczej się funkcjonuje

Uciekam Dziewczynki, dobrej nocki Wam życzę

Cosmo, dzięki jeszcze raz za zaangażowanie w moją prośbę :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry