reklama

Majóweczki 2008

Iwonka ja zrobie zupe grzybowa albo pieczarkowa(tak sie je u mnie u G barszcz czerwony)ziemniaki,rybe(fileta i karpia)kapuste z grochem,kapuste kiszona do ziemniaczkow.Mysle o pierogach z grzybami i kapusta.moe jutro zrobie i zamroze,G kazal kupic.
Na 1i 2 gi dzien swat jakies miesa.pewnie kurczak,kotlety,rosol:sorry:moja mama zawsze robila rosol w 1 Dzien swiat:sorry:
wiecej chyba nie bede bo raczej sami bedziemy a my tacy nie jadliwi.chcialam zrobic placek,capuccino ale juz kupilam tiramisu:-pjak mi Kondzio pozwoli to moze zrobie:tak:Brat cos mowil ze przyjedzi w ktores swieto bo on ma wolne cale a G tylko 1dzien swiat a i jeszcze bigos-to napewno.bedziemy odgrzewac i jesc:-p

reklama
No ja tak wymyslilam i z tego bedzie wiekszosc tzn 12 potraw
-barszcz z uszkami lub sam barszcz do pierogow,krokietow z pieczarkami
zupa grzybowa
ryba po grecku
ryba smazona(karp lub inna)
ryba w galarecie
sledzie w occie
sledzie w oleju
kompot z szuszu
pierogi ruskie lub z kapusta
kapusta z grzybami i grochem
makowiec,piernik
grzybki w occie lub duszone w smietanie
moze jeszcze salatka jarzynowa:sorry:
Z tego musze cos wybrac bo to najbardziej mi odpowiada znajac gusta innych gosci

Witam! Wpadam na chwilke bo kolacje szykuje. Odebrałam Mame ze szpitala i Młodego-sa u siostry na weekend:tak::tak:

szopek - Kurczę, ja też nie wiem co z naszym rodzinnym, bo teoretycznie dostać powinnismy ale nie wpłyneło jeszcze... decyzji też nie ma...
Decyzji jeszcze faktycznie nie ma ale jak nie dostałaś to zgłoś sie do nich-prawdopodobnie przekroczyłaś dochód :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
hej hej

zyjemy, dzieci chore ale to już standard, kaszlą jakby mieli płuca wypluć...

Macie pozdrowienia od Dotkass :tak:

Miłego dnia
Zdrówka dla Dzieci:tak:
Dziewczyny, mi w listopadzie nie wpłynął ani rodzinny ani wychowawczy :wściekła/y: Może to jakoś powiązane jest :eek:

Cosmo, zdrówka dla dzieci.
Kwiateczek - buziaczki dla Kondzika na miesięcznicę ;-)
Szopek - dobre z tą Stonką :-D:laugh2:

Moje dziecko mnie wyrzuciło z łóżka przed 9-tą i musiałam wstać ze sklejonymi powiekami :confused2: A co najlepsze nadal mi nie chcą się rozkleić.
Jak przekroczysz dochód na rodzinne to wychowawczy też zabieraja-niestety. Najlepiej idz do MOPS-u zapytaj bo może dochód przekroczyłaś...
Szok szok szok

Dziewczyny jakie robicie dania na wigilie? Mowcie tu jak na spowiedzi bo ja w tym roku robie wigilie i potrzebuje tradycyjne sprawdzone przepisy :-)
U nas jest:
1)barszcz do picia w kubeczkach
2)karp smażony
3)karp zapiekany z ketchupem rodzynkami i cebulką(moje główne danie:-p:-p)
4)śledź w occie
5)groch z kapustą
6)kapusta z grzybami
7)sałatka warzywna
8)ryba po japońsku

ja ogolnie ryb nie lubie:no:malo sie u mnie jadalo i dlatego chyba.na swieta jem filety bo karp mi smierdzi:no:i te osci:baffled:raz jadlam pstraga z grila u kolezanki,znajomi przywiezli juz doprawionego hmmmm to bylo dobre pamietam ale 7 lat temu:sorry:tak wiec jestem przy filetach zawsze.rybe po grecku uwielbiam:-p jedyna co tak lubie:tak:w sumie to nic wiecej nie jadlam chyba:soryy:zawsze jak gdzies jedziemy to jem mieso choc najpierw patrze na ryby ale zawsze przegrywaja:sorry:
ja tez lece:tak:dobranoc

reklama
Witam
Ja dzis zaplanowalam porzadne sprzatnie.tatus jest to wezmie Konadzia na spacer:tak:zobaczymy ile pobedzie ale musze w koncu sie zabrac bo pozniej przed samymi swietami bede latac:baffled:
Aurelia chyba sprobuje dzis to zrobic:tak:G kupi po drodze wszystko co potzrebne,ciekawe jak sie zapatrzy na to:dry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry