reklama

Majóweczki 2008

Witajcie.
Dziś ok. 5,30 Iga zbudziła się z płaczem, ale takim przeraźliwym, że pobiegłam do niej w te pędy. Była tak przestraszona jak nigdy. Coś się musiało śnić biduli. Potem jeszcze tatuś uspokajał, zapaliliśmy lampkę, wyjęliśmy balaski i wreszcie po 6,30 usnęła. A ja do tej pory zastanawiam się, co to jest to "KA", które ją tak wystraszyło :shocked2: Koniec z telewizorem.

Wczoraj zrobiłam te iwonkowe leniwe kluski - super są i takie proste, że nie spodziewałam się. Na drugi raz muszę zrobić 2 razy większą porcję, bo tylko połechtaliśmy nasze żołądki :-p

U nas zawsze mama gotuje na święta. My raz robiliśmy sałatki - jarzynową i ziemniaczano-buraczaną, to nikt nie chciał jeść :-D U nas zawsze jest barszcz czerwony z uszkami albo pierogami z kapustą i grzybami, zupa grzybowa z łazankami, filet, groch z kapustą, sałatki, kompot ze śliwek suszonych, makowiec, ciasto kakaowe i ewentualnie sernik.

reklama
Witam.
Mój P. zrobi krokiety na święta a ja sałatkę. Zajmę sie tez opłatkiem, trzeba go będzie z folii wyciągnąć, na talerz położyć.;-)
Pewnie P. jeszcze rybę będzie mordował i smażył ale to u mojej mamy i na jej garnkach ( mniej zmywania :-p). U nas się nie da. Miku nie może jeść ryb a jak się smaży to trze oczy jakby cebulowa ryba była.

Migotka- a co ona się naoglądała? Dziwne ,ze dziecko może mieć koszmary ale w końcu musi jakoś przetrawić emocje z dnia.

Ostatnia edycja:
Witam! Ja też miałam w planach mycie okien dzisiaj i pranie firanek-niestety pogoda nie sprzyja...Mgła co chwile pada deszcz, okna zaparowane pomimo tego ze otwarte. Zuza spi, obiadek wstawiony-dzisiaj rosołek specjalnie dla Zuzi i dla mnie a dla reszty na życzenie żeberka w kapuście:tak:
Ja uwielbiam karpia zapiekanego-tylko to jem w świeta. W tym roku nie robie zbyt duzo bo ostatnio wyrzucałam-nie dało rady zjeść. Poza tym finansowo nie najlepiej wiec skromnie bedzie.

Szopek, no właśnie nie wiem, czego mogła się naoglądać, bo ogląda telewizji bardzo mało, a jak już to staram się jej włączyć mini mini. Jedyne co to wczoraj z 10 minut harrego pottera oglądała jednym okiem i to sam początek, gdzie jeszcze nic się nie działo (może chodzi o te sowy :eek:). A w ciągu dnia żadnych wrażeń nie powinno być, bo siedziałyśmy same w domu, byłyśmy tylko na huśtawce i nikt nas nie odwiedzał.

Kwiateczek, :-D:-D ja też cokolwiek robię, wiszę na słuchawce i mama mnie instruuje, albo dyktuje, a ja piszę ;-)

a ja najl;epiej lubię kluski z makiem i pierogi z kapustą i grzybami... nie chce mi się iśc na świeta do rodziców i tak postanowiłam ze spędzimy je sami z dzieciakami, gosci też zadnych nie chcę.. zrobimy rybe, pierogi i barszcz winiary :-D , śledzie w occie no i kluchy bo ja to w ogóle taka kluskowa jestem... moja babcia jeszcze kutie robi ale dla mnei za slodka... Sylwestra spedzam z moimi przyjaciółmi to się pewnie objemy :-D:-D:-D na dietę wracam po świetach :zawstydzona/y:;-)

Ja po sprzatniu,padam:baffled:posprztalam cala kuchnie i lazienke no i jak zawsze reszte;-)a ta reszta zostala na pozniej tak dokladniej bo nie mam sily:no:
Cosmo jak G bedzie chcial barszczyk to kupie uszka i tez bedzie winiary:-D:-D ale specjalnie dla niego:-D a kutii nigdy nie jadlam ale kiedys widzialam w tv jak robia i troche mnie zemdlilo bo chyba bardzo slodka:sorry:
Migotka teraz to nie wiem czy mame zastane:baffled:

ide po lezec 5 min i obiad trzeba robic.te musake chce:-p

reklama
Witam wieczornie,na chwile.Ja mam dzis nawet humorek,jestem troche padnieta ale co tam....:sorry:byla u mnie kolezanka,wypilysmy sobie po 2 pifffka:sorry:
Zrobilam te musake:-p pyszna tylko mam pytan kilka;-)alena odp watku:tak:
ide zaraz sie kapc i troche po przytulac;-);-);-)paaaaaaaaa
Iwonka zdrowka:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry